-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2016 07 22

Apie rinktinės problemą prabilęs J.Kazlauskas: „Galbūt dabar supratote, kodėl palikome Kariniauską“

„Parodykit charakterį! Gerai žaidžiate. Žaidžiate savo žaidimą“, – rungtynių Ispanijoje įkarštyje savo auklėtinius gyrė ir ragino Jonas Kazlauskas. Liaupsių mūsiškiai nusipelnė. Sutrikę pradėję rungtynes lietuviai panaikino 16 taškų skirtumą, persvėrė rezultatą ir antrą kartą nugalėjo Europos čempionus ispanus 78:76. Šį kartą ir su Pau Gasoliu bei Ricky Rubio.
Jonas Kazlauskas
Jonas Kazlauskas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.
Pakeliui į Rio | Ispanija – Lietuva 76:78 | Malaga

Lietuvos rinktinė turi nuostabų charakterį. J.Kazlauskas patausojo savo pagrindinį įžaidėją Mantą Kalnietį, bet vyrai nepanikavo net ir atsilikdami 4:20.

Jau antrojo kėlinio pabaigoje mūsiškiai lygino rezultatą, o po pertraukos laikė iniciatyvą savo rankose.

Tiesa, ne pirmas toks prastas startas sukėlė nerimą J.Kazlauskui.

„Mane labai neramina, kad jau trečias rungtynes pradedame labai blogai. Tas jauduliukas per daug mus sukausto. Gerai, kad atsigavome, bet ateity tai gali būti didžiulė problema, kurią reikėtų išspręsti. Tas švelnus lietuviškas charakteris... Gerai, kad žaidėjai pakilę nuo suolo pakeitė ritmą ir mes grįžome į rungtynes“, – mačą apibendrino treneris.

J.Kazlauskas vienu šūviu nušovė du zuikius: leido pasidžiaugti gražia pergale prieš ispanus ir tuo pačiu pasiliko visus kozirius rankovėje, nepakeldamas M.Kalniečio nuo suolo.

Beje, jo vietą puikiai užėmė maloniai nustebinęs Vaidas Kariniauskas ir kiti žaidėjai.

Per daug džiūgauti dar nėra ko.

„Nenoriu duoti daug komplimentų, bet galbūt dabar supratote, kodėl pasilikome Kariniauską. Džiugu, kad jis valdė situaciją, kai buvo aikštėje, ir deramai pavadavo Kalnietį“, – už dvyliktuko ribų likusį rinktinės narį pagyrė J.Kazlauskas.

Septintoji pergalė iš tiek pat galimų. Tai dar tik draugiškos rungtynės, bet nenuslėpsi – vaizdas kol kas džiugina.

VIDEO: J.Kazlausko ir R.Seibučio komentarai po rungtynių Malagoje su Ispanija

„Per daug džiūgauti dar nėra ko, – atviravo J.Kazlauskas. – Bet džiaugiuosi, kad sužaidėme gana solidžiai, padarėme mažiau klaidų ir momentais, ypač po pertraukos, buvo gražių atakų, kurios gal ne visos baigėsi taškais, bet buvo protingai, gražiai įžaistos.

Manau, kad rungtynės buvo įdomios žiūrovams. Be abejo, abiejų komandų treneriai daug eksperimentavo, daug ką slėpė. Žiūrėjo daugiau, kiek kuriam žaidėjui suteikti minučių. Ne vien į rezultatą“.

Lietuviai palieka Ispaniją ir vyksta į Buenos Aires. Argentinoje jau naktį iš pirmadienio į antradienį 1 val. Lietuvos laiku mūsiškiai žais su Australija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius