Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 10 01

„Lietuvos ryto“ argentiniečiu Nicola Laprovittola Vilniuje rūpinasi „barzdos brolis“

Vilniaus „Lietuvos ryto“ komandoje – dar vienas vešlios barzdos savininkas. 25 metų pirmasis LKL argentinietis ir vienintelis Vilniaus klubo legionierius Nicolas Laprovittola nėra geriausias anglų kalbos žinovas – visą karjerą jis praleido Pietų Amerikoje, kur visi kalba ispaniškai arba portugališkai.
Nicolas Laprovittola
Nicolas Laprovittola / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Vis dėlto, pajuokauti komandos naujokas jau moka, o geriausių pokštų, be jokios abejonės, jį išmoko linksmasis „barzdos brolis“. Taip L.Laprovittola pavadino Antaną Kavaliauską.

Kalbėdamas su visą karjerą Pietų Amerikoje žaidusiu ir pirmuosius žingsnius Europoje žengiančiu krepšininku jauti, kad jo žodynas siaurokas. Bet tarimas – kaip reta geras ispanakalbiui.

Tikiuosi pasilikti Europoje visą savo karjerą. Tai yra ir iššūkis man, bet Lietuvoje krepšinis yra religija ir aš noriu greičiau tai pajusti

Vis dėlto, argentinietis įdėmiai klauso kiekvieno užduodamo klausimo ir stengiasi nuoširdžiai į jį atsakyti, ieškodamas kuo daugiau ir įvairesnių žodžių. Visai kaip būdamas geros nuotaikos bendrauja ir A.Kavaliauskas – su šypsena ir nuoširdžiai.

„Nežinau, ar mano barzda po sezono pralenks Antaną“, – paklaustas apie veido puošmeną kvatojasi N.Laprovittola.

Būtent „Barzdos brolis“, anot argentiniečio, be tautiečio trenerio Marcelo Nicolos ir jo ispano asistento naujokui labiausiai padeda įsilieti į žaidėjų būrį.

„Man nėra sunku, nes čia esantys vaikinai puikiai elgiasi su manimi, man jie patinka. Antanas man daug padeda, kad priprasčiau prie komandos.

Juačiuosi pasirengęs žaisti Europoje, žaisti šiame lygyje, noriu šios galimybės. Tikiuosi pasilikti Europoje visą savo karjerą. Tai yra ir iššūkis man, bet Lietuvoje krepšinis yra religija ir aš noriu greičiau tai pajusti“, – kalba N.Laprovittola.

Be jo būti pagrindiniu komandos įžaidėju pretenduoja ir Žygimantas Janavičius bei dvi pozicijas galintis užpildyti Adas Juškevičius.

Nors krepšininkams dažnai būna labai svarbu psichologiškai pradėti rungtynes starto penkete, taip juntant kitokį trenerio pasitikėjimą. Tačiau N.Laprovittola teigia, kad ne tai jam svarbiausia.

„Man patinka užbaigti rungtynes, žaisti jų pabaigoje, nesvarbu, ar pradedu jas nuo pradžių. Man svarbiausia žaisti rungtynių pabaigoje ir laimėti“, – sakė argentinietis.

N.Laprovittola stengiasi pažinti ne tik komandos draugus, bet ir Vilnių: „Man patinka pažinti naujus miestus. Čia man patinka išeiti į lauką, pasivaikščioti Gedimino prospektu. Buvau ir Katedroje.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius