Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 04 20

Dviejų pratęsimų trileryje – „Šiaulių“ pergalė

„Tete-a-Tete Casino-LKL“ čempionate itin sudėtingą pergalę iškovojo „Šiauliai“. Saulės miesto ekipa namuose dvejų pratęsimų pareikalavusioje dvikovoje 109:105 (17:23, 16:14, 29:16, 20:26, 14:14, 13:9) palaužė Utenos „Juventus“.
Gediminas Petrauskas
Gediminas Petrauskas / Alvydo Januševičiaus nuotr.

Rungtynes šiek tiek geriau pradėję Šiaulių krepšininkai pirmieji įgijo 5 taškų pranašumą (9:4). Toliau pabėgti Saulės miesto ekipa nesugebėjo, o rezultatyvia atkarpa 10:2 pirmąjį kėlinį užbaigę uteniškiai atitrūko 6 taškais (23:17).

Po to komandos pradėjo žaisti kone identiškai. Klubai keitėsi taškais, tačiau dar nuo pirmo ketvirčio pabaigos pranašumą turėjusi „Juventus“ vis dar pirmavo. „Šiauliai“ po šio kėlinuko buvo priversti ilgąją pertrauką pasitikti su 7 taškų deficitu (33:40).

Pagrindinė priežastis, dėl kurios „Juventus“ turėjo persvarą, buvo pataikymas. Svečiai taikliau už oponentus mėtė beveik iš visų distancijų. „Juventus“ taiklumo procentai tiek iš dvitaškių, tiek iš tritaškių po dviejų kėlinių viršijo 50 proc. Tuo tarpu šiauliečiai dvitaškius metė 38 proc., o tritaškius – 36 proc. taiklumu.

Trečiojo kėlinio metu „Šiauliai“ dėjo visas pastangas, kad panaikintų varžovų pranašumą. Šeimininkai net tris kartus buvo išlyginę rezultatą, tačiau rimčiau persverti rezultatą pavyko tik ketvirtį užbaigus Roko Giedraičio ir Camerono Ayerso inicijuotu spurtu 13:0 (62:56).

VIDEO: LKL rungtynių momentas: A.Marei po krepšiu neleidžia šeimininkauti L.Samėnui

Prasidėjus paskutinei ketvirto kėlinio minutei „Šiaulių“ pranašumas buvo ištirpęs iki 3 taškų. Assemo Marei’aus dvitaškis su varžovo pražanga padidino atotrūkį tarp komandų iki 6 (82:76). Puikiai dvi atakas paeiliui sužaidusi „Juventus“ prisivijo „Šiaulius“ iki 2 taškų (82:80). Paskui uteniškiai pasinaudojo šeimininkų klaida ir prieš pat ketvirtojo ketvirčio pabaigą išlygino rezultatą, todėl komandų laukė pratęsimas (82:82).

Didžioji dalis pratęsimo buvo panaši į asmeninę kovą tarp Mike’o Scotto ir Spencerio Butterfieldo. Šie žaidėjai savo komandoms pelnė beveik po pusę įmestų taškų, o tarp komandų skirtumo nebuvo (91:91).

Paskutinė pirmojo pratęsimo ataka priklausė „Juventus“ ekipai, tačiau rezultatui esant lygiam S.Butterfieldo metimas skriejo pro šalį ir komandos žaidė dar vieną pratęsimą (94:94).

Antrojo pratęsimo pabaigoje dviem taškais pirmavo Šiaulių klubas, tačiau lemiama ataka vėl priklausė „Juventus“ krepšininkams, bet šį kartą jų metimas skriejo pro šalį. Po to uteniškiai iš karto suskubo imti pražangų taktikos, bet ji nepadėjo ir „Šiauliai“ šventė pergalę.

„Šiauliai“: Rokas Giedraitis 20, Davidas Dudzinskis 19, Assemas Marei'us ir Mike’as Scottas po 18, Cameronas Ayersas 14.

„Juventus“: Spenceris Butterfieldas 32, Chavaughnas Lewisas 25, Egidijus Dimša 14, Saulius Kulvietis 11.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius