Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 10 07

Antrosios LKL savaitės prognozės: dešimt mačų – dešimt favoritų

Naujajam „Tete-a-Tete Casino-LKL“ sezonui praėjusią savaitę buvo duotas startas. Traukinys įsibėgėja. Artėjančią savaitę laukia dar dešimt intriguojančių čempionato mūšių. LKL.lt kartu su „Orakulu“ pristato, ko galima tikėtis antrąją LKL kovų savaitę.
Orakulo prognozė
Orakulo prognozė

Kėdainių „Nevėžis“ – Panevėžio „Lietkabelis“: 60% – 40%

Dviejų pergalės dar neragavusių komandų statistika. „Ant popieriaus“ stipresnis „Lietkabelis“, tačiau kol kas pagirtinai nervus favoritams tampė „Nevėžis“, 66:77 nusileidęs „Neptūnui“ ir 73:78 pasikandžiojęs su Pasvalio „Pieno žvaigždėmis“.

Orakulo prognozė
Orakulo prognozė

„Lietkabelis“ abu kartus patyrė įtikinamus pralaimėjimus. „Vytautas“ panevėžiečius pamokė 87:68, o Vilniaus „Lietuvos rytui” Aukštaitijos klubas priešinosi tik pusantro kėlinio 67:91. „Nevėžis“ neturi žvaigždžių, bet spėjo greitai susistyguoti ir namų pranašumas gali jiems atnešti pergalę.

Prienų-Birštono „Vytautas“ – „Šiauliai“: 55% – 45%

Orakulo prognozė
Orakulo prognozė

Sėkminga „Vytauto“ sezono pradžia leidžia tikėtis, kad Prienuose žaidžiantis klubas apgins savo namų tvirtovę. Joje teko gerokai paprakaituoti Kauno „Žalgiriui“, kuris iš Prienų išsivežė sunkią pergalę 82:70.

Šiauliečiai pirmosiose sezono rungtynėse taip pat neblogai priešinosi „Žalgiriui“ 64:78, bet vėliau paskutinėmis sekundėmis krito Utenoje 70:72. „Vytautas“ kol kas atrodo geriau pasiruošęs sezono pradžiai, nors „Šiaulių“ nuvertinti tikrai negalima.

Kauno „Žalgiris“ – Alytaus „Dzūkija“: 99% – 1%

Orakulo prognozė
Orakulo prognozė

Koks nedėkingas tvarkaraštis „Dzūkijos“ klubui. Per pirmąsias trejas rungtynes alytiškiai susitinka su visais LKL favoritais. Kita vertus, „Dzūkija“ priešinasi tikrai garbingai: „Lietuvos rytui“ tik mačo pabaigoje nusileista 69:81, o „Neptūnas“ tik paskutinėmis minutėmis įtvirtino pergalę Alytuje 67:62.

Kita vertus, „Žalgirio“ pranašumu prieš „Dzūkiją“ abejoti net neverta. „Žalgiris“ pasirengęs pirmąsias rungtynes namuose pažymėti pergale.

Pasvalio „Pieno žvaigždės“ – Vilniaus „Lietuvos rytas“: 15% – 85%

Orakulo prognozė
Orakulo prognozė

„Lietuvos ryto” krepšininkai LKL sezoną pradėjo klampiomis rungtynėmis su „Dzūkija“, bet užtikrintai pasileido Panevėžyje, kur patvirtino favorito statusą. Nors „Pieno žvaigždės“ – aukštesnio kalibro komanda nei „Lietkabelis“ ar „Dzūkija“, sunku tikėtis, kad pasvaliečiai galėtų pateikti sensaciją.

Vienintelis „Lietuvos ryto“ klaustukas – Artūro Gudaičio ir Žygimanto Janavičiaus traumos bei Mariaus Runkausko liga. Bet sostinės klubo suolas ilgas, todėl tai neturėtų sukelti keblumų.

Utenos „Juventus” – Klaipėdos „Neptūnas“: 25% – 75%

Orakulo prognozė
Orakulo prognozė

„Juventus” krepšininkai prieš keletą mėnesių nuskriaudė „Neptūną“ mažojo finalo serijoje dėl bronzos medalių, tačiau šiuo metu solidžiau atrodo Klaipėdos klubas. Tą byloja ir situacija LKL turnyro lentelėje.

„Neptūnas“ labai kuo pasigirti negali – jis įveikė komandas, prieš kurias buvo laikomas akivaizdžiu favoritu („Dzūkija“, „Nevėžis“), bet pergalės yra pergalės. O „Juventus“, panašu, dar reikia laiko nušlifuoti žaidimą, nes per vasarą uteniškiai keitėsi iš pagrindų.

Kėdainių „Nevėžis“ – „Šiauliai“: 30% – 70%

Orakulo prognozė
Orakulo prognozė

Kėdainių klubas yra vienas šio sezono autsaiderių, o du „Šiaulių“ pralaimėjimai dar nenusako tikrosios situacijos. Nors „Nevėžis“ žaidžia namuose, „Šiauliai“ demonstruoja garesnę formą, turi solidesnę sudėtį, todėl nėra rimto pagrindo abejoti jų pergale Kėdainiuose.

Vilniaus „Lietuvos rytas“ – Utenos „Juventus“: 90% – 10%

Orakulo prognozė
Orakulo prognozė

Šiai „Juventus“ komandai dar per anksti tikėtis pergalės prieš „Lietuvos rytą“. Ne gana to – išvykoje. „Juventus“ ginklai dar nenušlifuoti, o „Lietuvos rytas“ vis įsibėgėja. Vilniuje laukiama užtikrintos pergalės.

Prienų-Birštono „Vytautas“ – Pasvalio „Pieno žvaigždės“: 60% – 40%

Orakulo prognozė
Orakulo prognozė

Nors pasvaliečiai LKL startavo be pralaimėjimų, „Pieno žvaigždžių“ žaidime dar matosi nemažai broko. To neslepia ir komandos treneris Mantas Šernius. „Vytauto“ sąskaitoje pergale mažiau, bet situacija suprantama – Prienų-Birštono klubo kelyje pasitaikė „Žalgiris“.

Komandos – panašaus pajėgumo, tai turėtų būti vienas įdomiausių savaitės mūšių, bet dėl namų pranašumo ir kol kas geresnės formos favoritu galima laikyti „Vytautą“.

Kauno „Žalgiris“ – Klaipėdos „Neptūnas“: 80% – 20%

Orakulo prognozė
Orakulo prognozė

„Neptūnas“ praėjusį sezoną bent du kartus nuskriaudė būsimą LKL čempioną, bet tai padarė įsibėgėjus sezonui. Klaipėdiečiai ir 2015-2016 m. sezono pradžioje vargiai gali tikėtis ankstyvos sensacijos. „Žalgiriui“ dar trūksta susižaidimo, bet su kiekviena treniruote ir kiekvienomis rungtynėmis kauniečiai vis stiprėja. Juolab, „Žalgiris“ žais namuose. „Neptūnui“ tikėtis pergalės dar per anksti.

Alytaus „Dzūkija“ – Panevėžio „Lietkabelis“: 55% – 45%

Orakulo prognozė
Orakulo prognozė

Geresnė žaidimo kokybė prieš pajėgesnę sudėtį. Abi komandos dar nepatyrė pergalės džiaugsmo, bet abi pralaimėjo skirtingai. „Lietkabelis“ – be didesnės intrigos, o dzūkai tampė nervus ir „Lietuvos rytui“, ir „Neptūnui“.

„Lietkabelio“ klubas „ant popieriaus“ atrodo pajėgiau, bet alytiškių žaidimas negali nekelti simpatijų. Kadangi Andrejaus Urlepo auklėtiniai žaidžia namuose, jie – nežymūs šios dvikovos favoritai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius