Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 06 07

Naujas Kauno „Žalgiris“ – pagal Šarūno Jasikevičiaus viziją

Kauno „Žalgirio“ direktoriui sezono pabaiga reiškia didžiojo darbymečio pradžią. Pauliaus Motiejūno laukia derybos su žaidėjais, agentais ir naujos sudėties formavimas. LKL čempionate „Žalgiris“ pratęsė dominavimą triumfuodamas šeštus metus iš eilės, bet Eurolygoje liko didžiulis koridorius žingsniui į priekį. Interviu 24sek P.Motiejūnas papasakojo apie kito sezono „Žalgirio“ kontūrus. „Norisi, kad komandos griaučiai liktų tie patys“, – pabrėžė „Žalgirio“ vadovas.
Triumfo akimirkos
Triumfo akimirkos / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

„Šie metai buvo nelengvi. Sezono pradžioje lūkesčiai buvo didžiuliai. Visi tikėjome, kad galime aukštai iššauti Eurolygoje. Bet vidurinė sezono dalis nebuvo sėkminga. Vis dėlto šitas titulas atstato tą pusiausvyrą“, – kitą rytą atslūgus emocijoms po 18-ojo „Žalgirio“ triumfo LKL pasakojo P.Motiejūnas.

„Žalgirio“ direktoriaus teigimu, komanda bus buriama pagal Šarūno Jasikevičiaus viziją.

Nors Šaras yra minimas tarp kandidatų perimti ar „Barcelona“, ar Atėnų „Panathinaikos“, ar Tel Avivo „Maccabi“ klubo vairą, P.Motiejūnas tiki, kad pirmąjį trofėjų trenerio karjeroje iškovojęs 40-ies specialistas liks Kaune.

Būtent pagal Š.Jasikevičiaus viziją į „Žalgirį“ atvyks įžaidėjas iš Prancūzijos Leo Westermannas. Būtent pagal Šaro krepšinio filosofiją ieškomi kiti naujokai.

P.Motiejūnas durų į kito sezono komandą neužtrenkė nė vienam žalgiriečiui.

„Daugelio žaidėjų sutartyse yra sąlyga likti „Žalgiryje“ dar sezonui. Sėdėsime, žiūrėsime, dėliosimės. Norisi išlaikyti pagrindą, kad rėmas, griaučiai liktų tie patys. Prie jų dar bus pastiprinimas“, – 24sek pasakojo „Žalgirio“ direktorius.

– Kas yra „Žalgirio“ griaučiai? Paulius Jankūnas, Edgaras Ulanovas... Kas dar? – paklausėme P.Motiejūno.

– Jiedu pagrindiniai. Aplink juos klijuosimės. Taip pat kiti lietuviai: Renaldas Seibutis, Robertas Javtokas... Laikysime balansą tarp patyrusių lietuvių, dublerių žaidėjų ir vėl bandysime surasti gerą derinį, kad klubas eitų į priekį, bet kartu liktų pagrindiniai garvežiai, kurie tempia komandą.

– Po pernykščio sezono buvo akivaizdu, kad „Žalgiriui“ tikrai nepavyks išlaikyti Jameso Andersono. Ar tokių žaidėjų yra šiemet? Galbūt vertę gerokai pakėlęs Ianas Vougioukas ar tas pats Renaldas Seibutis, kuriam tris ketvirtadalius atlyginimo mokėjo Stambulo „Daruššafaka“?

– Viskas įmanoma. Kol kas dar anksti dėliotis. Visada reikia pašnekėti su agentais ir žaidėjais. Šiam momentui nemanau, kad yra žaidėjas, kurio tikrai nepamatysime „Žalgiryje“ kitą sezoną. Laukia derybos.

– Šarūnas Jasikevičius vėl gandų sūkuryje. Graikų spauda jį perša į „Panathinaikos“, ispanų – į „Barcelona“, Izraelio – į „Maccabi“. Ar Šaras davė garantiją, kad tikrai treniruos „Žalgirį“ ir kitą sezoną?

– Dirbame su ta mintimi, kad „Žalgirį“ treniruos Šarūnas. Kalbamės, su juo deriname naujus žaidėjus. Bet normalu, kad jei kažkas iš grandų pasiūlys trenerio darbą ir geras sąlygas, jis išeis. Priimame tokį dalyką kaip faktą. Žinant jo ambicijas, normalu, kad jei kažkuris grandas suteiks jam šansą, Šarūnas ten ir išeis.

Žinant jo ambicijas, normalu, kad jei kažkuris grandas suteiks jam šansą, Šarūnas ten ir išeis.

Bet mes formuojame tokią komandą, kuriai vadovaus Šarūnas. Galvoju, kad taip ir bus.

– „Žalgiris“ nustebino dar finalo serijos metu pasirašydamas sutartį su Leo Westermannu. Įprastai žalgiriečiai neskuba formuodami komandos. Kokia bus šios vasaros strategija?

– Jau turime žaidėjus, kuriuos stebėsime. Bet dar sunku su jais kalbėtis, kol nesibaigė visi čempionatai ir žaidėjų nepradėjo ieškoti didieji klubai. Normalu, kad mes ten nepataikome.

Džiaugiamės, kad pavyko greitai susitarti su Westermannu. Pasirodė, kad tai žaidėjas, kuris reikalingas „Žalgiriui“. Sunku rasti tokių perspektyvių ir aukštų įžaidėjų, kurie gali vadovauti komandai. Bet manau, kad tai bus vienintelis taip greitai priimtas sprendimas.

– Prancūzas yra specifinis, daugiau kuriantis įžaidėjas. Ar Leo Westermanno įsigijimas duos toną tolesnei „Žalgirio“ komplektacijai?

– Vizija sudėliota. Ir su Šarūnu daug kalbėta. Mes ją turime galvoje ir jos link einame. Didžiausias klausimas, kaip pavyks sukomplektuoti komandą ir rasti žaidėjus pagal tas savybes, kokių mes norėtume ir ką galėtume gauti.

VIDEO: „Žalgiriečiai“ dėkoja sirgaliams: uždainavo ir Šaras

– Isaiah Hartensteinas turėjo atvykti į Kauną dar antroje šio sezono dalyje, tačiau dėl traumos liko užribyje. Kaip jis jaučiasi?

– Viskas su juo tvarkoj. Jis sėkmingai sveiksta ir baigia reabilitaciją. Kai baigs, atvažiuos į Lietuvą ir dirbs. Kitąmet jis tikrai bus pas mus. Ir tikimės, kad traumos nebesikartos.

– Vasarą žaidėjai išeina poilsiauti, o jums prasideda pats darbymetis?

– Ilsėtis nėra kada. Žaidėjai nori ilsėtis ir jiems prieš atostogas reikia aiškumo. Turgus prasideda. Galbūt galėsime kiek atsipūsti pabaigę komplektaciją. Dabar tikrai ne.​

– „Žalgiris“ šeštą kartą iš eilės tapo LKL čempionu. Ką tai sako apie klubo dominavimą Lietuvos krepšinyje?

– Darbo yra daug. Visi treneriai, administracija... Negalvokite, kad taip lengva. Tikrai ne.

Kita vertus, kartu tai („Žalgirio“ dominavimas) yra norma. Taip ir turi būti – esame „Žalgiris“. Tikslą laimėti visada kėlėme ir kelsime.

Bet susireikšminti ir galvoti, kad šešeri metai yra kažkas daug... Taip tikrai nėra. Jau galvojame apie kitą sezoną ir kaip pakartoti triumfą.

– Jei atvirai, ar nusiraminote, kai „Lietuvos rytas“ nepateko į LKL finalą? Vis dėlto tas nervų karas turbūt būtų dar didesnis.

– Ramiau nebuvo. Visiems galbūt pasirodė netikėta, bet nereikia atimti nuopelnų iš „Neptūno“. Tai nebuvo atsitiktinė pergalė vieneriose rungtynėse. Klaipėdiečiai laimėjo seriją, o tai jau yra kažkas tokio.

Didelė pagarba „Neptūnui“. Klubas eina į priekį. Gal jau reikia susimąstyti, kad atsiranda kita antra Lietuvos komanda.

„Neptūno“ negalima nuvertinti. Ir tikrai negalvojome, kad finale su juo bus lengviau. Žinojome, kad klaipėdiečiai ant bangos ir nori laimėti. Jie rodė gerą formą. Juolab, čia finalas. O finalų nebūna be nervų ir įtampos.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Paulius Motiejūnas
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Paulius Motiejūnas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius