Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 08 22

Į Lietuvą sugrįžęs Jonas Valančiūnas apie gyvenimo kontraktą: „Nemačiau prasmės ilgiau laukti“

Jonas Valančiūnas nuo šiol visas savo mintis galės skirti Lietuvos krepšinio rinktinei. Parašą ant „Toronto Raptors” pasiūlytos naujos ketverių metų sutarties suraitęs „centras“ šeštadienio vėlyvą popietę grįžo į Vilnių ir nedelsiant prisijungs prie Europos čempionatui besirengiančios nacionalinės komandos.
Jonas Valančiūnas
Jonas Valančiūnas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Skirtingai nei visuomet, šį kartą po varginančios kelionės „centras“ paskui save traukė tik vieną nedidelį lagaminą, pažymėtą „Raptors“ klubo dinozauro įspaudu. Tai – tarsi simbolis, kad dar bent ketverius ateinančius metus J.Valančiūnas priklausys šiai Ontarijo provincijos ekipai.

„Gana ilgokai – beveik dešimt valandų ore“, – į 15min.lt klausimą, kiek truko kelionė, nusileidęs Vilniaus oro uoste atsakė aukštaūgis.

Nepaisant kone pusę paros trukusios kelionės, 23-ejų metų 213 cm ūgio milžinas buvo geros nuotaikos ir šypsojosi.

Pabendravęs su žiniasklaidos atstovais, J.Valančiūnas sėdo į prabangų juodą žmonos Eglės vairuojamą „Porche“ visureigį, o atsipūtęs vos keletą valandų šeštadienio vakare jau kibs į darbus – „centro“ laukia vakarinė Lietuvos rinktinės treniruotė.

J.Valančiūnas bent jau kuriam laikui tapo brangiausiu „Raptors“ krepšininku. Per ketverius metus jis tikrai uždirbs 64 mln. JAV dolerių ir ši suma gali kilti.

2011 metais penktuoju šaukimu į NBA pakviestas J.Valančiūnas beveik visą laiką buvo startinėje „Raptors“ sudėtyje ir trečiajame sezone vidutiniškai rinko 12 taškų bei buvo komandos lyderis pagal atkovotus kamuolius – 8,7. Lietuvio progresas buvo nuoseklus ir dėl to, kad Toronto klubas turėjo derinti norą leisti aukštaūgiui tobulėti ir tuo pačiu laimėti dabar.

Jeigu sutartis nebūtų pasirašyta, lietuvis galėjo tapti laisvuoju agentu rinkoje, kurioje algų kepurė pakyla iki 93 mln. JAV dolerių. Visgi uteniškis nusprendė nedelsti ir sutartį pasirašė šią vasarą.

– Ar palengvėjo, kai sutartis jau pasirašyta?

– Dabar bus kaip tik sunkiau. Laukia nemažai darbo. Aišku, smagu, jog žinau, ką, su kuo ir kaip turėsiu daryti. Džiaugiuosi, kad viskas taip išėjo ir pavyko sutartį pasirašyti šiemet. Galiu pasakyti, kad viskas klostėsi gana sklandžiai. Tikrai džiaugiuosi.

– Kodėl sutartį nusprendėte pasirašyti būtent dabar, kai Lietuvos rinktinės stovykla jau įsibėgėjus? Nebuvo galima taškų sudėti kiek anksčiau?

– Ankščiau nepavyko susitarti, kadangi vyko derybos. Agentas dirbo savo darbą, buvo daug klaustukų, viską reikėjo išspręsti iki smulkmenų. Visgi toks kontraktas nėra tik metų skaičius ir suma. Buvo daug įvairių kitų detalių.

– Galbūt buvo galima metus palaukti ir kitąmet sulaukti dar pelningesnio pasiūlymo?

– Viskas ir šiemet gavosi tikrai gerai. Mes radome puikų sprendimą, tai kodėl reikėjo laukti? Mano manymu, Torontas yra labai geras miestas, man ten patinka. Patinka klubo organizacija ir aš noriu ten žaisti. Tai kodėl reikėtų laukti?

– Ar pasikeis jūsų vaidmuo „Raptors“ komandoje?

– Čia jau matysime sezonui įsibėgėjus. Kol kas anksti kalbėti. Apie tai su klubo vadovais dar nekalbėjome.

– Prie rinktinės prisijungėt stovyklai jau įsibėgėjus. Dabar - vėl  kelių dienų išvyka. Ar šios kelionės neišmuš iš ritmo?

– Nemanau. Su vyrais jau kurį laiką treniravausi. Nebuvau išvykęs dviem savaitėms, tai viso labo trijų dienų pertrauka. Šiandien vakare jau važiuosiu į treniruotę. Manau, kad viskas bus gerai.

– Ar teko stebėti rinktinės pasirodymą prieš Kroatiją?

– Oi... (šypsosi). Čia jau turbūt Jonui Kazlauskui klausimas. Ne man.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius