-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 07 03

Daugybės pasiūlymų sulaukęs Gediminas Petrauskas lieka Šiauliuose

„Šiaulių“ klubo vadovai sukirto rankomis su tris sezonus komandai vadovavusiu treneriu Gediminu Petrausku. 30-metis strategas ekipoje lieka vieneriems metams.
Gediminas Petrauskas
Gediminas Petrauskas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Buvau kviečiamas į kelias komandas tiek Lietuvoje, tiek užsienyje. Bet apie tai neverta net kalbėti, nes esu čia, Šiauliuose. 

Dvejus metus iš eilės „Šiaulių“ ekipą ant BBL nugalėtojų pakylos nuvedęs tarpsezonį buvo viliojamas ne vienos komandos, bet apsisprendė likti komandoje. 

„Dabar pirma užduotis treneriui – susiformuoti padėjėjų štabą. Po to pradėsime ieškotis žaidėjų“, – sakė klubo prezidentas Adomas Klimavičius.

– Netilo kalbos, kad esate kviečiamas į Vilniaus „Lietuvos ryto“ trenerių štabą, kad gavote Utenos „Juventus“ klubo pasiūlymą, bet nutarėte likti Šiauliuose. Kas lėmė šį apsisprendimą?

– Buvau kviečiamas į kelias komandas tiek Lietuvoje, tiek užsienyje. Bet apie tai neverta net kalbėti, nes esu čia, Šiauliuose. Džiaugiuosi šiuo pasirinkimu – čia praleidau trejus metus, sąlygos išties puikios.

„Šiaulių“ klubo vadovai buvo pateikę siūlymą dar sezonui nepasibaigus, bet visiems reikėjo laiko pamąstyti. Daug lėmė klubo noras dalyvauti „FIBA Europe“ turnyre. Tokio rango varžybos – žingsnis pirmyn tiek treneriams, tiek žaidėjams.

– Šią vasarą dirbsite su Lietuvos šešiolikamečių rinktine. Ar pakaks laiko abiem komandoms?

– Manau, kad susitvarkysiu. Juolab kad turiu padėjėjų, kuriais pasitikiu. Per pasirengimo ciklą nieko neatsitiks, jei dienai išvažiuosiu į Šiaulius.

– Apsisprendėte, ką kviesite į padėjėjus „Šiaulių“ klube?

Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Rungtynių akimirka
Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Rungtynių akimirka

– Norėčiau, kad liktų tas pats štabas.

– Praėjusį sezoną „Šiauliai“ laimėjo BBL čempionų titulą, LKF taurės turnyro bronzą, bet negavo kvietimo į Europos turnyrus. 

– Mes tikrai norime žaisti Europoje. Dėsime pastangas, kad galėtume dalyvauti kuriame nors turnyre. Apie tai plačiau bus galima kalbėtis, kai susitiksiu su komandos vadovais.

– Atrodo, laukia sunki vasara, nes sutartį turi tik Gintaras Leonavičius, Modestas Kumpys, Eivydas Mološčiakas ir Arūnas Sajavičius. Bandysite išlaikyti ir tuos žaidėjus, kurių kontraktas pasibaigė?

– Aišku, pirmenybė yra buvusiems žaidėjams, kurių galimybės mums pukiai žinomos. Su jais kalbėsime pirmiausia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius