Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 02 26

Išgelbėtojas M.Kalnietis: FIBA apžvalgininkas Lietuvos rinktinei jau kėsinosi įrašyti kuolą

FIBA apžvalgininkas įvertino Lietuvos rinktinės pasirodymą 2022-ųjų Europos čempionato atrankoje. Anot užsieniečio, nacionalinė komanda buvo per vieną metimą nuo „didžiausio kuolo, koks kada nors buvo įrašytas“.

Skalėje, kurioje didžiausias balas yra A, o mažiausias abėcėlės tvarka – F, FIBA apžvalgininkas Igoris Curkovičius lietuviams įrašė B.

Mūsiškiai su 4 pergalėmis ir 2 vietomis atrankos grupėjė užėmė antrą vietą, į priekį užleisdami belgus.

„Tai galėjo būti didžiausias F iš visų F, koks kada nors buvo skirtas, – nevyniojo į vatą I.Curkovičius. – Tačiau Mantas Kalnietis pasirodė įspūdingai. Dar kartą.“

FIBA atstovas įvertino lietuvio bloką paskutinėmis sekundėmis, kuris rinktinę išgelbėjo nuo didžiausios atrankos sensacijos.

Lietuviai buvo priekyje 77:76, kai Adama Darboe paskutinėmis sekundėmis prasiveržė krepšio link ir kėsinosi persverti rezultatą. Rungtynių baigtis 77:78 būtų palikusi Lietuvą be Europos čempionato pirmą kartą per 28 metus.

Tačiau M.Kalnietis pirštų galiukais blokavo metimą ir išsaugojo Lietuvai pergalę.

„Lietuva buvo paskutinė komanda, užsitikrinusi vietą Europos čempionate. Tas stresas, kuris persmelkė paskutinių sekundžių kovoje su Danija, tikrai užgrūdins šiuos žaidėjus ateičiai“, – rašė I.Curkovičius.

FIBA apžvalgininkas sunkų lietuvių kelią į Europos čempionatą įvertino daugiausiai dėl ambicingų mažųjų nacionalių komandų progreso.

„Tas prisiminimas apie laviravimą ant Europos čempionato prarajos yra didelis įspėjamasis signalas, kad šiandien visi moka žaisti krepšinį. Ne tik triskart Europos čempionai“, – reziumavo I.Curkovičius.

Lietuvos rinktinės varžovai danai gavo B įvertinimą, belgai – B+, čekai – C+.

Už Europos čempionato linijos šioje grupėje liko išsišokėliai danai, kurie pirmosiose rungtynėse nugalėjo lietuvius 80:76. Čekų rezultatą (2-4) I.Curkovičius nurašė faktui, kad ši rinktinė kaip čempionato šeimininkė jau buvo užsitikrinusi vietą turnyre.

„Belgai dominavimo grupėje su Lietuva ir Čekija, jie sutriuškino danus abejose rungtynėse. Jie būtų gavę A, jei dar būtų nugalėję čekus paskutinę dieną. Belgijos krepšinio augimas yra akivaizdus ir jis skleidžiasi kiekvienais metais“, – rašo I.Curkovičius.

„Danija, Danija... Gražiausia pelenės istorija, kuri niekada neišsipildė. Iki sensacijos trūko tiek nedaug. Buvo neįmanoma nepamilti šios komandos. Danai puikiai kovėsi net ir likę be savo lyderio Gabrielio Lundbergo, kai vos nenukniaukė pergalės prieš Lietuvą pačioje Lietuvoje... Tai kalba už save. Šis jų žygis privers gerbti Daniją prieš juos nurašant“, – rašė I.Curkovičius.

2022-ųjų Europos čempionatas rugsėjo 1-18 d. vyks Sakartvele, Italijoje, Vokietijoje ir Čekijoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius