Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 08 24

Išskirtiniai „Žalgirio“ sirgaliai: mezganti močiutė

Keturiasdešimt trejus metus matematikos mokytoja dirbanti kaunietė Vanda Račkauskienė žinoma ne tik akademinėje visuomenėje. Moteris, išleidusi ne vieną matematikos užduočių vadovėlį, tapo žinoma dėl savo laisvalaikio pomėgio – mezgimo. Nors pati Vanda to nesureikšmina, tačiau jos mezginiai abejingų nepalieka.

Matematikos mokytoja Kauno Jaunimo mokykloje dirbanti V.Račkauskienė šiuo metu atostogauja. Anūkus atostogų metu prižiūrinti moteris ruošiasi artėjančiam krepšinio sezonui. Moteris yra aistringa Kauno „Žalgirio“ sirgalė.

Ne vienas krepšinio aistruolis varžybų metu yra atkreipęs dėmesį į išskirtiniais rūbais pasidabinusių sirgalių kompaniją. Moters hobis – mezgimas, todėl „Žalgirio“ varžybas kartu su savo anūkais ir dukra ji stebi pasipuošusi specialiai šiai progai megzta apranga.

Iš kartos į kartą

Moteris prisipažino, kad per pastaruosius 8 metus nėra praleidusi beveik nė vienų rungtynių. „Žalgirio“ arenoje močiutė kartu su anūkais ir dukra sėdi vienoje eilėje. Todėl dėmesio iš kitų krepšinio aistruolių sulaukia nuolat. Moteris sako sulaukianti prašymų numegzti aprangą ir kitiems krepšinio aistruoliams.

„Mano tėvukas man įkvėpė meilę „Žalgirui“, jis domėjosi krepšiniu.  Aš tai perdaviau savo sūnui, o sūnus savo vaikams. Visai kaip tame  šūkyje „Iš kartos į kartą“, – nusijuokė V.Račkauskienė.

Megzti V.Račkauskienė pradėjo prieš 30 metų. Studijų laikais mezgimas atrodė nuobodus darbas, tačiau vėliau moteris užsikabino už šio užsiėmimo. Ir užsikabino taip, kad pirmasis jos mezginys buvo ne koks šalikėlis, o suknelė. Pasak moters, lygus mezgimas jai neįdomus, kuo mezginys sudėtingesnis, tuo įdomiau. 

Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Vandos Račkauskienės mezginiai
Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Vandos Račkauskienės mezginiai

Aistringa „Žalgirio“ sirgalė sako, kad savo mezginių nekeistų į parduotuvėje parduodamą aprangą, o ir rūbų kurti sustoti nėra kada. Kartu su anūkais auga ir mezginiai. Pirmoji apranga buvo skirta anūkui, kuriam šiuo metu aštuoneri metai. Moteris numezgė kelnes, megztinį, šaliką ir kepurę.

„Tais laikais nelabai buvo vaikiškos aprangos nusipirkti. Pirmas mezginėlis buvo skirtas anūkui Rokui, kai jam buvo vos vieneri. Su megztu kostiumėliu pirmą kartą pasirodėme sporto halėje, vaikas ėjo aplink halę, o žmonės lydėjo plojimais“, – prisiminė prieš septynerius metus numegztą pirmąją aprangą Vanda.

Vėliau mezginiai sekė vienas po kito ir buvo vis sudėtingesni. Šiuo metu jų tiek, kad sunku ir suskaičiuoti. Kiekvienas išskirtinis: viename išsiuvinėtas vardas, kitame medis ar krepšinio komandos logotipas. Tačiau visus juos vienija viena – žalia spalva ir meilė „Žalgiriui“.

Neseniai Vanda su anūkais fotografavosi reklaminėje „Žalgirio“ fotosesijoje, tad artėjantį sezoną išskirtinę močiutę bus galima išvysti ne tik arenoje, bet ir reklaminiuose krepšinio komandos plakatuose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius