Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 05 05

LKL: Šarūnas Vasiliauskas pratęsė „Vytauto“ sezoną

Plonu ledu vaikščioję Prienų-Birštono „Vytauto“ krepšininkai vis dėlto sugebėjo pratęsti LKL sezoną. Ketvirtadienio vakarą ketvirtosiose ketvirtfinalio serijos rungtynėse Utenoje Virginijaus Šeškaus auklėtiniai 78:73 (20:13, 21:19, 20:25, 17:16) įveikė vietos „Juventus“ ir išlygino serijos rezultatą – 2:2.
Šarūnas Vasiliauskas
Šarūnas Vasiliauskas / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Lemiamos penktosios rungtynės vyks šeštadienį Prienuose. Šio mačo nugalėtojas pusfinalyje susitiks su reguliariojo sezono nugalėtoju bei čempiono titulą ginančiu Kauno „Žalgiriu“, kuris ketvirtfinalio serijoje 3-0 (102:66, 84:71, 95:81) nugalėjo Pasvalio „Pieno žvaigždžių“ krepšininkus.

Nepaisant to, kad per pirmas savo atakas abiems komandoms pavyko pelnyti taškus, susitikimo pradžia labiau buvo gynybinio plano. Sužaidus 2 minutes nežymiai pirmavo „Vytautas“ (4:3), o kėliniui įpusėjus „Juventus“ turėjo tą patį vieno taško deficitą (8:7). Antroje ketvirčio pusėje aikštelės šeimininkams toliau sunkiai sekėsi pelnyti taškus, o aukštesnę pavarą įjungę prieniškiai po pirmų 10 žaidimo minučių buvo priekyje 7 taškais – 20:13.

Puikiai rungtynes pradėjo Prienų-Birštono „Vytauto“ vidurio puolėjas Vaidas Čepukaitis. Aukštaūgis pirmajame kėlinyje per aikštelėje praleistas 5 minutes spėjo pelnyti 8 taškus ir tai darė atakuodamas 100 % taiklumu (3/3 dvit., 2/2 baudos).

VIDEO: LKL rungtynių momentas: Užtikrintas V.Čepukaičio dėjimas

Per pirmas dvi antrojo kėlinio minutes „Vytautas“ pelnė 4 taškus be atsako ir pirmą kartą šiose rungtynėse atitolo nuo „Juventus“ dviženkliu skirtumu (24:13). Po dviejų kėlinių „Vytauto“ persvara sumažėjo nežymiai (41:32).

Per pirmas 20 žaidimo minučių Utenos „Juventus“ ženkliai geriau kovojo po krepšiais nei tai darė jų oponentai, tačiau tai jiems negarantavo palankesnio rezultato. Uteniškiai sugriebė 24 kamuolius, o „Vytauto“ krepšininkai tik 15, bet būtent pastarieji po pirmos rungtynių dalies turėjo 9 taškų pranašumą.

Kaip tritaškininkų komanda garsėjanti Prienų-Birštono „Vytauto“ komanda per pirmus du kėlinius turėjo rimtų sunkumų metant iš toli. Vienintelį prieniškių tritaškį pirmoje rungtynių dalyje pataikė Š.Vasiliauskas, o bendras ekipos tolimų metimų rodiklis buvo (1/7). Ne ką geriau sekėsi ir uteniškiams, kurie realizavo 2 tritaškius iš 9 bandymų.

Jau trečiojo kėlinio pradžioje „Vytauto“ komandoje ant iškritimo ribos atsidūrė 2 starto penketo žaidėjai. Gytis Sirutavičius ir Laimonas Kisielius po ketvirtą asmeninę nuobaudą gavo trečiame ketvirtyje nepraėjus nei 3 minutėms.

VIDEO: V.Šeškus: „Lemiamas faktorius buvo noras laimėti“

Prieniškiai beveik visų rungtynių metu buvo priekyje, tačiau Laurynas Samėnas pelnė penkis taškus ir prasidėjus paskutinei dvikovos minutei „Juventus“ išsiveržė į priekį 73:72.

Tačiau tuomet labai svarbų metimą pataikė Šarūnas Vasiliauskas ir vėl sugrąžino svečiams pranašumą.

Maža to, prieniškiai apsigynė, Gytis Sirutavičius pataikė abi baudas, o Chavaughnas Lewisas neįmetė iš po krepšio ir taip palaidojo paskutines šeimininkų viltis.

VIDEO: A.Sireika: „Mes treneriai nesugebėjome žaidėjams nuimti streso“

„Juventus“: Edgaras Želionis ir Saulius Kulvietis po 16, Spenceris Butterfieldas 11, Chavaughnas Lewisas 10, Martynas Linkevičius 7.

„Vytautas“: Vaidas Čepukaitis 19, Gytis Sirutavičius 15, Vytautas Šulskis ir Šarūnas Vasiliauskas po 12, Dainius Šalenga 9.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius