Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 09 02

Domantas Sabonis dėl dvyliktuko nervinosi iki paskutinės akimirkos

„Kuzia, eik iš čia!“ – prieš interviu nervingai juokiasi Domantas Sabonis, išvydęs šalia kikenantį geriausią savo bičiulį rinktinėje Mindaugą Kuzminską. Dabar jauniausias nacionalinės komandos narys gali ramiai juokauti ir nebesukti galvos – jo pavardė yra galutiniame nacionalinės komandos dvyliktuke. O nerimo 19 metų 209 cm ūgio puolėjui netrūko iki paskutinės akimirkos.
Arvydas Sabonis ir Domantas Sabonis
Arvydas Sabonis ir Domantas Sabonis / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Nebuvau tikras dėl savo vietos dvyliktuke. Juk treneris galėjo kitaip viską matyti – gal mano pozicijoje matė Joną Mačiulį ar Mindaugą Kuzminską. Nežinojau, ką sugalvos treneris. Širdis plakė iki galo, bet dabar – viskas gerai“, – bendrudamas su 24sek.lt šyptelėjo „Gonzaga Bulldogs“ atstovas.

Pasklidus žiniai apie galutinį dvyliktuką, D.Saboniui plaukė sveikinimai tiek iš šeimos narių, tiek iš draugų Lietuvoje, Malagoje ar Amerikoje.

Tik tėtis Arvydas Sabonis neskubėjo liaupsinti jauniausiojo sūnaus, lydėdamas šį namo pasiimti paskutinių daiktų.

Tėtis nieko žiauriai nepasakė. Po treniruotės ėjome namo, man reikėjo pasiimti kelis daiktus, bet tai buvo lyg eilinė diena. Gal tikėjosi, kad pateksiu.

„Nieko žiauriai nepasakė. Po treniruotės ėjome namo, man reikėjo pasiimti kelis daiktus, bet tai buvo lyg eilinė diena. Gal tikėjosi, kad pateksiu“, – šypsojosi Domantas.

Beveik po 6 taškus pasirengimo cikle rinkęs D.Sabonis maloniai nustebino Joną Kazlauską ir tapo solidžiu Pauliaus Jankūno dubleriu sunkiojo krašto puolėjo pozicijoje.

Atsirišo rankos

Po sunkaus dvidešimtmečių Europos čempionato, kur varžovai jį tiesiog dusindavo dvigubindami ar net trigubindami gynybą, D.Sabonis jautėsi gerokai laisviau. Lietuvos rinktinėje jis nėra pavojingiausias žaidėjas, todėl jaunuoliui atsirišo rankos atsiskleisti ten, kur jaučiasi geriausiai – sunkiojo krašto puolėjo pozicijoje.

„Nejaučiau spaudimo, galėjau žaisti laisviau. Man taip patinka“, – kikeno krepšininkas.

Tačiau jis tikina, kad gali žaisti dar sėkmingiau: „Manau, kad galiu gerinti žaidimą. Gynyboje galiu žaisti geriau. Puolime irgi galiu rungtyniauti drąsiau.“

Dar nuo birželio 1-osios jis pradėjo ruoštis jaunimo čempionatui su dvidešimtmečių rinktine, vėliau nepailsėjęs skubėjo į vyrų rinktinę, o pasirengimo cikle praleido tik paskutiniąsias rungtynes. D.Sabonis jautė nuovargį, bet stengėsi atsigauti padedamas daktarų.

Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Domantas Sabonis
Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Domantas Sabonis

Senbuvių pamokos

Naujų jėgų įpūsdavo ir išskirtinė atmosfera rinktinės stovykloje.

„Kuzia jau buvo sakęs, kad rinktinėje yra puiki atmosfera. Man čia labai faina. Daug žaidėjų – labai juokingi, – juokėsi D.Sabonis, o paklaustas, kuris pralinksmina labiausiai, nė akimirkos nepagalvojęs Gonzagos universiteto studentas atsakė, – Javtokas! Jis mane žiauriai pralinksmina. Visada pasako kažką juokingo.“

Už aikštelės ribų Domantas nuolat šypsosi, bet rungtynių metu jo veidas lyg suakmenėja. Iš rinktinės jis stengiasi pasisemti kaip įmanoma daugiau patirties.

Daugiausi patarimų D.Sabonis sulaukia iš vieno labiausiai patyrusių žaidėjų Pauliaus Jankūno.

„Jis man labai padeda. Visada klausiu jo patarimo. Jis man pasakoja, kaip žaisti po krepšiu, ką daryti per pikenrolą, labai gelbsti gynyboje. Klausau ir bandau viską išpildyti“, – 24sek.lt tikino D.Sabonis.

Į Europos čempionatą jis vykta tikėdamasis padėti rinktinei pasiekti kuo daugiau pergalių ir žengti kuo toliau.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius