Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 07 01

Jonas Kazlauskas: „Nėra ko girti. Varžovai dar ne tie“

Tuniso krepšinio rinktinės vyrai labiau priminė kurortinio viešbučio personalą nei profesionalius krepšininkus. Bet ir svečiai iš tolimosios Afrikos Klaipėdoje trumpai spėjo panervinti Joną Kazlauską, kai per 6 pirmąsias minutes mūsiškius privertė suklysti 6 kartus. „Reikia tai išgyvendinti“, – pabrėžė J.Kazlauskas.
Rungtynių akimirka
Rungtynių akimirka / Luko Balandžio / 15min nuotr.
Pakeliui į Rio | Lietuva – Tunisas 81:56 | Klaipėda

Dar vienas lengvas Lietuvos rinktinės pasivaikščiojimas. Net kai Mindaugas Kuzminskas ketvirtajame kėlinyje nesugraibė per aukštai virš lanko pakabinto kamuolio, trenerių štabas paplojo puolėjui už NBA vakaro gražiausių epizodų rinkinio vertą bandymą sugrūsti kamuolį iš viršaus.

Tepadeda Tunisui Alachas Rio de Žaneiro olimpinių žaidynių atrankoje, kur jų pogrupyje lauks Kroatijos ir Italijos rinktinės.

Abu Rio atrankos dalyvius lietuviai triuškino 27,5 taško skirtumu. Bet tai labai nesužavėjo Jono Kazlausko. Ir varžovai dar ne tie, ir rinktinės uždaviniai visai kiti.

„Labiausiai krito į akis mūsų klaidų skaičius. Kaip pradėjome pirmąjį ketvirtį, taip ir pabaigėme su tomis klaidomis. 6 klaidos, 4 puolime jų atkovoti kamuoliai stabdė mūsų žaidimą. Antrasis ir trečiasis ketvirtis buvo tokie, kokių norėtume: ir greito žaidimo, ir pataikymo, ir laisvumo. Ketvirtajame grįžome į pirmo ketvirčio vėžes. Tikiuosi, pavyks išgyvendinti“, – spaudos konferencijoje kalbėjo J.Kazlauskas.

– Pagyrimų nebus?

– Olimpiada dar toli. Nereikia nieko girti. Mes dar ruošiamės. Ir varžovai dar ne tie. Tikrai nematau reikalo kažką labai girti ar peikti.

– Treneri, iki kitų draugiškų rungtynių turėsite 9 dienų pertrauką. Kokie bus šio laikotarpio akcentai?

– Pagausėjo mūsų būrys. Vėl turėsime daugiau padirbėti viduje kartojant derinius, įvedant kažką naujo. Visiškai nežaidėme derinių dideliems žaidėjams. Kadangi prisijungė Jankūnas, Domantas Sabonis, Jonas Valančiūnas, bandysime savo sumanymus. Iki kitų rungtynių turime, ką galime pasikartoti.

– Girdžiūnas ir Kariniauskas labai skirtingi įžaidėjai. Kuri savybė reikalingesnė: kūryba ar taškai?

– Man reikalinga, kad komanda gerai žaistų ir pirmautų. Kartais niekas nesiseka, todėl toks žaidėjas, kuris gali įmesti, labai reikalingas. O kartais reikalingi perdavimai prie perimetro.

Kariniauskas daug žaidė. Jis jaunas vyras. Bet dar nežaidė tame lygmenyje. Įsivaizduokite, iš antrosios Graikijos lygos į vyrų rinktinę... Adaptacija nėra lengva.

Kaip ir Javtokui. Jis ką tik po traumos visiškai nežaidęs. Šiandien pabandėme 27 minutes fiziškai jį pažiūrėti. Sunku atlaikyti.

VIDEO: Dar vienas sutriuškinimas: Lietuva nepaliko vilčių Tunisui

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius