Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 01 23

„Žalgirio“ žaidimas, į beviltišką padėtį pastatęs net tokį varžovą kaip „Olympiakos“

Penktadienį Kaune „Žalgiris“ šventė pirmąją pergalę Eurolygos „Top 16“ etape. Tituluota Pirėjo „Olympiakos“ ekipa neturėjo jokio atsakymo Šarūno Jasikevičiaus sustyguotai „Žalgirio“ priekinei linijai.
Paulius Jankūnas
Paulius Jankūnas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Buvęs ilgametis „Žalgirio“ treneris Rimantas Grigas prieš rungtynes teigė, kad žalgiriečiai dėl pergalės turės „eiti keliais“. Tačiau Kaune išvydome daug lengvesnę pergalę nei kas nors galėjo tikėtis. Kodėl?

„Tai buvo užtikrinta pergalė, nes mes pamatėme kietą gynybą ir kamuolys nebuvo švaistomas. Prie tokio sustyguoto žaidimo net „Olympiakos“ atrodė beviltiškai“, – reziumavo krepšinio spektakliu besimėgavęs specialistas.

Kolegos Šarūno Jasikevičiaus vadovavimą giriantis R.Grigas pabrėžė, kad „Žalgirio“ priekinė linija padarė didžiausią darbą, nes komanda neturi užtikrintų snaiperių.

Anot R.Grigo, Manto Kalniečio išvykimas visgi yra nuostolis komandai. Lukas Lekavičius dar negali „Žalgiryje“ groti pirmuoju smuiku, o kiekvienas naujas žaidėjas vis tiek yra rizika.

„Galima pažiūrėti į Brocką Motumą, kuris gynyboje visiškai plaukioja“, – gynyboje mėgstančiam užsnūsti australui įgėlė treneris.


Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Rimantas Grigas
Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Rimantas Grigas

Rimanto Grigo tezės:

  • Pradingę „Olympiakos“ lyderiai.
  • Manto Kalniečio išvykimas.
  • Luko Lekavičiaus vaidmuo.
  • „Žalgiriui“ trūksta snaiperio.
  • I.Hartensteino prisijungimas prie komandos.

– Pagaliau sulaukėme pirmosios pergalės „Top 16“ etape.

– Taip. Belieka pasveikinti visą komandą ir Šarūną Jasikevičių. Tai buvo užtikrinta pergalė, nes mes pamatėme kietą gynybą ir kamuolys nebuvo švaistomas. Prie tokio sustyguoto žaidimo net „Olympiakos“ atrodė beviltiškai. 

Tai antros iš eilės geros Eurolygos rungtynės. Jau matosi Š.Jasikevičiaus ranka – laisvesnis žaidimas.

– „Žalgiris“ sugebėjo nukenksminti du graikų lyderius – Vassilį Spanoulį ir Georgeosą Printezį. Kaip tai pavyko?

– Reikia pripažinti, kad ir V.Spanoulis šį sezoną nebėra toks stabilus. Prieš rungtynes tik baiminausi, kad tai visgi patyręs žaidėjas ir gali svarbiu momentu tikrai gerai sužaisti, bet mes to nepamatėme. Atrodė, kad jis tik skandina komandą. Padarė keturias klaidas ir prametė nemažai metimų. Jis nesugebėjo suvaldyti komandos. Tai yra gero „Žalgirio“ pasirengimo rezultatas.

Tai antros iš eilės geros Eurolygos rungtynės. Jau matosi Š.Jasikevičiaus ranka – laisvesnis žaidimas. Lygis palaipsniui kyla ir atrodo, kad turėsime solidžią komandą.

Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Rungtynių akimirka
Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Rungtynių akimirka

– Mantui Kalniečiui tai buvo atsisveikinimas su komanda. Jūsų nuomone, tai „Žalgiriui“ nuostolis?

– Mano nuomone, taip. Jis tikrai labai sunkiai dirba ir stengiasi, nors jam ir ne visada viskas pavyksta. Nežinia dar kas ateis į jo vietą ir kaip sugebės valdyti komandą. Faktas, kad su Luku Lekavičiumi neišsivers. Reikia ieškoti panašaus lygio kaip M.Kalnietis. Manau, kad šiuo atveju tiesiog jį prispaudė psichologinė našta. Jo lygį įrodo ir italų pasiūlymas. Už bet ką niekas tokių pinigų nemoka. 

– Bent jau kurį laiką L.Lekavičiui teks diriguoti žaidimą. Ar jis pasirengęs?

Renaldui Seibučiui gali žaisti pirmu numeriu, bet tada praras komanda stiprų antros pozicijos žaidėją. ​

– Jis dar jaunas, o jauni žaidėjai retai žaidžia stabiliai. Todėl jis ir negali būti pagrindiniu įžaidėju. Matote, kai jauni žaidėjai suklysta, tai gali juos labai išmušti iš vėžių. Tuomet treneriai juos sodina, kad nusiramintų. Aišku, galima imtis įvairių eksperimentų. Renaldui Seibučiui duoti žaisti pirmu numeriu, bet tada praras komanda stiprų antros pozicijos žaidėją. 

– Paulius Motiejūnas teigė, kad šiuo metu surasti gerą įžaidėją nebus taip paprasta.

– Manau, kad ras. Kiek žinau „Žalgirio“ sistemą, tai jie visada pasirengę ir turi variantų, stebi žaidėjus. Niekada nežinai, kada kas susitraumuos ar išvyks, todėl yra vedami sąrašai pagal pozicijas ir dominantys žaidėjai stebimi.  Ginas Rutkauskas už tai atsakingas.

Aišku, kiekvienas naujas žaidėjas yra rizika. Galima pažiūrėti į Brocką Motumą, kuris gynyboje visiškai plaukioja. 

Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Martynas Pocius
Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Martynas Pocius

– Kaip vertintumėte Martyno Pociaus pasirodymą?

– Jis vėl sužaidė žemiau savo sugebėjimų. Manau, kad jis toks pats atsidavęs ir stengiasi kaip ir M.Kalnietis. Manau, kad jeigu Š.Jasikevičius tikrai norėtų jį išnaudoti, tai sugalvotų kaip tai padaryti.

Yra metikų, kurie gali įmesti, bet gali ir neįmesti. Nėra tokio kaip Artūras Milaknis.

– Tritaškiai buvo reta šventė šiose rungtynėse. 

– Iš tikrųjų. Reikia pripažinti, kad „Žalgiris“ neturi tikro snaiperio. Yra metikų, kurie gali įmesti, bet gali ir neįmesti. Nėra tokio kaip Artūras Milaknis. Tačiau priekinė linija sužaidė labai galingai. Gera žiūrėti į tokį nušlifuotą žaidimą. Iš tiesų džiugu stebėti. Nors komanda ir pirmavo beveik visą laiką, tačiau gražus žaidimas leido mėgautis rungtynėmis. 

– Prie komandos turėtų prisijungti ir jaunasis Isaiah Hartensteinas. Ką manote apie jo galimybes?

– Faktas, kad tai labai jaunas žaidėjas. Jauniems žaidėjams niekada nėra galimybių duoti labai daug laiko, o dabar komandoje dar yra ir M.Sajus. Taigi jiems reikia irgi kažkaip padalyti to laiko. Aišku, kai nėra R.Javtoko, reikalingas kiekvienas aukštas žaidėjas. Tačiau iš jaunimo lygio į aukščiausią pakopą žengti jam nebus lengva. Pamatysime.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius