Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 09 26

Griausmingas startas: savaitės nesusipratimas ir LKL atradimai

Praėjusią savaitę prasidėjo 24-asis LKL sezonas. Įdomesnį sezono startą dar reikėtų pasistengti surežisuoti. 24sek pateikia įdomiausių LKL įvykių apžvalgą.
Augusto Lima
Augusto Lima / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Savaitės džiaugsmas

kklietkabelis.lt nuotr./Kšištofas Lavrinovičius
kklietkabelis.lt nuotr./Kšištofas Lavrinovičius

Ne dėl to, kad esu panevėžietis, bet giliai širdyje tikėjau, kad „Lietkabelis“ gali pateikti siurprizą ir nugalėti „Žalgirį“. Daugiausiai dėl to, kad „Žalgiris“ suplanuotai dėl Eurolygos vėlavo su pasiruošimu sezonui, o „Lietkabelis“ subūrė LKL masteliais solidžią komandą.

Nors vis dar su dideliu nerimu žvelgiu į „Lietkabelio“ perspektyvas šį sezoną dėl už kampo tykančių vyriausių žaidėjų traumų, Panevėžio fenomenas kol kas teikia didžiulį džiaugsmą.

Galbūt žmonėms jau kiek atsibodo girdėti tas „Lietkabeliui“ adresuotas liaupses, bet negalima nesidžiaugti krepšinio atgimimu futbolo mieste.

Jeigu prieš keletą metų Panevėžio „Ekrano“ futbolo sirgaliams kas būtų pasakęs, kad „Lietkabelio“ rungtynes kada stebės 4 tūkst. 135 žiūrovų (su „Žalgiriu“ užfiksuotas „Lietkabelio“ namų rungtynių rekordas), tai būtų išjuokę ir išprašę iš kompanijos.

Džiaugėmės, kai „Lietuvos rytui“ ir „Žalgiriui“ rimtą iššūkį metė „Neptūnas“, kaip pasikandžiodavo „Vytautas“. Džiaugsmą suteiktų ir „Lietkabelio“ įstojimas į garbingą ratą.

Bet tikiu, kad kitas LKL komandas erzina „Lietkabelio“ liaupsinimas, todėl panevėžiečių laukia nervingi iššūkiai nuo pat Utenos iki Klaipėdos.

LKL.lt/Pirmosios savaitės rezultatai
LKL.lt/Pirmosios savaitės rezultatai

Savaitės nesusipratimas

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Šarūnas Jasikevičius
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Šarūnas Jasikevičius

„Žalgirio“ pralaimėjimas „Lietkabeliui“ prieš porą metų būtų laikomas išties gėdingu. Prilyginčiau pernykščiam žalgiriečių pralaimėjimui Kėdainių „Nevėžiui“. Bet atsižvelgiant į virtinę aplinkybių („Žalgirio“ pasiruošimo strategija; „Lietkabelio“ sudėtis; sezono starto faktorius), baisiai reaguoti ranka virš klaviatūros nekyla.

Vis dėlto kas nuvilia, tai „Žalgirio“ startas – rungtynių pradžia.

„Lietkabelis“ 11-ąją minutę šokdino „Žalgirį“ 27:17. Su „Juventus“ buvo dar baisiau – uteniškiai 7-ąją minutę „Žalgirio“ arenoje šeimininkavo 27:11.

Šaras dar po pralaimėjimo Panevėžyje sakė, kad starto penkete įneš korekcijų. Taigi, vietoj Kevino Pangoso, Leo Westermanno, Edgaro Ulanovo, Pauliaus Jankūno bei Augusto Limos pamatėme startuojančius Keviną Pangosą, Renaldą Seibutį, Edgarą Ulanovą, Brocką Motumą bei Augusto Limą.

16 taškų skirtumas parodė, kad tai nebuvo išeitis. „Žalgiris“ vis dar ieškojimuose.

Metų pirkinys

Karolio Bakūno nuotr./Davidas Loganas
Karolio Bakūno nuotr./Davidas Loganas

Davidas Loganas yra kaip košmariškas epizodas iš siaubo filmo. Tu žinai, kad jau tuoj tuoj televizoriaus ekrane pamatysi kraupų vaizdą, kuris gali tave išgąsdinti, todėl jam esi pasiruošęs. Bet vis tiek galiausiai aikteli ir nusišypsai.

Toks įspūdis susidaro stebint 33-ejų amerikiečio žaidimą – žinai, kad jis tuoj driokstels, bet pamatęs mėgaujiesi.

Per dvejas pirmąsias rungtynes su „Nevėžiu“ ir „Pieno žvaigždėmis“ D.Loganas driokstelėjo 26,5 taško ir 6 rezultatyvių perdavimų vidurkiu. O kai Pasvalyje pataikė 5 tritaškius iš eilės, beliko tik šūkauti iš nuostabos.

„Lietuvos rytas“ po ilgos pertraukos turi aukščiausio meistriškumo legionierių. Tokios asmenybės puošia LKL.

LKL.lt/LKL turnyro lentelė (po II turų)
LKL.lt/LKL turnyro lentelė (po II turų)

Nukrito iš oro

Karolio Bakūno nuotr./Mindaugas Kačinas ir Saulius Kulvietis
Karolio Bakūno nuotr./Mindaugas Kačinas ir Saulius Kulvietis

Davidą Loganą jau daugelis vadina geriausiu vasaros pirkiniu, bet į metų atradimo prizą jau pretenduoja Klaipėdos „Neptūno“ puolėjas Mindaugas Kačinas.

23 metų 201 cm ūgio klaipėdietis tyliai ramiai atėjo į „Neptūną“ baigęs studijas Pietų Karolinos universitete.

Jis buvo pasižymėjęs 2013-aisiais Europos dvidešimtmečių čempionate, kai pakankamai vidutinio pajėgumo Lietuvos rinktinėje (lyderiu buvo Vaidas Kariniauskas) rinko vid. po 9 taškus ir graibstė po 5,5 atšokusio kamuolio.

LKL sezono atidarymo rungtynėse su Prienų-Birštono „Vytautu“ Mindaugas pelnė 9 taškus ir atkovojo 12 kamuolių. Puolėjas solidžiai žaidė ir draugiškose rungtynėse. „Neptūnas“ ištraukė laimingą bilietą?

Po vienerių rungtynių spręsti dar labai anksti, bet M.Kačino debiutas Lietuvoje intriguoja.

Savaitės nusivylimas

Teodoro Biliūno ir Žmonės.lt nuotr./Natalija Bunkė, Vilmantas Dilys
Teodoro Biliūno ir Žmonės.lt nuotr./Natalija Bunkė, Vilmantas Dilys

Pakankamai sėkmingą Vilmanto Dilio 2015-2016 metų sezoną Prienuose sugriovė menisko trauma.

Ir panašu, kad vasarą užsiliepsnojusios šašlykinės ir apverstų Natalijos Bunkės namų skandalu už aikštės ribų išgarsėjęs krepšininkas kol kas dar neatsigavo.

Labiau už statistiką nuvilia V.Dilio elgesys. Rungtynėse su „Lietuvos rytu“ krepšininkas pasirodė visiškai apatiškas įvykiams aikštėje.

Galbūt V.Dilio netenkina žaidimo laikas – treneris Ramūnas Cvirka jam duoda pasireikšti vos po 9 minutes, per kurias jis renka po 3 taškus ir 1 naudingumo balą. Per tiek laiko kalnų juk nenuversi. Bet galbūt R.Cvirka tik tiek minučių jam turi ne be reikalo?

Kas toliau?

Kavolio Kavolėlio nuotr./Darjušas Lavrinovičius
Kavolio Kavolėlio nuotr./Darjušas Lavrinovičius

Krepšinio gerbėjams galbūt dar sunku įsijausti į LKL įvykius, bet reikia pripažinti, kad pirmoji savaitė lygoje buvo fantastiška. „Lietkabelio“ pergalė prieš „Žalgirį“, Davido Logano fokusai, LKL sezono atidarymo rungtynės Klaipėdoje su pratęsimu ir „Vytauto“ pergale...

Ir šią savaitę laukia daug įdomybių. Trečiadienį ir savaitgalį vyks dar bent 9 LKL rungtynės.

Trečiadienį Vilniuje „Lietuvos rytas“ priims „Lietkabelį“. Jeigu ne D.Loganas, nežinia, kaip būtų pasibaigę atkaklūs mūšiai su „Nevėžiu“ ir „Pieno žvaigždėmis“, todėl intrigos medžiotojai gali pirkti bilietą į „Lietuvos ryto“ areną 19 val.

Žalgiriečiai sekmadienį 17 val. „Žalgirio“ arenoje pasitinka nenuspėjamą „Vytautą“, kuris vienaip ar kitaip sezoną pradėjo dviem pergalėmis. Ar iki to laiko „Žalgiris“ jau bus įgijęs gerą formą ir išsprendęs pirmųjų kėlinių problemą?

LKL.lt/Artėjančios savaitės tvarkaraštis
LKL.lt/Artėjančios savaitės tvarkaraštis

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius