Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 05 30

Ainaras Bagatskis supranta, ką išgyvena Šarūnas Jasikevičius

Lietuvos krepšinio lygos (LKL) finalo serijos rungtynės Kauno „Žalgirio“ arenoje tapo puikia galimybe ne tik „Žalgirio“ komandos sirgaliams, bet ir žinomiems krepšinio pasaulio atstovams būti įdomiausių sezono kovų liudininkais.
Lietuvos krepšinio rinktinė įveikė Latviją. Ainaras Bagatskis
Lietuvos krepšinio rinktinė įveikė Latviją. Ainaras Bagatskis / Alvydo Januševičiaus nuotr.

Vienas iš „Žalgirio“ gerbėjams puikiai pažįstamų veidų – buvęs žalgirietis krepšininkas ir komandos treneris Ainaras Bagatskis lankėsi „Žalgiris TV“ studijoje prieš pirmąsias LKL finalo rungtynes su Klaipėdos „Neptūno“ ekipa ir dalinosi prisiminimais apie metus „Žalgiryje“ bei kalbėjo apie šių dienų krepšinio aktualijas.

„Didžiuojuosi dėl tų beveik trijų metų, kuriuos praleidau Kaune. Tai buvo geras metas krepšiniui, aukšto lygio krepšiniui. „Žalgiris“ man buvo nauja patirtis ir dėl trenerio karjeros pradžios, o pats Kaunas – gražus miestas, turintis puikią areną. Sirgaliai čia yra nuostabūs, pamišę dėl krepšinio. Ko daugiau gali reikti geram krepšiniui?“ – apie sezonus Kaune kalbėjo buvęs „Žalgirio“ snaiperis iš Latvijos.

„Žalgiryje“ dabartinis Latvijos rinktinės treneris rungtyniavo 2003-2005 metais. Su Kauno klubu A.Bagatskis kaip žaidėjas iškovojo LKL ir BBL čempionų titulus, o 2003-2004 m. sezone su Arvydu Saboniu priešakyje latvis buvo per žingsnį nuo Eurolygos finalo ketverto. Kalbėdamas apie buvusius komandos draugus A.Bagatskis, žinoma, išskyrė A.Sabonį, tačiau puikiai prisiminė ir kitus bendražygius „Žalgirio“ komandoje.

„Pamenu Mindaugą Timinską, Dainių Šalengą. D.Šalenga žaidė dar ir mano treniruotame Kijevo „Budyvelnik“ klube. Praleidome dvejus gerus metus kartu. Jis man daug padėjo kaip žaidėjas ir kaip žmogus savo būdo savybėmis. M.Timinskas buvo individualiai labai stiprus žaidėjas, kuris duodavo komandai labai daug naudos. Daug gerų prisiminimų ir su kitais – Tanoka Beardu, Edu Cota, Giedriumi Gustu – pamenu visus komandos draugus“, – teigė A.Bagatskis.

Bėgantys sezonai skaičiuoja jau beveik visą dešimtmetį nuo pastarojo karto, kai A.Bagatskis dirbo Kaune kaip vyriausiasis komandos treneris. Prabėgę metai latviui neleido pamiršti buvusios komandos, kurios rezultatus krepšinio specialistas stebi ir dabar. Tiesa, pasiruošimą su Latvijos rinktine netrukus pradėsiantis treneris prisipažino, jog „Žalgirio“ žaidimą seka ir dėl nacionalinės komandos kandidato Kasparo Vecvagaro.

VIDEO: A.Bagatskis: „Didžiuojuosi tais metais, kuriuos praleidau Kaune“

„Seku „Žalgirio“ rezultatus. Praėjusiais metais „Žalgiris“ ir mano treniruojamas Žemutinio Naugardo „Nizhny Novgorod“ klubas žaidė vienoje Eurolygos grupėje. Žalgiriečiai buvo dukart stipresni, tai yra, juos labiau lydėjo sėkmė, – šypsojosi A.Bagatskis. – Pažįstu daugelį dabartinio „Žalgirio“ krepšininkų. Be to, man labai svarbu matyti, kaip žaidžia Kasparas Vecvagaras, kuris yra ir Latvijos vyrų krepšinio rinktinės kandidatas.“

2015-2016 m. sezono pabaigą A.Bagatskis pasitinka netreniruodamas jokio klubo. Gegužės mėnesį išsiskyręs su Žemutinio Naugardo ekipa latvis laiką skiria stebėdamas Latvijos rinktinės kandidatus, kurie pasiruošimą Rio olimpinių žaidynių atrankos turnyrui pradės birželio 6-ąją dieną. Tiesa, Kaune A.Bagatskis stebėjo ir šį sezoną prie vyriausiojo „Žalgirio“ komandos trenerio posto stojusio Šarūno Jasikevičiaus darbą.

„Man įdomu stebėti Šarūno Jasikevičiaus treniravimą. Žinau, ką reiškia baigti žaidėjo karjerą ir iškart tapti treneriu. Panašu, kad Š.Jasikevičius bręsta kaip treneris, ypatingai per pastaruosius kelis mėnesius, kai jis tapo vyriausiuoju „Žalgirio“ treneriu, tai ypatinga patirtis. Na, o šio sezono „Žalgiris“ gera komanda ir aš manau, kad jie yra LKL finalo serijos favoritai“, – pokalbį užbaigė A.Bagatskis.

Buvęs žalgirietis taip pat kalbėjo apie savo snaiperiškų sugebėjimų paslaptį krepšininko karjeros metais, Latvijos rinktinės galimybes Rio ir lietuvių kalbą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius