Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 10 21

Karjeros mačą sužaidęs „Žalgirio“ prancūzas jaučiasi skolingas Šarui

Kai „Žalgirio“ arenoje pradėjo skambėti Lietuvos himnas, Leo Westermannas nelabai suprato, kas vyksta, ir norėjo tęsti metimų seriją. Senbuviai paprotino prancūzą sustoti ir įsiklausyti į Tautišką giesmę. Tačiau L.Westermannas puikiai žinojo, ką daryti aikštėje. Lyg prancūzišką sūrį per pusryčius pjaustydamas „Baskonia“ gynybą, 24 metų gynėjas išpildė pirmosios „Žalgirio“ pergalės Eurolygoje receptą 78:73.

Leo perdavimai nežiūrint į komandos draugus, ar netikėtai keičiant atakos kryptį buvo lyg skanus rytinis prancūziškas ragelis. Juo dažnai po krepšiu mėgavosi Antanas Kavaliauskas ir kiti aukštaūgiai.

20 taškų ir 24 naudingumo balai – geriausi skaičiai L.Westermanno karjeroje Eurolygoje.

„Pirmą kartą šį sezoną padarėme viską, ko prašė treneris, – po rungtynių 24sek sakė L.Westermannas. – Tai buvo svarbiausia. Kietai gynėmės, neleidome jiems lengvai bėgti, kaip įpratę. Tai buvo puiki pergalė fantastiškų sirgalių akivaizdoje. Gera iškovoti pirmąją pergalę“.

Tai buvo visai kitokios Leo rungtynės nei Atėnuose, kur jis „Panathinaikos“ namų aikštę paliko su 4 taškais ir 2 naudingumo balais.

„Nebijau pasakyti – Atėnuose žaidžiau blogai. Komanda nori iš manęs gerokai daugiau. Treneris nuo pirmos dienos Kaune man sakė, kad „Žalgiriui“ manęs reikia. Stengiausi padėti komandai, – pasakojo L.Westermannas. – Šaras mane įsigijo tikėdamas. Noriu atsidėkoti Šarui“. ​

VIDEO: Pirmoji pergalė! „Žalgiris“ – „Baskonia“

„Žalgirio“ treneris po rungtynių taip pat negailėjo pagyrų rungtynių didvyriui: „Leo toks žaidėjas, kuris kartais gal neprimeta daug taškų, nepadaro juvelyrinių perdavimų, bet iš jo jaučiasi didelis solidumas. Jis gerai ginasi, per tris pozicijas. Visai neblogai ginasi prieš ketvirtą-penktą numerį.

Jis tempė komandą su savo taškais ir perdavimais. Tikrai nusprendėme, kad ketvirtajame kėlinyje geriau, jog jis turėtų komandą savo rankose. Plius pastatyti aukštesnį žmogų prieš Larkiną, kuris kažkiek truputį per daug nueidavo nuo užtvarų prieš mūsų mažiukus.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius