Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 06 09

Gedvydas Vainauskas: Tomo Pačėso likimas neaiškus, bus daug permainų

Po fiasko Vilniaus „Lietuvos rytui“ pasibaigusio 2015-16 m. LKL sezono ekipos prezidentas Gedvydas Vainauskas žada siūlyti vyriausiajam treneriui Tomui Pačėsui likti komandoje. Tai jis pasakė „Lietuvos ryto“ televizijos laidos „Lietuva tiesiogiai“ eteryje. Tiesa, komandos vadovas iškėlė vieną sąlygą.
Tomas Pačėsas
Tomas Pačėsas / Luko Balandžio / 15min nuotr.

„Jeigu jis norės, mes jį pasiliksime. Kol kas jis yra apsisprendimo kryžkelėje. Truputį paatostogaus, atsigaus. Kol kas jis gyvena praeitimi. Jam labai sunku suprasti, kodėl mes nepatekome į finalą, nors turėjome būti.

Jis ieško savo klaidų, ieško žaidėjų klaidų, surado 18 teisėjo klaidų paskutinėse rungtynėse. Kai jis nusimes praeities šleifą, tada mes kalbėsime. Manau, jis dar norės įrodyti, kad gali būti treneriu“, – apie tolimesnį bendradarbiavimą su T.Pačėsu kalbėjo J.Vainauskas.

„Lietuvos ryto“ vadovas nesutiko pavadinti vilniečių pasirodymo LKL čempionate fiasko ir teigė, kad Karaliaus Mindaugo taurės trofėjus irgi yra labai svarbus titulas.

„Nebuvo pats blogiausias sezonas, blogesnių turėjome anksčiau. Jei kažką laimi, iškovotas trofėjus, sezonas yra ne veltui. Nepaisant to, kaip mes pasirodėme LKL, svarbiausia, kad po ilgos pertraukos mes iškovojome svarbų titulą. Tai buvo didelis postūmis komandai kažko siekti.

Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Gedvydo Vainausko emocijos LKL pusfinalyje
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Gedvydo Vainausko emocijos LKL pusfinalyje

Mūsų klaida, kad visada rengiamės finalui su Žalgiriu ir staiga susidūrėme su puikiai pusfinalyje rungtyniavusia Klaipėdos komanda“, – teigė G.Vainauskas.

Jis žadėjo, kad kitą sezoną „Lietuvos ryto“ sudėtyje bus labai daug permainų ir skaičiavo, kad vilniečiams kovoti su Kauno „Žalgiriu“ bus dar sunkiau. Visų pirma – finansine prasme.

„Bus labai daug pakeitimų. Manau, kad ši komanda nėra tokia pajėgi, kaip gali atrodyti iš šalies. Bus sunku kovoti su „Žalgiriu“. Savivaldybė jiems skiria 2 mln. eurų, keli milijonai nubyra iš arenos. Mums miestas duoda 700 tūkst. – skirtumas nemažas. Kur dar „Žalgiriui“ pažadėti Eurolygos milijonai. „Neptūnas“ irgi pagautas azarto ieškos naujų kelių stiprintis. Mums bus sunku“, – teigė G.Vainauskas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius