Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 09 03

Manto Kalniečio išliaupsintas Jonas Valančiūnas čempionatui pasiliko neišnaudotą rezervą

Jonas Valančiūnas per pasirengimą Europos čempionatui sužaidė vos ketverias rungtynes iš dešimties, todėl nacionalinės komandos repeticija buvo ne tokia, kokios pageidavo Jonas Kazlauskas. Bet solidžiu žaidimu „Toronto Raptors“ vidurio puolėjas įrodė, kad tik laiko klausimas, kada įsibėgėjęs nacionalinės komandos traukinys skries nebepavejamai. Pats J.Valančiūnas Europos čempionatui pasiliko dar neišnaudotą savo rezervą.
Jonas Valančiūnas
Jonas Valančiūnas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Valančiūnas – didelė jėga po krepšiu. Stengsimės jį maitinti kamuoliais. Europoje yra mažai žaidėjų, kurie vienas prieš vieną galėtų jį sustabdyti po krepšiu“, – tarė Mantas Kalnietis.

Pernykščiame pasaulio čempionate J.Valančiūnas rinko vid. 14,4 taško, atkovojo 8,4 kamuolio ir buvo neabejotinas lietuvių lyderis.

M.Kalnietis teigia, kad „Raptors“ atstovas per metus dar labiau sustiprėjo. Nenuostabu, kad dideles viltis su „centru“ sieja ir J.Kazlauskas.

Pats J.Valančiūnas kratosi lyderio etiketės: „Visi žaidėjai yra svarbūs ir turi savo vaidmenį. Be vienos dalies visi likę strigtų ir būtų kažkas ne taip. Reikia žaisti lyg būtume vienas kumštis.“

Ketveriose kontrolinėse rungtynėse J.Valančiūnas per 23 minutes spėdavo rinkti vid. 12,8 taško ir atkovoti 9,3 kamuolio, krepšį atakuodamas 61 proc. tikslumu.

Jau pernai J.Valančiūnas buvo vienas geriausių pasaulio čempionato bokštų. Jo jėga po krepšiu gali dar labiau išsiveržti dėl geresnio pagalbininko – kamuolį jam vėl skirstys pagrindinis rinktinės įžaidėjas M.Kalnietis, pernai negalėjęs talkinti dėl peties traumos.

„Mantas yra individualiai labai stiprus žaidėjas. Pikenrolas yra jo stiprioji pusė. Bet nenoriu kalbėti prieš faktą. Palaukime čempionato“, – įvykiams už akių neužbėgo J.Valančiūnas.

Ketveriose kontrolinėse rungtynėse J.Valančiūnas per 23 minutes spėdavo rinkti vid. 12,8 taško ir atkovoti 9,3 kamuolio, krepšį atakuodamas 61 proc. tikslumu.

Jis ketina praplėsti savo puolimo arsenalą. Prieš atvykdamas į rinktinę J.Valančiūnas individualiai treniravosi su „Raptors“ ir tobulino staigumą bei metimą. Daugiausia taškų susirinkęs po grumtynių baudos aikštelėje, J.Valančiūnas galėtų kelti varžovams daugiau problemų už trijų sekundžių zonos.

Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Jonas Valančiūnas
Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Jonas Valančiūnas

„Daugiau tikiuosi iš savo metimo, nes vasarą nemažai dirbau. Galbūt reikia agresyviau atakuoti krepšį iš toliau. Tie metimai iš vidutinio nuotolio galėtų būti geresni. Žiūrėsime, kaip išeis“, – pasakojo J.Valančiūnas.

Jis viliasi, kad šešerios praleistos rungtynės smarkiai neatsilieps rinktinei, o pajusti ritmą komanda galės jau pirmajame mače su bene silpniausia grupės komanda Ukraina.

„Visada galima geriau pasiruošti, sužaisti ir būti geresnės formos, bet dabar nieko nepakeisi, yra kaip yra, – kalbėjo J.Valančiūnas. – Tos trys rungtynės turnyre Graikijoje labai padėjo, nes viskas vyko čempionato ritmu. Susižaidimas dar nėra šimtaprocentinis, bet jis ateis.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius