Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 10 06 /14:58

(Ne)atsakytas klausimas: ar Jonas Kazlauskas liks Lietuvos rinktinėje?

Lietuvos krepšinio rinktinė turi vietą kitų metų Rio de Žaneiro olimpinėse žaidynėse, bet Jonas Kazlauskas dar spyriojasi. Iškart po pralaimėto finalo ispanams jis prašė neprovokuoti klausimais apie darbą olimpinėse žaidynėse. Su ąžuolo vainiku ant kaklo grįžęs jis kalbėjo apie poilsį ir didžiulę atsakomybę. Kodėl J.Kazlauskas dar nėra tikras, ar veš dvylika sidabrinių Lietuvos karių į Rio?
Jonas Kazlauskas
Jonas Kazlauskas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

„Aš nenoriu kalbėti apie ateitį. Visi šie etapai labai brangiai kainuoja. Tai yra begalinė atsakomybė, begalinė įtampa, bemiegės naktys ir labai sunkus darbas. Darbas, kuris kainuoja sveikatą, nervus. <...> Turi visada pats pajausti ir suprasti, ar tu dar gali, ar sugebėsi“, – po Europos čempionato Edmundui Jakilaičiui LRT laidoje „Dėmesio centre“ sakė J.Kazlauskas.

Trys įtemptos vasaros su rinktine išsunkė 60 metų trenerį. Nors du Europos čempionatai buvo vainikuoti sidabro medaliais, o pernai lietuviai pateko tarp keturių geriausių pasaulio rinktinių, J.Kazlausko vyrų kelias nebuvo rožėmis klotas.

A.Sabonis: „Treneris – atostogose. Nemanau, kad čia yra problemų. Paskambinkite, ir paklauskite. Aš nežinau. Federacija su treneriu sutarusi ketverių metų ciklui. Jei tiek nuvargta... Nežinau, galima išvedžioti, ką nori. Manau, sunkiausias darbas atliktas.“

J.Kazlauskas yra jautrus ir labai pastabus treneris. Pro jo akis nepraslysdavo nė viena kritiška straipsnio eilutė Lietuvos žiniasklaidoje. Pro jo ausis neįsidėmėtas neprašvilpdavo nė vienas akmenukas į trenerio daržą. O jo darbas net ir po pergalių buvo stebimas pro padidinamąjį stiklą.

Antradienį spaudos konferencijoje Arvydas Sabonis dar nedavė tiesaus atsakymo dėl J.Kazlausko. Bet nepanašu, kad J.Kazlauskas galėtų atsakyti neigiamai.

Jis įsipareigojo treniruoti rinktinę olimpiniam ketverių metų ciklui, kuris užsidaro būtent po Rio žaidynių.

„Treneris – atostogose. Nemanau, kad čia yra problemų, – šyptelėjo A.Sabonis. – Paskambinkite ir paklauskite. Aš nežinau. Federacija su treneriu sutarusi ketverių metų ciklui. Jei tiek nuvargta... Nežinau, galima išvedžioti, ką nori. Manau, sunkiausias darbas atliktas.“

LKF generalinis sekretorius Mindaugas Špokas buvo ramesnis. Jo manymu, E.Jakilaičiui pasakyti J.Kazlausko žodžiai buvo nuovargio pasekmė.

„Žmogus turi pailsėti. Apie krepšinį sutarėme nekalbėti, kol nesibaigs atostogos. Nėra jokio nerimo. Neįvyko nieko, dėl ko kažkas turėtų pasitraukti, – tikino M.Špokas. – Žaidėjai gal irgi nežino, kas bus po metų.

Turime begalę kvietimų pasiruošti olimpinėms žaidynėms už Atlanto. Tik tam reikia trenerio sprendimo. Nieko nesprendžiame be trenerio. Kai grįš iš atostogų, sudėliosime.

Manau, čia labiau emocinis proveržis. Kiek kalbėjome, bendravome... Yra ketverių metų ciklas. Rezultatai patys kalba už save.

Mačiau, kiek nervų ir sveikatos kainavo visiems, žaidėjams, treneriams, kad rinktinė ten patektų. Suprantu tą išsekimą. Žmogus nori atsiriboti nuo krepšinio, pailsėti ir su šviežia galva dėliotis planus.

Kol kas niekas nesikeičia.“

Olimpinis krepšinio turnyras Rio vyks rugpjūčio 6–21 d. Jau aiškios devynios žaidynių dalyvės. Trys likusios paaiškės po papildomo 18 komandų atrankos turnyro, kuris vyks liepos 5-10 d.

Rio krepšinio turnyras
Zona Tiesioginiai kelialapiai Atrankos varžybos
Europa Lietuva, Ispanija Prancūzija, Serbija, Italija,
Graikija, Čekija
Amerikos Argentina, Venesuela Kanada, Meksika, Puerto Rikas
Azijos Kinija Filipinai, Iranas, Japonija
Afrika Nigerija Angola, Tunisas, Senegalas
Okeanija Australija Naujoji Zelandija
Pasaulio čempionė JAV  
Šeimininkė Brazilija 3 vardiniai kvietimai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius