Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 10 11

„Žalgirio“ supertalentas Isaiah Hartensteinas: „NBA – mano didžioji svajonė“

Kauno „Žalgirio“ įsigytas supertalentas Isaiah Hartensteinas atidžiai ir tuo pačiu galingai ruošiasi vienam svarbiausių savo karjeros šuolių – žaidimui Lietuvos čempionų gretose. Vos 17-os metų jaunuolis pasakodamas apie savo planus, žaidimo tobulinimą nėra labai kalbus, tačiau aikštėje jis tiksliai žino, ko nori, ir to sėkmingai siekia.
Isaiah Hartensteinas
Isaiah Hartensteinas / zeid.de nuotr.

I.Hartensteinas svajoja žaisti NBA. Todėl jis kartu su savo tėveliu, kuris yra treneris, ypač atsargiai rinkosi paskutinę stotelę Europoje prieš skrydį į NBA. Krepšininkas su savo atstovais išsireikalavo, kad dar šiemet I.Hartensteinas pažaistų trečioje pagal pajėgumą Vokietijos krepšinio lygoje ir po truputėlį pratintųsi prie žaidimo su vyrais. 

I.Hartensteino rezultatai džiugina. Vakar vykusiose rungtynėse jis prametė tik du metimus, pelnė 18 taškų, atkovojo 12 kamuolių, blokavo penkis varžovų metimus, perėmė du kamuolius ir labiausiai prisidėjo prie trečios „Artland Dragons“ komandos pergalės iš tiek pat galimų Vokietijos „ProB“ čempionate. 

I.Hartensteinas per trejas rungtynes vidutiniškai pelno po 14,3 taško, atkovoja po 9,7 kamuolio, blokuoja po 3,3 metimo, perima po 2,3 kamuolio ir renka po 20 naudingumo balų. Specialistų teigimu, krepšininkas per porą mėnesių priaugo kelis kilogramus raumenų ir vis tvirčiau jaučiasi žaisdamas su vyrais. 

Būsima Vokietijos krepšinio žvaigždė džiaugiasi, kad ėmė bendradarbiauti su Tado Buloto atstovaujama žaidėjų agentūra ir tokiu būdu atsirado Kauno „Žalgiryje“. 

– Isaiah, ar esate patenkintas, kaip sekasi ruoštis perėjimui į Kauno „Žalgirį“?

– Žaisdamas Vokietijoje stengiuosi pasirengti atvykimui į „Žalgirį“ kaip tik įmanoma geriausiai. Dirbu, kad galėčiau sėkmingai įsilieti į komandą, kad būčiau naudingas ir  galėtume laimėti čempionatus. Sunkiai dirbu. 

– Kas šį sezoną jums yra svarbiausia? Galbūt tai kažkokie atskiri žaidimo elementai?

– Ne. Nėra nieko atskiro. Tiesiog kiekvieną dieną sunkiai dirbu ir ruošiuosi žaidimui Eurolygos lygio komandoje.

– Esate jaunas žaidėjas ir pasirašėte sutartį su Kauno „Žalgirio“ komanda. Atsirado kažkokios papildomos emocijos? Džiaugsmas, spaudimas? 

FIBA nuotr./Isaiah Hartensteinas
FIBA nuotr./Isaiah Hartensteinas

– Aš tiesiog džiaugiuosi, kad tapau tokios organizacijos kaip Kauno „Žalgiris“ dalimi. 

– Sunku buvo pasirašyti sutartį su Kauno „Žalgiriu“?

– Buvo dvi ar trys komandos, su kuriomis galėjau pasirašyti sutartį. Tradicijos, bazė, treneriai, tai buvo tie dalykai, kodėl pasirinkau „Žalgirio“ komandą ir esu patenkintas.

– Kada sulauksime jūsų Lietuvoje? 

– Kalėdų laikotarpiu trumpam atvažiuosiu, o vėliau jau vasarą atvyksiu ir tapsiu komandos dalimi. 

– Kaip reagavo aplinkiniai, kai sužinojo, kad pasirinkote Kauno „Žalgirį“? 

– Ne visi šiam žingsniui pritarė, bet, kaip sakiau, aš esu labai tuo patenkintas. „Žalgiris“ žaidžia Eurolygoje. Tai buvo viena geriausių komandų, į kurią galėjau vykti. Kuri man gali padėti patekti į NBA.

– NBA yra jūsų svajonė?​

– Taip. NBA yra viena didžiausių mano svajonių. Esu pasiruošęs sunkiai dirbti dėl jos, bet taip pat man svarbu padėti savo komandai. 

– Šiai dienai nbadraft.net 2017-ųjų metų naujokų biržos prognozėje esate devintoje vietoje. Kiek svarbi jums šaukimo pozicija? Yra skirtumas, devintas ar pirmas?

– Man nesvarbu, ar aš būčiau pašauktas 20-as, 5-as ar 1-as. Svarbiausia ten patekti ir išlikti joje. Bet dabar man labiausiai rūpi sutvirtėti, įgauti patirties su „Žalgiriu“, o jau po to galima bus kalbėti apie šaukimą, kurio aš norėčiau tikėtis. 

fibaeurope.com nuotr./Isaiah Hartensteinas
fibaeurope.com nuotr./Isaiah Hartensteinas

– Žaisite „Žalgirio“ komandoje. Tai legendinis ne tik Lietuvos, bet ir visos Europos klubas. Gal žinote kokį nors šios komandos garsų krepšininką? 

– Aaa..., aš žinojau vieną žaidėją tik dabar išgaravo jo vardas...

– Arvydas...

– Taip. Arvydas Sabonis. Aš apie jį esu girdėjęs. Tai dar vienas dalykas patvirtinantis, kad tai yra gera organizacija. Džiaugiuosi. Aš seku ir seksiu, kaip „Žalgiriui“ seksis šiais metais Lietuvos čempionate ir Eurolygoje. 

– Kas yra jūsų krepšinio idealas? 

– Dabar tai Kevinas Durantas ir Antonio Davisas. Jie aukšti žaidėjai ir sėkmingai gali žaisti baudos aikštelėje ir už jos ribų. Tai yra tie du krepšininkai, į kuriuos aš žiūriu ir stengiuosi kažko iš jų išmokti. 

– Galbūt yra NBA komanda, kuriai ypatingai simpatizuojate, kurioje labiausiai norėtumėte žaisti?

– Tikrai nėra komandos, kur sakyčiau, kad labiausia norėčiau žaisti joje. Man svarbiausia būti NBA lygoje. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius