-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2015 07 13

Medaus mėnesį į salę iškeitęs Žygimantas Janavičius: „Kraujas verda. Norisi būti rinktinėje“

Neseniai vestuves atšokęs Žygimantas Janavičius su savo gražuole žmona Laura buvo priverstas atidėti medaus mėnesį. „Lietuvos ryto“ įžaidėjas šiuo metu treniruojasi individualiai. Krepšininkas ruošiasi Lietuvos rinktinės stovyklai, kurioje kovos dėl vietos galutiniame 12-uke ir džiaugiasi, kad žmona supranta vyro norą įgyvendinti svajonę. „Ji nesupyko. Supranta kaip ir kas. Dėl to ir vedžiau, kad protinga, graži, supratinga“, – juokdamasis kalbėjo Ž.Janavičius.
Žygimantas Janavičius
Žygimantas Janavičius / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Šiuo metu 26-erių metų krepšininkas tobulina vieną silpniausių žaidimo elementų – metimą. Vos tik sulaukęs komandos siūlymo vasarą su treneriu padirbėti papildomai, Ž.Janavičius nedelsiant sutiko. 

Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Žygimantas Janavičius ir Marcelo Nicola
Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Žygimantas Janavičius ir Marcelo Nicola

„Komandos vadovai pasiūlė ir aš sutikau. Kelis kartus jau dirbome su treneriu ir taip darysime toliau, – pasakojo „Lietuvos ryto“ įžaidėjas. – Ieškosime būdų kaip pataisyti metimą. Norisi, kad tas „minusėlis“ būtų kuo mažesnis. Dirbame su smulkiomis detalėmis, kurios galėtų padėti.“  

Niekam nekyla abejonių, kad Lietuvos rinktinėje pagrindinio įžaidėjo vaidmuo Europos čempionate atiteks Mantui Kalniečiui, tačiau klausimas kas keis pagrindinį įžaidėją, kelia daug diskusijų. Adas Juškevičius, Lukas Lekavičius ir Ž.Janavičius kovos dėl atsarginio įžaidėjo vaidmens. 

„Giliai širdyje tikėjausi ir labai norėjau, kad pakviestų. Pernai dėl tos rankos traumos man net nepavyko sužaisti su rinktine draugiškų rungtynių. Norėjosi to kvietimo, bandyti dar kartą. Gerai, kad sezoną žaidžiau „Lietuvos ryto“ komandoje, nes vis vien buvau labiau matomas, – atvirai kalbėjo Ž.Janavičius. – Džiaugiausi, kai sužinojau, kad patekau į stovyklą. Tikėjausi, todėl atidėjom ir medaus mėnesį.“

Ž.Janavičius žaidė 18-mečių, 19-mečių ir 20-mečių Lietuvos rinktinėse, tačiau vyrų rinktinės marškinėlių taip iki šiol ir neapsivilko. Jis buvo visai arti to praėjusiais metais, kai sulaukė kvietimo į rinktinės stovyklą, tačiau viską sudaužė rankos trauma. 

„Treneriai gal tada matė, kad esu labai nusiminęs ir leido man pabūti su komanda. Dabar žinoma tai yra į naudą. Bet vis tiek jausiuosi naujokas, nes Lietuvos rinktinės marškinėlių taip ir neteko apsivilkti“, – praėjusius metus prisimindamas kalbėjo Ž.Janavičius.   

„Kaip ir daugeliui, tai yra svajonė. Iki šiol ji tokia buvo sunkiai suvokiama. Bet pernai jau spėjau kiek galima su ja susipažinti. Dabar vėl verda kraujas, nori ten būti. Norisi tų emocijų. Dar ir dabar prisimenu, kai su dvidešimtmečių rinktine žaidėme Europos čempionato finale. Žmonės giedojo himną. Palaikė. Geros emocijos. Norisi jas ir vėl patirti. Tai būtų svajonės išsipildymas.“ 

Luko Balandžio/15min.lt nuotr./Laura Juozaitytė ir Žygimantas Janavičius
Luko Balandžio/15min.lt nuotr./Laura Juozaitytė ir Žygimantas Janavičius

192 cm ūgio gynėjas praėjusį sezoną vidutiniškai pelnė po 7 taškus ir atliko po keturis rezultatyvius perdavimus (trečias rezultatas LKL). 

„Praėjęs sezonas buvo banguotas. Tie rankos skausmai. Grįžau iš Vokietijos. Tada pradėjau „Lietkabelio“ komandoje. Ten šiek tiek nugarą susižeidžiau. Atvažiavau į Vilnių, reikėjo laiko įeiti į ritmą. Bet manau, kad sezonas vis tiek buvo vykęs. Aišku, tie finalai viską nubraukė, bet taip būna. Asmeniškai sezoną vertinu neblogai“, – kalbėjo Alytuje gimęs krepšininkas. 

Ž.Janavičius pripažino, kad patekimą į rinktinę stipriai nulems jo žaidimas draugiškose rungtynėse ir darbas treniruočių metu. Nors jis nėra tikras, ar pateks į Lietuvos rinktinę, džiaugiasi, kad geras sezonas jam išsaugojo vietą „Lietuvos ryto“ komandoje. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius