Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 07 30

Amerikiečiai vertina varžovus Rio: dosni prognozė Lietuvos rinktinei

Nors pati Lietuvos krepšinio rinktinė sau yra išsikėlusi tikslą Rio de Žaneiro olimpinėse žaidynėse pasiekti ketvirtfinalį, amerikiečiai lietuvių šansus vertina kur kas geriau.
Jonas Valančiūnas
Jonas Valančiūnas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

„Bleacher Report“ apžvalgininkas Adamas Fromalis įvertino visas rinktines, kurios kovos olimpinėse žaidynėse ir Lietuvai paskyrė garbingą ketvirtą vietą.

Prie tokio vertinimo prisidėjo Lietuvos rinktinės statusas FIBA reitinge – lietuviai rikiuojasi treti. Amerikietis tikisi, kad Brazilijoje žibės trys NBA žaidėjai – Jonas Valančiūnas, Mindaugas Kuzminskas ir Domantas Sabonis.

„Londono olimpinėse žaidynėse J.Valančiūnas rinko tik 4,2 taško ir atkovojo 4 kamuolius, tačiau jis įgijo svarbios patirties. 2015 metų Europos čempionate jis jau rinko po 16 taškų ir 8,3 atkovoto kamuolio. Tai puikus rodiklis į tai, ko galime tikėtis Brazilijoje“, – rašo amerikiečių ekspertas.

A.Fromalis įsitikinęs, kad nuo uteniškio priklauso Lietuvos rinktinės sėkmė Rio: „Nors Mantas Kalnietis, Mindaugas Kuzminskas ir Domantas Sabonis atliks svarbius vaidmenis, komanda bus galinga tik, jei toks bus J.Valančiūnas.“

„M.Kalnietis yra patikimas įžaidėjas, kuris sugeba atlikti daugiau perdavimų nei kas kitas. Jis yra kūrybiškas žaidimo organizatorius ir niekada nebijo įsprausti kamuolio į siauras erdves“, – pagrindinį Lietuvos rinktinės įžaidėją gyrė ekspertas.

M.Kuzminskui priskiriamas snaiperio vaidmuo: „Jeigu jis pataikys iš toli, M.Kalniečiui bus dar lengviau. „Knicks“ naujokas Eurolygoje pataikė 37,7 proc. tritaškių.“

„Jeigu M.Kalnietis susižais su M.Kuzminsku, o D.Sabonis užmigdys varžovus po krepšiu, Lietuva jus įtikins“, – reziumavo A.Fromalis.

„Bleacher Report“ sudarytas Rio dalyvių reitingas:

1. JAV
2. Prancūzija
3. Ispanija
4. Lietuva
5. Australija
6. Serbija
7. Brazilija
8. Argentina
9. Kroatija
10. Nigerija
11. Venesuela
12. Kinija

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius