-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2016 01 12 /17:45

Į šauktinių sąrašą patekęs Jonas Valančiūnas: „Važiuosime tarnauti! Viskas“

„Super! Sekasi loterijoje!” – ankštoje Londono imperatoriškojo koledžo salėje juokėsi Jonas Valančiūnas. NBA naujokų biržoje prieš penkerius metus jis buvo pakviestas aukščiau nei Lietuvos privalomosios pradinės karo tarybos šauktinių sąraše – penktas. Panevėžio regiono sąrašuose 23-ejų „Toronto Raptors“ vidurio puolėjo pavardė atsidūrė 32-a. Jo pasiekimai ir Lietuvos vardo garsinimas leidžia neatlikti karinės prievolės. Bet jei iš tikrųjų prireiktų, Jonas ginklu stotų ginti tėvynės.

„Važiuosime tarnauti! Viskas, – geros nuotaikos nestokojo lietuvis. – Sužaidžiu paskutiniąsias rungtynes Londone ir iškart važiuoju“.

Londone, sausio 14-ąją, jis su „Toronto Raptors“ O2 arenoje žais NBA reguliariojo sezono rungtynes su „Orlando Magic“.

Tai – „NBA Global Games“ projekto dalis, kuri į NBA sezono rungtynių sūkurį gyvai įtraukia ir kitų kontinentų žiūrovus. Londone jau išparduoti visi bilietai – 20 tūkstančių.

Pirmosios treniruotės Londone išvakarėse, pirmadienį, J.Valančiūną būtent ir pasiekė žinia apie šaukimą į kariuomenę.

„Pranešiau klubui. Viskas. Visi jau susitaikė. Ieško vidurio puolėjo“, – toliau juokavo J.Valančiūnas.

Bet 213 cm ūgio „centras“ surimtėja. Rekordinę 64 milijonų JAV dolerių sutartį su „Raptors“ vasarą sudaręs krepšininkas į Lietuvos valstybingumo gynybą žiūri taip rimtai, kaip ir savojo krepšio – labai atsakingai.

Jei Lietuvai iškiltų didelis pavojus, tikrai ginčiau.

„Dabar sunku sakyti, kas būtų, jei būtų. Bet jei Lietuvai iškiltų didelis pavojus, tikrai ginčiau“, – į hipotetinį klausimą, ar iškilus realiai karinei grėsmei mestų krepšininko karjerą ir grįžtų į Lietuvą, nesudvejodamas atsakė J.Valančiūnas.

Ir šį kartą be jokių šypsenėlių.

Beje, J.Valančiūnas Lietuvai „tarnauja“ jau nuo 2007-ųjų. Nuo tada vykusio šešiolikmečių Europos čempionato jis visas vasaras atstovavo rinktinei. Iš pradžių – jaunimo, vėliau – vyrų.

„Pirmiausia, tai yra garbė žaisti Lietuvos rinktinėje. Turėti progą atstovauti tokiai mažai šaliai olimpinėse žaidynėse, pasaulio, Europos čempionatuose... Tai yra garbė ir malonumas demonstruoti, kad mes, lietuviai, galime parodyti tokį aukštą lygį“, – tikino J.Valančiūnas.

Trečiadienį pateiksime antrąją interviu su J.Valančiūnu dalį. Ten 24sek su „Raptors“ krepšininku kalbės apie Lietuvos rinktinę, Kobe Bryanto parašą ant jo rankos įtvaro ir karjeros NBA vertinimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius