Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 08 26

Atsisveikinimas su Adu Juškevičiumi pažėrė naujų klausimų

Jonas Kazlauskas po vakarinės antradienio treniruotės padėkojo už prakaitą Adui Juškevičiui ir paleido gynėją treniruotis su Vilniaus „Lietuvos rytu“. 26-erių metų krepšininkas buvo vienas pagrindinių pretendentų nepatekti į dvyliktuką, tačiau jo „atkabinimas“ pažėrė keletą naujų klausimų. Kokie didžiausi klaustukai kilo po J.Kazlausko sprendimo, savo pasvarstymus pateikia 24sek.lt.
Lietuvos rinktinė
Lietuvos rinktinė / Alvydo Januševičiaus nuotr.

Į čempionatą važiuos Gailius?

Mantas Kalnietis, Lukas Lekavičius ir Žygimantas Janavičius – trys standartiniai įžaidėjai. A.Juškevičiaus privalumas buvo gebėjimas žaisti tiek pirmu, tiek antru numeriu, tačiau tai J.Kazlausko nepapirko.

Trys likę įžaidėjai iškėlė klausimą – ar J.Kazlauskas ryšis visus juos vežtis į Europos pirmenybes? Solidžiausiai pasirengimo cikle iš M.Kalniečio dublerių atrodė L.Lekavičius, tačiau rungtynės su kroatais parodė, kad jaunajam žalgiriečiui dar sudėtinga išlaikyti stabiliai naudingą žaidimą. Ž.Janavičius būtų atsarginis planas, jei Lukas netyčia perdegtų turnyre taip, kaip tai pernai nutiko Šarūnui Vasiliauskui.

Bet ar J.Kazlauskas turi tokią prabangą vežtis trečią standartinį įžaidėją į čempionatą? O gal tai reiškia, kad durys atsivers Deividui Gailiui ir dėl išlikimo Lukas kovos su Žygimantu? 

O gal po mačo su kroatais J.Kazlauskui abejonių kilo būtent dėl Luko ir jis rinksis labiau patyrusį Ž.Janavičių, palikdamas iš NKL į Eurolygą ir rinktinę įšokusį žalgirietį namuose?

Kol kas taip neatrodo, nors turnyras Atėnuose gali sumaišyti kortas.

J.Kazlauskas galėtų išsivežti tik du tikrus įžaidėjus, nes iš bėdos kamuolį galėtų įžaisti Renaldas Seibutis, tai ilgą laiką daręs pernykščiame pasaulio čempionate. Tuo tarpu D.Gailius galėtų tapti pavojingu ginklu – 11–12 žaidėju, kuris bet kada mestas į aikštę galėtų nustebinti varžovų gynybą metimais per rankas.

Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Deividas Gailius
Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Deividas Gailius

D.Gailius niekada nebuvo laikomas tarp favoritų žengti į dvyliktuką, bet pasirengimo cikle jis išlaikė ganėtinai stabilų žaidimą ir atkakliai taikliai atakuodamas vienas prieš vieną įrodinėjo J.Kazlauskui, kad yra vertas šanso.

Kodėl liko dar keturi vidurio puolėjai?

Lietuvos rinktinė į turnyrą Atėnuose išvyks su keturiais vidurio puolėjais – Jonu Valančiūnu, Robertu Javtoku, Antanu Kavaliausku bei Artūru Gudaičiu. Pastarasis deklaruoja, kad nori tapti sunkiuoju krašto puolėju, bet kol kas nacionalinėje komandoje jam geriau sekasi atlikti „centro“ pareigas.

Ne paslaptis, kad daugelis prognozavo, jog būtent A.Gudaitis bus tas, kuris neskris į turnyrą Graikijoje. Pirmosiose kontrolinėse rungtynėse su australais skrajojęs aukštaūgis vėliau pernelyg neišsiskyrė, o A.Kavaliauskas išlaikė gana stabilią žaidimo kreivę.

Kodėl tada J.Kazlauskas į Vilnių neišsiuntė Artūro? Neoficialiais duomenimis, A.Kavaliauskas turi sveikatos problemų, dėl kurių strategas nusprendė dėl atsargos pasilikti A.Gudaitį.

Kitas galimas atsakymas – siekis suteikti A.Gudaičiui paskutinį šansą. Vyras dėl ligos negalėjo žaisti „Huawei Cup“ turnyre, todėl būtų kiek neteisinga jį išbraukti iš sąrašo po to, kai jis pats nieko negalėjo pakeisti.

Kita vertus, A.Gudaičiui belieka spindėti visuose mačuose su turkais, Nyderlandų rinktine bei graikais, kad paskutinę minutę jis išstumtų A.Kavaliauską, nes kol kas atrodo, kad trys vidurio puolėjų vietos jau rezervuotos.

Ar Atėnai sumaišys kortas?

Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Žygimantas Janavičius
Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Žygimantas Janavičius

Belieka tik spėlioti. Tačiau J.Kazlausko ėjimas šiek tiek nustebino ir iškėlė naujų klausimų.

Nemažai kas tikėjosi, kad A.Juškevičius užims „combo“ gynėjo vietą ir prireikus kamšys spragas įžaidėjo ar atakuojančio gynėjo pozicijose. Verta paminėti, kad J.Kazlauskas iki čempionato atsisakė jau antro tokio stiliaus krepšininko – prieš tai buvo „atkabintas“ Marius Runkauskas.

J.Kazlausko verdiktas uždavė naujų klausimų, bet ir atvėrė kortas.

Galbūt J.Kazlauskas savo mintyse jau seniausiai susidėliojo dvyliktuką, tačiau „Akropolio“ turnyras vieniems dar gali būti galutinis įsitvirtinimo taškas, o kitiems – paskutinis vilties šiaudas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius