Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 10 06

LMKL sezono startas – trasoje su geriausiais Lietuvos lenktynininkais

Antradienį Kauno „Vilko kartodrome Pergalė“ iškilmingai atidarytas 2015–2016 metų Lietuvos moterų krepšinio lygos (LMKL) sezonas. Sveikinimo žodį tarė lygos direktorė Audra Ginelevičienė, kuri pasidžiaugė, jog šiemet net 30 proc. LMKL žaisiančių krepšininkių atstovauja įvairioms šalies rinktinėms.
LMKL sezono atidarymo šventė
LMKL sezono atidarymo šventė / Augusto Didžgalvio nuotr.
Temos: 1 Moterų lyga

„Džiaugiamės, kad net devynios praėjusį sezoną LMKL žaidusios krepšininkės vasarą atstovavo šalies moterų rinktinei. Šiemet net 30 proc. lygos krepšininkių atstovauja įvairioms šalies rinktinėms. Džiugina, kad rinktinės treneris Rimvydas Samulėnas taip pat dirbs LMKL. Šį sezoną kiekvieną mėnesį geriausiąją jaunąją krepšininkę skatinsime premija“, – atskleidė A.Ginelevičienė.

Moterų rinktinę į Europos čempionato viršūnę atvedęs Vydas Gedvilas gyrė LMKL už originalumą: „Kasmet dalyvauju atidarymo šventėse ir kasmet LMKL mane vis nustebina savo originalumu. Džiaugiuosi matydamas tiek daug žavių krepšininkių, kurios džiugins sirgalius visą sezoną.“

„Kibirkšties“ vadovas Dainius Virbickas prisiminė smagią istoriją iš praėjusio sezono: „Pernai viena mūsų legionierė triskart buvo bausta už greičio viršijimą, dar keliskart jos automobilį nutempė nuo pėsčiųjų perėjos. Linkiu merginoms lenktyniauti trasoje, o ne gatvėse.“

Jeigu pernai LMKL krepšininkės atidarymo šventėje užsivilko karines uniformas, tai šiemet jos kartu su geriausiais šalies lenktynininkais užsivilko kombinezonus ir varžėsi kartingų trasoje.

Kiekvienas lygos klubas delegavo po dvi krepšininkes, o joms į pagalbą atėjo po vieną garsų ir tituluotą šalies lenktynininką. Buvo sumuojamas kiekvienos žaidėjos ir profesionalaus lenktynininko įveiktas ratas.

Kauno rajono „Hoptrans-Sirenų“ garbę gynė Akvilė Baronėnaitė ir Kornelija Balčiūnaitė, o joms talkino pasaulio kartingų čempionas Simas Juodviršis. Vilniaus „Kibirkšties“ trijulę sudarė Eglė Šniokaitė, Shenita Landry ir septyniskart šalies ralio čempionas Vytautas Švedas, Klaipėdos „Fortūnai“ atstovavo Kristė Druskytė, Simona Dobrovolskytė ir Deividas Jocius, Kauno „Aisčių-LSU“ – Laura Želnytė, Jolanta Marmienė ir Dainius Matijošaitis, „Šiaulių-Universiteto“ – Silvija Kuodienė, Aistė Tamutytė ir įvairių ralių nugalėtojas Ramūnas Čapkauskas, Marijampolės „Sūduvos“ – Andra Gabalytė, Laura Svarytė ir Tomas Kaminskas, o „Utenos“ komandą lenktynėms sudarė Dalia Belickaitė, Ieva Šimkutė ir Jonas Gelžinis.

Absoliučiai greičiausią ratą tarp krepšininkių įveikė D.Belickaitė, bet susumavus komandinius rezultatus paaiškėjo, jog nepralenkiami buvo E.Šniokaitė, Sh.Landry ir V.Švedas. Jiems iš V.Chomičiaus rankų atiteko „Lietuvos geležinkelių“ įsiteigti prizai.

LMKL treneriai sulaukė ypatingos rėmėjų dovanos – visiems įteikti „Lelijos“ čekiai naujiems kostiumams įsigyti.

Renginį vainikavo profesionalų dešimties ratų lenktynės, kuriuose nepralenkiamas šių varžybų asas buvo S.Juodviršis, sau už nugaros palikęs J.Gelžinį bei D.Matijošaitį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius