-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2016 01 17

Įdomiausi grandų mūšio aspektai: ką žada karštas sekmadienis?

Sekmadienį Vilniuje susitinka „Lietuvos rytas“ ir „Žalgiris“. LKL lyderės santykius aiškinsis trečią kartą šį sezoną. Kokios didžiausios mačo intrigos prieš trečiąjį susitikimą?
Tomas Pačėsas
Tomas Pačėsas / Alfredo Pliadžio nuotr.

Nors „Lietuvos ryto“ atstovai teigia, kad „Siemens“ arena turėtų būti praktiškai užpildyta, „Tiketa“ svetainėje dar siūlomi ir pigiausi bilietai – po 7 eurus. Brangiausi bilietai į grandų mūšį kainuoja beveik 18 eurų.

Nuo paskutinės dvikovos abu klubai ėmėsi svarbių permainų. Kauno „Žalgiris“ su nauju treneriu Šarūnu Jasikevičiumi garbingai kovėsi su Madrido „Real“, o Tomo Pačėso „Lietuvos rytas“ nusileido „Lietkabeliui“.

Akistata Vilniuje turėtų atsakyti į daug svarbių klausimų. Svarbiausias iš jų – ar gali „Lietuvos rytas“ pagaliau patiesti „Žalgirį“?

Ką parodys „Lietuvos ryto“ naujokai?

Tomas Pačėsas nusprendė stiprinti „Lietuvos ryto“ žaidimo organizavimą. Komandą palikus Nicolai Laprovittolai vilniečiams trūko patikimo įžaidėjo.

Praėjusią savaitę į komandą atvykęs Kendrickas Brownas tikino, kad pagrindinis jo tikslas yra gynyba.

26-erių įžaidėjas profesionalo karjerą pradėjo vos prieš ketverius metus

„Jei reikia pelnyti taškus, galiu tai padaryti, tačiau mano pagrindinis tikslas – gynyba. Tik gerai apsigynę galime netikėtai užpulti – o man patinka taip žaisti“, – po treniruotės „Lietuvos ryto“ arenoje kalbėjo amerikietis.

K.Brownas šį sezoną pradėjo Nyderlanduose, Groningeno „Donar“ ekipoje. FIBA Europos taurės turnyre jis rinko vidutiniškai po 14,3 taško, atliko po 5,2 perdavimo ir atkovojo po 3,3 kamuolio.

Įdomu tai, kad 26-erių įžaidėjas profesionalo karjerą pradėjo vos prieš ketverius metus Latvijoje. Įžaidėjas taip pat rungtyniavo Švedijos bei Lenkijos pirmenybėse.

Luko Balandžio/15min.lt nuotr./Kendrickas Brownas
Luko Balandžio/15min.lt nuotr./Kendrickas Brownas

LKL sudrebino ir netikėti mainai. Į Vilnių atvyko Alytaus „Dzūkijos“ lyderis Adamas Lapeta. Vilniečiai į Alytų iki sezono pabaigos išsiuntė 26 metų 206 cm ūgio Julių Juciką.

Kai nesužaidžia Artūras Gudaitis ir Antanas Kavaliauskas, atsiveria spragos tiek mūsų puolime, tiek gynyboje.

217 cm ūgio 28 metų A.Lapeta „Dzūkijai“ atstovavo nuo 2013-ųjų. Šį sezoną aikštėje praleisdamas 26 min. vidurio puolėjas iš Lenkijos buvo vienas Alytaus ekipos lyderių pagal pelnomus taškus (vidutiniškai 9,8) ir geriausias pagal atkovotus kamuolius (vid. 7,7).

Naudingiausių LKL žaidėjų sąraše lenkas yra ketvirtas – vid. 16,3 balo.

„Adamas yra vienas naudingiausių LKL žaidėjų. Sekmadienį pralaimėtos rungtynės su „Lietkabeliu“ aiškiai parodė: kai nesužaidžia Artūras Gudaitis ir Antanas Kavaliauskas, atsiveria spragos tiek mūsų puolime, tiek gynyboje. Todėl svarbu turėti krepšininkų rotacijoje žmogų, kuris atliktų daug naudingo darbo“, – pasirinkimą aiškino T.Pačėsas. 

Rungtynės su „Žalgiriu“ parodys, ar galingai Alytuje rungtyniavęs lenkas prisitaikys ir prie „Lietuvos ryto“ komandos ritmo.

Luko Balandžio/15min.lt nuotr./Adamas Lapeta
Luko Balandžio/15min.lt nuotr./Adamas Lapeta

Trenerių akistata: Šarūnas Jasikevičius prieš Tomą Pačėsą

Abiems treneriams tai bus pirmosios grandų rungtynės vyriausiųjų trenerių pareigose. Vieni geriausių Lietuvos įžaidėjų istorijoje šįkart susirems su derinių lentomis ir sugebėjimais įkvėpti savo komandas pergalei.

Kol kas abi komandos atrodo atsigavę po naujų trenerių sparnais. Tiesa, Tomas Pačėsas turėjo nuryti karčią piliulę po pralaimėjimo „Lietkabeliui“.

Tuo tarpu mažai kas tikėjosi „Žalgirio“ pergalės Eurolygoje prieš Madrido „Real“. Garbinga kova buvo įvertinta tiek specialistų, tiek sirgalių.

Abu treneriai gali pasigirti ne tik įsimintinomis karjeromis aikštėje, bet ir aistringu vadovavimo komandoms. Aštrių žodžių rungtynių metu savo auklėtiniams nevengiantys treneriai LKL daro tik dar įdomesnę.

VIDEO: Tomas Pačėsas griebia Roką Giedraitį už pakarpos

Kaip pasirodys Artūras Gudaitis?

Kauną į Vilnių iškeitęs Artūras Gudaitis neabejotinai dar turi ką įrodyti buvusios komandos sirgaliams. Lapkričio mėnesio rungtynėse su „Žalgiriu“ jis spėjo sužaisti vos šešias minutes ir taškais nepasižymėjo.

Tačiau traumų išvargintas vidurio puolėjas pradeda įgauti formą ir yra vienas komandos lyderių. A.Gudaitis vidutiniškai renka 11,5 taško ir atkovoja 6 kamuolius.

Ar pavyks buvusiam žalgiriečiui įkąsti buvusiems komandos draugams?

Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./Artūras Gudaitis
Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./Artūras Gudaitis

Ar žais Antanas Kavaliauskas?

Pasirengimą vienoms svarbiausių rungtynių Vilniaus ekipai apkartino kapitono netektis. Tomas Pačėsas atskleidė, kad Sostinės klubo kapitoną Antaną Kavaliauską iš rikiuotės išvedė Roto virusas, tad neaišku, ar „centras“ galės sekmadienį išbėgti į aikštę.

Aukštaūgis jau praleido kelias Vilniaus klubo treniruotes ir tikėtina, kad iki sekmadienio pasveikti taip ir nespės.

A.Kavaliauskas yra komandos lyderis ne tik aikštėje, bet ir už jos ribų, todėl žaidėjo netektis gali stipriai susilpninti šeimininkų šansus. 

Aišku, kad jeigu bus galimybė atkaklaus krepšininkas į aikštę išbėgs, tačiau jo forma dėl praleistų treniruočių gali pakišti koją.

Luko Balandžio/15min.lt nuotr./Antanas Kavaliauskas
Luko Balandžio/15min.lt nuotr./Antanas Kavaliauskas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius