Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 04 22

Neeilinė dvikova su principais: Šaras prieš Kurtį

Šarūnas Jasikevičius prieš Rimą Kurtinaitį: jau seniai taip buvo, kad du elitiniai Lietuvos krepšinio specialistai stotų į tarpusavio akistatą LKL pirmenybėse. Ypač kai tų geresnių trenerių ratas Lietuvoje taip akivaizdžiai siaurėja. Galbūt turnyro lentelei „Žalgirio“ ir „Lietuvos ryto“ mūšis įtakos neturės, bet jei sužais principai, šalia šoninės linijos laukia įdomi šachmatų partija.
Šarūnas Jasikevičius ir Rimas Kurtinaitis
Šarūnas Jasikevičius ir Rimas Kurtinaitis
LKL | „Žalgiris“ – „Lietuvos rytas“ | 17:00 | „Žalgirio“ arena

Tai bus tik antroji R.Kurtinaičio ir Š.Jasikevičiaus akistata abiem vilkint solidžius smokingus.

Pirmąją Kurtis turėtų prisiminti su šypsena. 111:80 – tokiu rezultatu 2016-ųjų sausio 29-ąją „Chimki“ pasismagino su „Žalgiriu“ pamaskvėje.

Bet tai tebuvo vos trečiosios Š.Jasikevičiaus rungtynės Eurolygoje „Žalgirio“ trenerio poste. Ir kaip viskas apsivertė vos per vienerius metelius...

Šaras buvo giriamas avansu – daug potencialo, bet ar jį išpildys?

Po pirmųjų rimtesnių pralaimėjimų Eurolygoje, ypač po kitą savaitę sekusios kapituliacijos prieš CSKA namuose 59:94 ir „Lietuvos rytui“ pralaimėto Karaliaus Mindaugo taurės finalo, skeptikams kilo abejonė: Šaro perspektyvos trenerio karjeroje – išpūstas burbulas? Gal Gintaras Krapikas netgi geriau tvarkėsi su komanda?

Vienaip ar kitaip, juk Š.Jasikevičius Eurolygoje su „Žalgiriu“ startavo 2 pergalėmis ir 10 pralaimėjimų.

Š.Jasikevičius: „Super – Adomaitis yra geriausias pasirinkimas Lietuvos rinktinei.“

Tuo tarpu R.Kurtinaitis nors ir ilgai antraštėse auklėjo Rusijos krepšinio žvaigždę Aleksejų Švedą, o „Chimki“ rezultatai nebūtinai buvo tokie geri, kaip tikėjosi Rusijos klubo vadovai, tai buvo treneris, kurį visa Lietuva matė Jono Kazlausko įpėdiniu Lietuvos rinktinėje.

Tik Rimas dar tada spardėsi – taip ir nedavė suprasti, ar nori treniruoti Lietuvos rinktinę.

Po 10 mėnesių R.Kurtinaitis nė nesulaukė Arvydo Sabonio skambučio. Niekas su juo jau nebekalbėjo apie darbą nacionalinėje komandoje. Ir niekam nebebuvo įdomu – nori jis treniruoti geriausius krepšininkus Lietuvoje ar nenori.

56-erių specialistas jau buvo seniai atleistas iš „Chimki“. Darbą jis pradėjo Italijoje, lengvai kvaištelėjusio Dmitrijaus Gerasimenkos valdomame klube Kantu.

Netrukus jį atleis ir iš ten.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Rimas Kurtinaitis
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Rimas Kurtinaitis

O Šaras? Tas „potencialą turintis treneris“ jau buvo pirmas kandidatas treniruoti Lietuvos rinktinę. Prie nacionalinės komandos vairo jį pageidavo matyti pagrindiniai rinktinės žaidėjai.

Kai Arvydui Saboniui pasakė „kol kas ne“, Lietuvos krepšinio federacija atsisuko į Dainių Adomaitį.

Daugelio nuostabai – R.Kurtinaičio pasiekimai ir stažas atrodė daug brandesnis nei tik LKL įsitvirtinusio 43-ejų Klaipėdos „Neptūno“ stratego.

„Super – tai geriausias kandidatas Lietuvai ir krepšiniui. Tai yra pats geriausias pasirinkimas“, – po eilinių LKL rungtynių naujienas apie D.Adomaičio paskyrimą rinktinės treneriu spaudos konferencijoje drėbs Šaras.

O Š.Jasikevičiaus klauso Lietuvos krepšinio bendruomenė, tad šie žodžiai įtvirtino D.Adomaičio statusą naujose pareigose.

Ar tie Š.Jasikevičiaus žodžiai užkurs R.Kurtinaitį šeštadienio dvikovai? Galbūt.

Susikeitė vaidmenimis

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Pergalės džiaugsmo akimirkos
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Pergalės džiaugsmo akimirkos

„Šarūnas Jasikevičius, žinoma, taip pat turi daug potencialo ir aš tai labai vertinu, – prieš pirmąją akistatą su Š.Jasikevičiumi praėjusių metų sausį 24sek sakė R.Kurtinaitis. – Būna tokių krepšininkų, kurie nuo mažens, dar bėgiodami aikštelėje jau yra treneriai, nes turi galvoti už visus. Šarūnas – vienas tokių. Tapti geru treneriu tokiam žaidėjui, kuris aikštėje puikiai išmanė ir suprato krepšinį, yra kur kas lengviau nei tam, kuris išmano teoriją. Linkiu jam visko ko geriausio.“

Š.Jasikevičiaus potencialas buvo atskleistas jau per pirmąjį sezoną su „Žalgiriu“, kurį vasarą modeliavosi jis pats, ne G.Krapikas.

14 pergalių ir 10 vieta Eurolygoje, kai žalgiriečiams buvo prognozuojamas turnyro lentelės dugnas. Už nugarų palikti „Barcelona“ ar Tel Avivo „Maccabi“ klubai, vos ne iki paskutinių rungtynių kovota dėl ketvirtfinalio.

Visiškai pasikeitęs „Žalgirio“ veidas – agresyvus, išraiškingas ir toks, kuris gali įbauginti nebe tik bambergus, karšiyakas ar strasbūrus, bet pačius pačiausius – caskus, panathinaikosus ar madridus.

Jeigu „Lietkabelis“ neatras stebuklingų pupų, kurios atnaujins baterijas prieš atkrintamąsias, „Žalgirio“ ir „Lietuvos ryto“ susirėmimas bus generalinė repeticija prieš tarpusavio batalijas finalo serijoje.

Dabar Š.Jasikevičių geriausi Europos klubai medžioja ne tik dėl pavardės ir potencialo. Šaro darbas jau duoda vaisių. O R.Kurtinaitis?

R.Kurtinaitis dabar turi įrodyti, kad jis vertas bent „Lietuvos ryto“ trenerio posto. Pakištas po volu prieš pat Karaliaus Mindaugo taurės finalą ir nuleistas ant žemės ketvirtfinalyje Utenoje, treneris varto savo archyvus ieškodamas to pergalių recepto, pagal kurį su „Lietuvos rytu“ iškovojo svaiginančias pergales ir du Europos taurės trofėjus.

Tik ar tų recepto ingredientų produktams nesibaigė galiojimo laikas?

LKL turnyro lentelei paskutinė „Žalgirio“ ir „Lietuvos ryto“ dvikova reguliariajame sezone nebeturės jokios įtakos. „Žalgiris“ jau seniai pirmas, o po puikios pergalės prieš emociškai ir fiziškai nuvargusį „Lietkabelį“ vilniečiai įsitvirtino antroje pozicijoje.

Valdo Kopūsto / 15min nuotr./Rimas Kurtinaitis
Valdo Kopūsto / 15min nuotr./Rimas Kurtinaitis

Jeigu „Lietkabelis“ neatras kažkokių stebuklingų pupų, kurios atnaujins baterijas prieš atkrintamąsias varžybas, „Žalgirio“ ir „Lietuvos ryto“ susirėmimas „Žalgirio“ arenoje šeštadienį bus generalinė repeticija prieš tarpusavio batalijas LKL finalo serijoje.

Bet ir repeticijoje žais principai: Kurčiui – už sunkias dienas sostinėje ir Š.Jasikevičiaus žodžius apie Lietuvos rintkinės trenerio postą, Šarui – už tą pralaimėjimą Chimkuose ir įgimtą norą perkąsti garsiems varžovams gerkles.

Tai ne to charakterio treneriai, kuriems visa tai būtų nė motais.

„Žalgirio“ ir „Lietuvos ryto“ dvikovoje įdomiausia akistata, ko gero, laukia šalia šoninės linijos.

Krepšinyje viskas keičiasi labai greitai. Tą žino ir pats Š.Jasikevičius. Tad R.Kurtinaičio laukia du svarbūs mėnesiai.

„Orakulo“ prognozė
„Orakulo“ prognozė
„Orakulo“ prognozė
„Orakulo“ prognozė

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius