Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 11 02 /23:37

Daugiausia Lietuvoje uždirbančių krepšininkų TOP 15: kur aukso grynuolis, o kuriems – permokėta?

Sezonui įsibėgėjus 24sek.lt pristato daugiausia Lietuvoje uždirbančių krepšininkų penkioliktuką. Kuriems žaidėjams permokėta? Kurie atitinka puikų kainos ir kokybės santykį? O kuriuos sandorius galima vadinti vadovų laimėjimu? Pirmadienio vakarą 24sek.lt pristato penkioliktuko uodegoje esančius žaidėjus.
Lietuvoje daugiausia uždirbančių krepšininkų TOP 15
Lietuvoje daugiausia uždirbančių krepšininkų TOP 15 / 15min nuotr.

15 vieta: Kšištofas Lavrinovičius ir Ianas Vougioukas

Atlyginimas: ~100 tūkst. eurų per sezoną

Mėnesinė alga: ~10 tūkst. eurų

Paskutinę penkioliktuko vietą pasidalijo Vilniaus „Lietuvos ryto“ ir Kauno „Žalgirio“ aukštaūgiai Kšištofas Lavrinovičius ir Ianas Vougioukas. 2015-2016 m. sezoną jie uždirbs maždaug po 100 tūkst. eurų.

Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Ianas Vougioukas
Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Ianas Vougioukas

Abiem priekinės linijos žaidėjams numatytas pagalbinių vaidmuo. Patyrę aukštaūgiai jį atlieka pagirtinai.

I.Vougioukas žaidžia fenomenaliai – Eurolygoje jis yra trečias pagal rezultatyvumą „Žalgirio“ žaidėjas (vid. 11,7 tšk. per 19 min.), LKL – antras (10,9 tšk. per 18 min.).

K.Lavrinovičius LKL pirmenybėse yra vienas „Lietuvos ryto“ lyderių su 9,4 taško vidurkiu. Tiesa, 36-erių Kšištofas mažiau pasireiškia Europos taurėje (6,3 tšk. per 14 min.).

„Žalgirio“ vadovai trina rankomis. Po sezono Stambulo „Galatasaray“ ir Ulmo „Ratiopharm“ Europos klubų susidomėjimo nesulaukęs 30-ies graikas „Žalgiryje“ atsiskleidė visu grožiu.

14 vieta: Adas Juškevičius

Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Adas Juškevičius ir Saah Nimley
Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Adas Juškevičius ir Saah Nimley

Atlyginimas: ~110 tūkst. eurų per sezoną

Mėnesinis atlyginimas: ~11 tūkst. eurų

Prieš dvejus metus A.Juškevičius rungtyniavo Vokietijoje, kukliame Brėmerhafeno „Eisbaren“ klube, todėl „Lietuvos rytui“ pavyko įsigyti potencialų Lietuvos rinktinės žaidėją už pakankamai patrauklią kainą.

26-erių gynėjas pasižymi nestabilumu, bet šiuo metu yra naudingiausias „Lietuvos ryto“ žaidėjas LKL čempionate (vid. 14,7 naud. bal.).

Praėjusį sezoną jis dažnai pradėdavo rungtynes „Lietuvos ryto“ starto penkete ir dalijosi minutes su Žygimantu Janavičiumi.

Tačiau vasarą Marcelo Nicolai prireikė solidesnio atakų organizatoriaus – į Vilnių atvyko jo tautietis Nicolas Laprovittola. A.Juškevičius tapo legionieriaus dubleriu.

Tiesa, Europos fronte A.Juškevičius neblizga – pelno 4,7 taško ir renka 6,7 naudingumo balo.

13 vieta: Danielis Ewingas 

Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Danielis Ewingas
Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Danielis Ewingas

Atlyginimas: ~130 tūkst. eurų per sezoną

Mėnesinė alga: ~13 tūkst. eurų

Penkioliktuko egzotika – ne „Žalgirio“ ar „Lietuvos ryto“ atstovas. Akivaizdžiai garsiausia pavardė Klaipėdos „Neptūno“ komandoje.

Geriausi 30-ies įžaidėjo metai praeityje, bet „Neptūnui“ tai – labai naudingas ir solidus įžaidėjas.

Praeityje „Los Angeles Clippers“, Chimkų „Chimki“, Gdynės „Asseco Prokom“ ir Stambulo „Bešiktaš“ klubuose žaidęs amerikietis Klaipėdai jau pademonstravo savo patirtį.

Europos taurės turnyre D.Ewingas renka vid. 15,5 taško per 20 minučių. LKL pirmenybėse jo sąskaitoje – vid. 11,5 taško per rungtynes.

„Neptūno“ sezono viltys gulasi ant žinomo amerikiečio pečių.

12 vieta: Olivier Hanlanas

Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Olivieris Hanlanas
Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Olivieris Hanlanas

Atlyginimas: ~150 tūkst. eurų per sezoną

Mėnesinė alga: ~15 tūkst. eurų

22 metų kanadietis profesionalo karjerą pradėjo „Žalgiryje“. Šių metų NBA naujokų biržoje 42-uoju šaukimu į „Utah Jazz“ rankas patekęs gynėjas spinduliuoja fantastišku potencialu.

„Hanlanas tikrai bus geras žaidėjas. Tik jis atvažiuoja tiesiai iš koledžo. Jam reikia prisitaikyti prie aplinkos, visko. Olivier yra naujokas ir reikia būti kantriems. Jis gali rungtyniauti ir įžaidėju, ir atakuojančiu gynėju. Kur jis bežaistų, bando vykdyti savo užduotis. O tai yra įspūdinga. Išleidi pirmu numeriu, jis žaidžia tik komandai. Antru – jis sau bando susikurti progas mesti. Tai – labai geras požymis“, – „Žalgirio“ naujoką apibūdino Š.Jasikevičius.

O.Hanlanas kol kas nenuvilia. Reikiamu metu legionierius jau ne kartą „Žalgirio“ žaidimui suteikė energijos pliūpsnį.

Eurolygoje debiutantas demonstruoja solidžius skaičius – renka po 11 taškų per rungtynes. „Žalgiris“ iš intriguojančio užsieniečio sezonui įsibėgėjus laukia dar daugiau.

11 vieta: Gediminas Orelikas

Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Gediminas Orelikas
Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Gediminas Orelikas

Atlyginimas: ~165 tūkst. eurų per sezoną

Mėnesinė alga: ~16,5 tūkst. eurų

Iš Prienų į Vilnių atvykęs G.Orelikas „Lietuvos ryte“ atsiskleidė antrąjį sezoną – pernai. Prie Virginijaus Šeškaus daug žaidimo laiko gavęs puolėjas driokstelėjo tritaškėmis bombomis, kurios pražudė jau ne vieną varžovą.

Po puikaus sezono „Lietuvos ryte“ G.Orelikas vasarą netgi buvo įtrauktas į išplėstinį Lietuvos rinktinės kandidatų sąrašą. Snaiperis išliko svarbus ir M.Nicolos rotacijose.

Europos taurėje G.Orelikas yra rezultatyviausias „Lietuvos ryto“ narys – renka po 14 taškų per rungtynes. Tik LKL pirmenybėse 25-erių krepšininkas kiek pasitaupo (vid. 8,6 tšk.).

G.Oreliko rezervas – stabilesnis žaidimas svarbiausiose dvikovose. Puolėjas dažnai pridūsta „Žalgirio“ gynyboje, todėl norėdamas pakilti į kitą lygį, lietuvis privalo būti matomas per žūtbūtinius „Lietuvos ryto“ mūšius.

Antrojoje straipsnio dalyje pristatysime 6-10 sąrašo vietose besirikiuojančius krepšininkus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius