Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 05 28 /21:37

Atsakomybę prisiėmęs Š.Jasikevičius: „Atvažiavome kaip į tarpklasines varžybas“

„Švyturio“ arenoje nuaidėjus antrojo kėlinio sirenai Šarūnas Jasikevičius stovėjo kaip sustingęs. Kol žalgiriečiai po truputį kulniavo į rūbinę, Kauno „Žalgirio“ treneris nejudėjo. Jis žvelgė į žaidėjus, pakėlė akis į rezultatą, linktelėjo žemyn ir sunėręs rankas kulniavo rūbinės link. „Neptūno“ banga dar po dviejų kėlinių maudė „Žalgirį“48:25. Šaras negalėjo patikėti tuo, kas vyksta aikštėje.
LKL finalas | Klaipėdos „Neptūnas“ – Kauno „Žalgiris“ | Serija 1-1

Po pertraukos „Žalgiris“ bandė spardytis, bet galutinis rezultatas stulbinantis – „Neptūnas“ triumfuoja 76:54. Serijoje iki keturių pergalių rezultatas lygus 1-1.

Š.Jasikevičius prisiėmė atsakomybę, kad nenuteikė vyrų kovai psichologiškai. Žalgiriečiai LKL finale pasirodė kaip tarpklasinėse varžybose.

„Na ką, reikia prisiimti atsakomybę. Nesugebėjau paruošti komandos rungtynėms psichologiškai. Nežinau, ar vyrai po pirmųjų rungtynių suprato, kad viskas bus visai kitaip. Bet Klaipėdoje jau eilę metų krenta grandai.

Nepavyko žaidėjų nuteikti rungtynėms taip, kad jie žaistų fiziškiau, naudotų daugiau kontakto, nevėluotų. Treneris turi žiūrėti į save. Reikia tikėtis, kad per trečiąsias rungtynes būsime tokie, kokie esame įpratę.

Aišku, iš ritmo išmuša blogas pataikymo procentas. Bet esu linkęs žiūrėti daugiau į antrą pusę, kai naudojome daugiau kontakto, geriau judėjome gynyboje. Per 3-4 kėlinius praleidome tik 28 taškus. O pirmoje pusėje... Jei vėluoji visur per metrą ar pusantro, taktikos nelabai padės“, – spaudos konferencijoje kalbėjo Š.Jasikevičius.

VIDEO: Š.Jasikevičius: „Išėjome kaip į tarpklasines rungtynes“

– Ar tai buvo tik žaidėjų nenusiteikimas rungtynėms? Gal „Neptūnas“ darė kažką kitaip?

Finalas turi būti karas. Mes išėjome žaisti kaip per tarpklasines varžybas.

– Pokyčių nematau. Žaidė tus pačius derinius. Gal Ewingas bandė nusimesti greitą pasą prieš agresyvią pikenrolo gynybą. Bet problema buvo vėlavimas. Kontakto stoka. Didesnis jų ryžtas.

Bandysime žiūrėti ir iš naujo įtikinti komandą, kad reikia žaisti geriau. Reikia gerinti pataikymo procentą. Nemanau, kad taip nepataikysime visą laiką. LKL esame geriausiai tritaškius metanti komanda.

Na, pralaimėjome tik vienerias rungtynes. Liekame su namų pranašumu. Bandysime jį išsaugoti.

– Kaip paaiškinti Pauliaus Jankūno pokyčius: pirmajame mače surinko 29, dabar – 0 taškų.

– Paulius daug metimų metė iš gerų padėčių. Iš savų derinių, savų situacijų. Esu įsitikinęs, kad trečiąsias rungtynes jis žais geriau. Tokiose ilgose serijose labai svarbūs „X faktoriai“. Šiandien sužaidė Plaistedas. Baderis pataikė tris tritaškius, kai Kaune – vieną.

Mes turime ilgą suoliuką. Bet visiems buvo bloga diena.

VIDEO: „Neptūno“ legionierius prieš LKL finalo mačą pasipiršo mylimajai

– Gal „Žalgirį“ nustebino labai priešiška atmosfera Klaipėdoje, prie kurios porą mėnesių komanda nebuvo pratusi?

– Nelabai galiu atsakyti. Klaipėdoje per metus žaidžiame po keturis kartus. Žaidėjai žino, kokia čia atmosfera laukia. Dar ne tokiose atmosferose jie yra žaidę. Svarbiausia, kaip tu nusiteiki ir kaip tu eini į karą. O finalas turi būti karas. Mes išėjome žaisti kaip per tarpklasines varžybas.

– Kodėl Klaipėdoje nebuvo Olivier Hanlano?

– Jis sirguliuoja. Prieš išvažiuojant pastatėme lašinę. Kadangi nelabai aišku, kas ten jam yra. Jei galbūt gripas, paprasčiausiai geriau tokioje situacijoje aplink komandą nebūti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius