Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 02 19

„Lietkabelio“ sensacijos belaukiant: du keliai, kaip „Žalgiris“ gali atiduoti taurę

„Panevėžio „Lietkabelis“ yra varžovas, kuris negali prieš mus laimėti. Tai tik mes patys galime jam pralaimėti“, – šį sezoną leptelėjo vienas Kauno „Žalgirio“ trenerių. Tikimybė, kad žalgiriečiai nesusigrąžins Karaliaus Mindaugo taurės trofėjaus – išties maža. Tačiau belaukdami KMT finalo pasižvalgykime, kaip „Lietkabelis“ gali pateikti vieną didžiausių sezono sensacijų ir kelti trofėjų į viršų.
Pergalės džiaugsmo akimirkos
Pergalės džiaugsmo akimirkos / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.
KMT finalas | „Žalgiris“ – „Lietkabelis“ | 17:00 | „Žalgirio“ arena

1. Kas sieja „Lietkabelio“ pergales

„Lietkabelis“ šį sezoną su „Žalgiriu“ susitiko tris kartus ir dusyk laimėjo panevėžiečiai. Tiesa, abi pergalės buvo pasiektos namuose – 90:86 rugsėjo 22-ąją ir 79:77 sausio 30-ąją. Kai rungtynės vyko Kaune sausio 8-ąją, „Žalgiris“ labai užtikrintai susitvarkė su „Lietkabeliu“ 76:65.

Yra keli požymiai, kurie sieja „Lietkabelio“ pergales. Kalbant labai primityviai, štai ką turi statistiškai padaryti „Lietkabelis“, kad sugadintų Kaune planuojamą vakarėlį „Žalgirio“ krepšininkams:

  • Žaisti rezultatyviai. Vos tik „Lietkabelis“ strigo „Žalgirio“ gynyboje, turėjo problemų. Per vienerias LKL čempionato rungtynes panevėžiečiai renka vid. 80,70 taško ir yra treti pagal šį rodiklį lygoje. Atviras puolimu paremtas krepšinis palankesnis „Lietkabeliui“, ką byloja ir abi pergalės, kai K.Maksvyčio auklėtiniai metė 79 ir 90 taškų. Visiškas kontrastas pralaimėjimui su 65 Kaune įmestais taškais.
  • Aktyviai ir taikliai atakuoti iš trijų taškų zonos. „Lietkabelis“ nugalėjo „Žalgirį“ tada, kai pataikė bent po 10 tritaškių (pergalinguose mačuose įmetė 10 ir 12). Vos tik taiklių tolimų metimų skaičius buvo žemesnis nei 10 (8), „Žalgiris“ šventė pergalę. Procentas nebuvo labai stebuklingas – 44 ir 32.

    Bet teko girdėti, kad du žalgiriečiai jau ruošėsi užsakinėti būsimą vakarėlį po finalo rungtynių nuo 21 val. viename Kauno barų.


    Taip pat „Lietkabelis“ turi mesti dvitaškius bent 52 proc. tikslumu, kaip tai darė Panevėžyje. Kaune šis procentas smuko iki 45 ir K.Maksvyčiui po mačo jau teko analizuoti pralaimėjimo priežastis.
  • Išpildyti detales. Viena jų – lengvi taškai prie baudų metimo linijos. Kai „Lietkabelis“ atsakingai realizavo baudų metimus (16/20 – 80 proc., 19/24 – 79 proc.), panevėžiečiai džiaugėsi pergale. Vos tik pataikymas krito iki 61 proc. (11/18) – pralaimėjo. LKL komandoms norint nugalėti „Žalgirį“ reikia nugludinti visas smulkmenas, ypač tokias, kaip pigių taškų rinkimą.
  • Viena tų smulkmenų – klaidos. „Lietkabelis“ klysdamas 10 ir 12 kartų dar išnešė sveiką kailį, bet kai klaidų skaičius išaugo iki 14, „Žalgiris“ šventė pergalę.
VIDEO: Karaliaus Mindaugo taurės dėjimų konkursą laimėjo neprofesionalus krepšininkas
  • Atstovėti po krepšiu. Su 31,17 atkovoto kamuolio vidurkiu „Lietkabelis“ yra paskutinis visoje lygoje. Panevėžiečiai finale nelaimės kovos dėl atšokusių kamuolių. Bet „Lietkabelio“ tikslas – tą kovą pralaimėti kuo mažesniu skirtumu. Pavyzdžiui, laimėtose rungtynėse „Lietkabelis“ po krepšiu atkovojo 6 ir 7 kamuoliais mažiau, o kai nusileido Kaune, komandas skyrė jau 12 atkovotų kamuolių. Labai svarbu išsikuopti savoje baudos aikštelėje, neleidžiant žalgiriečiams kartoti netaiklių metimų. Pergalingose rungtynėse „Žalgiris“ po „Lietkabelio“ krepšiu atkovojo 13 kamuolių, o kai Panevėžyje skaičius krito iki 8 (abu kartus), „Lietkabelis“ laimėjo.

2. Priežastys, kurių nėra protokole

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Rungtynių akimirka
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Rungtynių akimirka

„Mums labiausiai trūko agresyvumo – jie mus paimdavo ant agresijos. Ties tuo mes šįkart nenusileisime. Bus visiškai viskas kitaip“, – prieš finalą žadėjo vienas „Žalgirio“ lyderių Edgaras Ulanovas.

Kad „Žalgiriui“ Panevėžyje abu kartus pritrūko agresijos, akcentavo ir treneris Šarūnas Jasikevičius. Naivu tikėtis, kad žaliai balti pasimaus ant tos pačios kliurkos ir trečią kartą, nes motyvacijos šįkart tikrai netrūks: kalbame apie turnyro finalą, savus sirgalius ir keršto troškimą.

Tai nebe ta situacija, kai „Žalgiris“ išvyko į pirmąsias sezono rungtynes Panevėžyje, nežinodamas ko tikėtis ir iš savęs, ir panevėžiečių. Ar tos rungtynės „Cido“ arenoje, kai žalgiriečius galėjo užliūliuoti skambios pergalės Eurolygoje.

„Jeigu jau finale kažkas gali užliūliuoti, tai turime problemą“, – ironiškai kalbėjo Š.Jasikevičius.

Bet teko girdėti dviejų vieno baro vadovų pokalbį, kad du žalgiriečiai jau organizavo būsimą vakarėlį po finalo rungtynių nuo 21 val. viename Kauno barų. Ką tai sako apie žalgiriečių psichologinę būseną prieš didįjį finalą: ar kad „Žalgiris“ iš pykčio kibs varžovams į gerkles ir taip ryžtingai nusiteikęs triumfuoti savo sirgalių akivaizdoje? Ar kad žalgiriečiai nuvertina „Lietkabelį“?

Sužinosime jau greitai. Ketvirtfinalyje ir pusfinalyje „Žalgiris“ demonstravo pavyzdinę koncentraciją, o tai nėra geras signalas „Lietkabeliui“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius