Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 05 09

„Lietuvos ryto“ vadovų siurprizas motyvavo Roką Giedraitį

Rokas Giedraitis LKL ketvirtfinalyje taip degino Klaipėdos „Neptūno“ krepšio tinklelį, kad po jo metimų iš savo vietų pašokdavo net močiutės. Vilniaus „Lietuvos ryto“ vadovai dar nebendravo su 23 metų krepšininku, bet įspūdinga nata baigtas Roko sezonas davė aiškią žinią – jo vieta sostinės klube. „Viskas bus gerai“, – šyptelėjo R.Giedraitis.
Rokas Giedraitis
Rokas Giedraitis / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

R.Giedraitis sunkiai įsipaišė į Tomo Pačėso schemas ir vasario pabaigoje jauną krepšininką pasiekė netikėta žinia – krautis lagaminus į Šiaulius, į jo vietą „Lietuvos ryte“ atvažiuoja Artūras Jomantas.

„Negalvojau, kad būsiu skolinamas, – 24sek atviravo R.Giedraitis. – Bet kai buvau paskolintas, norėjau įrodyti, kad galiu žaisti. Šis vadovų žingsnis mane motyvavo“.

R.Giedraitis greitai parodė, kas yra kas.

LKL reguliarųjį sezoną jis baigė naudingiausio lygos žaidėjo ritmu – rinkdamas vid. 15,8 taško ir 18,1 naudingumo balo. Jo nerezultatyviausias mačas Šiauliuose pažymėtas 9 taškais.

Į buvusios komandos krepšį praėjus vos porai savaičių nuo pokyčių R.Giedraitis įmetė 19 taškų ir vos neprisidėjo prie sensacijos – „Lietuvos rytas“ išnešė sveiką kailį iš Šiaulių tik 81:80.

Vėliau „Žalgirio“ tinklelį skrodė 17-a Roko taškų, o Lietuvos čempionai buvo patiesti 82:79. Rezultatas – LKL kovo ir balandžio mėnesio MVP titulas R.Giedraičiui.

R.Giedraitis: „Gal net geriau, kad atsidūriau Šiauliuose“.

Ketvirtfinalyje „Neptūnas“ buvo laikytas aiškiu poros favoritu, bet šiauliečius pranoko tik paskutinėmis minutėmis ir serijoje triumfavo 3-1.

R.Giedraitis darė viską, kad apsunkintų klaipėdiečių gyvenimą. Ketvirtfinalyje jis rinko vid. 18,3 taško ir 23,8 naudingumo balo, pataikydamas net 45 proc. tritaškių.

„Galbūt pritrūko ilgesnio atsarginių suolelio, – seriją prisiminė R.Giedraitis. – Jei būtų buvęs Paulius Dambrauskas, būtų buvę visai kitaip. Kita vertus, „Neptūnas“ yra stipresnė komanda“.

Jis nesureikšmino tų savo tritaškių bombų, kurios „Neptūno“ krepšį sprogdino ir iš 8-9 metrų. Kai antrajame mače R.Giedraitis pelnė 27 taškus ir surinko 42 naudingumo balus, euforijos pagautos „Šiaulių“ arenoje iš laimės šokinėjo močiutės.

„Sėkmė. Kai pataikai vieną, kitą metimą, atsiriša rankos“, – kuklinosi R.Giedraitis.

VIDEO: Dėl gynybos kritikuojamas R. Giedraitis: „Perkaistu ir puldamas, bet tiesiog noriu laimėti“

Sunkumai užgrūdino

Jis stengėsi nesikrimsti, kad „Lietuvos rytas“ nesuteikė galimybės užbaigti sezono Vilniuje. Nors klubui tai buvo labai sudėtingas sezonas – prie komandos vairo stovėjo net keturi skirtingi treneriai, R.Giedraitis tikino užsigrūdinęs.

„Gal net geriau, kad atsidūriau Šiauliuose, – neslėpė R.Giedraitis. – Juk ar čia, ar čia žaisi – vis tiek LKL. O Šiauliuose gavau daugiau minučių. Manau, kad man metai buvo labai geri“.

Rungtyniaudamas „Lietuvos ryte“ R.Giedraitis LKL rinko vid. 7,6 taško (60 proc. dvit., 40 proc. trit.). Tik Europos taurėje krepšininkui velniškai nekrito iš toli – tikslą pasiekė tik 21,7 proc. tritaškių (5/23, vid. 6,1 tšk.).

Dabar stengiuosi ne tik siausti.

Pirmą kartą atsidūręs LKL favoritų stovykloje R.Giedraitis į krepšinį ėmė žiūrėti kitomis akimis.

„Visai kitoks požiūris į komandinį žaidimą, komandinę gynybą. Manau, tikrai patobulėjau, – 24sek sakė R.Giedraitis. – Anksčiau aikštėje norėdavau viską padaryti labai greitai. O dabar atsirado ramybė. Bent jau stengiuosi ne tik siausti“.

Galbūt šią ramybę pastebėjo Jonas Kazlauskas. Pernai R.Giedraitis pirmą kartą pateko į Lietuvos rinktinės stovyklą.

Auksinės Lietuvos jaunimo rinktinės su Jonu Valančiūnu priešakyje narys būtų geriau pasiruošęs antrajam šansui: „Antri metai yra visai kas kita. Pirmaisiais tu nieko nežinai, esi naujas toje virtuvėje“.

R.Giedraitis nebe naujokas Lietuvos krepšinio elite. Kaip Roko pažangą įvertins J.Kazlauskas?

VIDEO: Naudingiausias kovo mėnesio BEKO-LKL krepšininkas: „Aš Giedraitis, o ne Durantas“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius