-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 06 02

Dėl LKF taurės kitąmet vėl kovos tik LKL komandos

Antradienį Kaune įvyko Lietuvos krepšinio federacijos vykdomojo komiteto (LKF VK) posėdis. Jo metu buvo patvirtintos reformos, susijusios su moterų krepšiniu, ir LKF taurės turnyrų formatu.
LKF vykdomasis komitetas
LKF vykdomasis komitetas / LKF nuotr.

LKF VK patvirtino, kad ateinantį sezoną antrąjį pagal pajėgumo Lietuvos moterų čempionatą vykdys pati LKF, o ne iškart dvi konkuruojančios lygos – Nacionalinė moterų krepšinio lyga ir Lietuvos moterų krepšinio A lyga.

Taip pat buvo šiek tiek pertvarkyti LKF vyrų ir moterų taurių turnyrai. Šias korekcijas paskatino naujas Tarptautinės krepšinio federacijos (FIBA) atrankos rungtynių formatas ir Lietuvos krepšinio realijos.

Nutarta, kad LKF vyrų Didžioji taurė vyks tokiu pačiu formatu, kaip ir pernai – dėl taurės ir piniginių prizų susikaus stipriausios LKL komandos, atrinktos pagal po dviejų ratų užimamas vietas šalies čempionate.

Moterų taurės laimėtojos paaiškės, kaip ir pastarąjį kartą, tarp šešių LMKL komandų. Tačiau taurės turnyro finalai vyks ne drauge su LKF vyrų Didžiosios taurės turnyro finalais.

Savo ruožtu dėl Mažosios taurės kovos po dvi stipriausias NKL ir RKL ekipas, atrinktas po pusės reguliariojo sezono.

Posėdžio metu buvo aptartos naujienos iš FIBA vykdomojo komiteto, jaunimo krepšinio projektai, pokyčiai Lietuvos moksleivių lygoje (MKL).

MKL ateinantį sezoną bus vienu divizionu mažiau. Pritarta reformoms, leidžiančioms sutvarkyti moksleivių rungtynių tvarkaraštį taip, kad liktų daugiau laiko treniruotėms, poilsiui ir mokslui.

Taip pat patvirtinta nauja sporto mokyklų reitingavimo sistema. Pagal ją reitingo taškai bus skaičiuojami pagal pergales, žaidėjus, parengtus rinktinėms, ir rinktinių rezultatus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius