-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 02 09

„Neptūno“ svajonė į šipulius dužo Berlyne

Praėjusią savaitę Klaipėdos „Neptūnui“ sužibusi viltis įšokti į Europos taurės atkrintamųjų varžybų traukinį užgeso antradienį Berlyne. Dainiaus Adomaičio auklėtiniai nesugebėjo sučiupti paskutinio šiaudo ir nusileido Berlyno ALBA ekipai – 62:76 (14:22, 7:19, 23:19, 18:16).
Martynas Mažeika ir Danielis Ewingas
Martynas Mažeika ir Danielis Ewingas / Egidijaus Jankausko/"Neptūno" nuotr.

Norint žengti į kitą etapą klaipėdiečiams reikėjo laimėti Vokietijos sostinėje ir tikėtis, kad trečiadienio mače Milano „Emporio Armani“ svečiuose įveiks Salonikų „Aris“.

Vis dėlto savo užduoties uostamiesčio ekipa nesugebėjo įvykdyti.

Antradienio vakarą namuose žaidę vokiečiai visa galva buvo pranašesni už priešininkus ir savo pergale neleido suabejoti nė minutės.

Jau pačioje dvikovos pradžioje šeimininkai spurtavo 9:2 ir persvarą didino, kol ji prieš pat didžiąją pertrauką pasiekė 20 taškų atžymą. Nors antroje rungtynių pusėje klaipėdiečiai dar mėgino „kabintis“, išsigelbėti jiems nepavyko.

Pergalę iškovojusi ALBA, kartu su Milano ekipa, pateko į kitą varžybų etapą.

Pirmąją tarpusavio dvikovą su ALBA ekipa Klaipėdoje „Neptūnas“ laimėjo 73:65.

ALBA: Robertas Lowery 24 taškai (5/7 dvit., 4/9 trit., 2/2 baud., 22 n. b.), Ismetas Akpinaras 13 (6/7 baud.), Draganas Milosavljevičius 11, Elmedinas Kikanovičius ir Mitchellas Wattas po 6, Alexas Kingas (12 atk. kam.) ir Willas Cherry (5 rez. perd.) po 5.

„Neptūnas“: Danielis Ewingas 17 (0/4 dvit., 4/9 trit., 5/6 baud., 5 rez. perd., 7 išpr. praž.), Travisas Baderis (6/6 baud.) ir Jerai Grantas (8 atk. kam., 8 išpr. praž., 24 n. b.) po 10, Donatas Zavackas 9 (7 atk. kam.), Arnas Butkevičius 6.

Rungtynių eiga:

I kėlinys. Dvikovos pradžioje vokiečiai pasiuntė „Neptūną“ į nokdauną. Per pirmąsias penkias minutes svečiai taip ir nesugebėjo pelnyti nė vieno taško iš žaidimo, o ALBA surengė net keletą greitų atakų ir po Willo Cherry tolimo metimo įgijo dviženklį pranašumą – 12:2.

Po šio šalto dušo Dainiaus Adomaičio auklėtiniai atsitiesė. Danielis Ewingas pataikė iš toli, Donatas Zavackas įmetė su pražanga ir deficitas pradėjo tirpti.

Visgi pavyti ALBA krepšininkų nepavyko, o baigiantis kėliniui vokiečiai vėl nutolo – 12:20.

Kėlinio pabaigoje šeimininkų pranašumas pirmą kartą tapo dviženklis, tačiau Vytautas Šarakauskas metimu iš vidutinio nuotolio rezultatą sušvelnino.

Po I kėlinio – 22:14.

II kėlinys. Perlaužti rungtynių sau naudinga linkme klaipėdiečiams nepavyko ir antrajame kėlinyje.

Maža to, Saša Obradovičiaus auklėtiniai žaidė užtikrintai ir po truputį didino persvarą.

Ypač prastai svečiams susiklostė kėlinio pabaiga. Kelių iš eilės klaidų virtinė leido ALBA ekipai surengti spurtą 7:0, po kurio šeimininkų pranašumas tapo milžiniškas – 38:21.

Per pirmąją rungtynių pusę „Neptūnas“ suklydo 10 kartų, kai ALBA padarė tik 4 klaidas.

Įpusėjus dvikovai – 21:41.

III kėlinys. Antroji rungtynių pusė – taip pat neįkvepianti. Per pirmus du kėlinius sukrautas didžiulis deficitas vargu ar leido klaipėdiečiams patikėti, kad jie dar gali išgelbėti rungtynes.

Nors trečią kėlinį Dainiaus Adomaičio auklėtiniai sužaidė geriau už savo priešininkus ir sugebėjo priartėti, ALBA persvara klausimų niekam nekėlė.

Likus trims minutėms iki kėlinio pabaigos po Arvydo Šikšniaus taiklių metimų vokiečių pranašumas aptirpo iki 11 taškų (39:50).

Vis dėlto kėlinio pabaigoje „Neptūnas“ vėl sugriuvo – 42:60.

IV kėlinys. Paskutinis ketvirtis – formalumas. Klaipėdiečiai dar bandė čiupti jautį už ragų ir paskubomis mažinti atsilikimą.

Po Krešimiro Lončaro nesportinės pražangos ir Donato Zavacko taiklių baudų ALBA pranašumas sumenko iki 10 taškų (62:52).

Neįminta mįsle klaipėdiečiams šiame mače tapo Robertas Lowery. Tik sezono viduryje ALBA ekipą papildęs amerikietis taikliais metimais žlugdė bet kokias „Neptūno“ pastangas priartėti ir užpūtė paskutinę viltį – 62:76.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius