-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2016 05 23

„Juventus“ nori atkeršyti „Lietuvos rytui“ už užgauliojimų ir užpuldinėjimų metus

Vilniaus „Lietuvos ryto“ treneris Tomas Pačėsas mažąjį LKL finalą pavadino prievole. Utenos „Juventus“ klubui tai – galimybė atkeršyti. Prieš ketvirtadienį startuosiančią kovą dėl bronzos oficialiame „Juventus“ klubo tinklalapyje pasirodė emocingas pranešimas apie uteniškių ambicijas įgyvendinti (ne)įmanomą misiją.
Rungtynių akimirka
Rungtynių akimirka / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Utenos „Juventus“ klubas bet kuriuo atveju nebūtų buvęs laikomas Lietuvos krepšinio lygos („Tete-a-Tete Casino“ LKL) mažojo finalo serijos favoritu, tačiau savaitgalį pasibaigusio pusfinalio rezultatai uteniškių misiją apginti bronzos medalius pavertė...(ne)įmanoma.

Norint išlikti trečia pagal pajėgumą šalies komanda, Utenos ekipai reiks tris kartus įveikti Vilniaus „Lietuvos ryto“ krepšininkus. Palyginimui, per visą ligšiolinę istoriją uteniškiai oficialiose rungtynėse prieš sostinės klubą laimėjo sykį per dvidešimt susitikimų.

Skaičiai ir istorija tiesiog žudanti, tačiau per pastarąsias kelias dienas šalies krepšinio padangėje įvyko daug pasikeitimų. Ir tie pasikeitimai suteikia viltį tiek „Juventus“ klubui, tiek krepšinį mylintiems Utenos žmonėms.

Klaipėdos „Neptūno“ klubas, vedamas Dainiaus Adomaičio, sugriovė „Lietuvos ryto“ nenugalimumo mitą. Mitą, kurį anksčiau išskaidydavo tik Kauno „Žalgiris“, tačiau didžioji dalis silpnesnių šalies komandų į seriją su vilniečiai eidavo jau iš anksto susitaikę su pralaimėjimu. „Neptūnas“ įrodė, kad nenugalimų nėra.


Galima grįžti dar šiek tiek į praeitį ir prisiminti ketvirtfinalio seriją. Nors vilniečiai 3:0 įveikė Panevėžio „Lietkabelio“ ekipą, pergalės buvo iškovotos tik vidutiniu 9,7 taško skirtumu, o pirmajame mače nuo pralaimėjimo namuose Tomo Pačėso komanda išsigelbėjo tik paskutinėmis akimirkomis.

Visų noras vienas – atkeršyti „Lietuvos rytui“ už visus uteniškių užgauliojimų ir užpuldinėjimų metus.

Nėra abejonių, kad „Lietuvos rytas“ lieka didele jėga šalies krepšinyje, tačiau silpnesnių komandų, tokių, kaip „Juventus“, požiūris į varžovą pasikeitė visiems laikams. Misija, kuri dar prieš metus buvo neįmanoma, dabar tampa masalu titulų išalkusioms komandoms ir žaidėjams.

T.Pačėsas spaudos konferencijoje po pralaimėto pusfinalio pareiškė, kad kova dėl bronzos vilniečiams bus „prievolės atlikimas“, tuo tarpu daugumai „Juventus“ atstovų tai bus viena svarbiausių serijų gyvenime. Serija, kurioje bus kovojama ne tik dėl apdovanojimų, bet ir dėl galimybės parodyti savo vertę.

Dar daugiau, tai bus serija, kurios labiausiai lauks Utenos krepšinio mėgėjai. Jau ne vienerius metus trunkanti šių klubų gerbėjų priešprieša bei incidentai, kuriuose ne sykį nukentėjo „Juventus“ ekipos sirgaliai, „Lietuvos ryto“ klubą pavertė pačia nemylimiausia sporto komanda Utenos mieste. Nuo paauglio krepšinio aikštelėje iki močiutės turguje. Nuo pardavėjų prekybos centruose iki kostiumuotų įmonių vadovų. Visų noras vienas – atkeršyti „Lietuvos rytui“ už visus uteniškių užgauliojimų ir užpuldinėjimų metus. Atkeršyti krepšinio aikštelėje.

VIDEO: Istorinis „Neptūno“ smūgis „Lietuvos rytui“


Tie vienuolika krepšininkų (Tomas Zdanavičius ir Mantas Šerkšnas netrukus grįš iš Lietuvos jaunimo rinktinės) Utenoje visiems laikams gali tapti didvyriais. Krepšininkais, kurių pavardes miestelėnai prisimins po dešimties, dvidešimties ar penkiasdešimties metų.

Tie vienuolika krepšininkų gali padaryti žygdarbį, kuris Utenos miesto metraščiuose bus įrašytas prie pačių svarbiausių faktų. Galų gale, tie vienuolika krepšininkų gali padaryti laimingais 25 tūkstančius žmonių, nes abejingų šiai serijai Utenoje tikrai neliks.

Kol vieni eis „atlikti prievolę“, kiti atiduos visas širdis ir jėgas, nors ir puikiai suprasdami, kad laukia misija (ne)įmanoma.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius