-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 07 02

Nepopuliarų sprendimą priėmęs Artūras Gudaitis paaiškino, kodėl „Žalgirį“ iškeitė į „Lietuvos rytą“

Ketvirtadienį Lietuvos krepšinį sudrebino Artūro Gudaičio sprendimas Kauno „Žalgirio“ aprangą iškeisti į Vilniaus „Lietuvos ryto“. 22 metų 210 cm ūgio vidurio puolėjas duodamas interviu 24sek.lt paaiškino tokio savo sprendimo motyvus.
Artūras Gudaitis
Artūras Gudaitis / Alfredo Pliadžio nuotr.

Jis atviravo nujaučiantis, kad jo pasirinkimo rėmėjų nėra daug, bet prašė visų supratimo.

„Tai – mano sprendimas. Nebuvo daug mane palaikiusių žmonių. Dauguma nesuprato ir turbūt nepalaikė. Manau, bus visokių nuomonių, bet prašyčiau suprasti ir nepriimti nieko asmeniško. Nes tikrai nėra nieko asmeniško. Tiesiog darbas. Žiūriu, kaip man geriau tobulėti“, – sakė su „Lietuvos rytu“ sutartį pagal formulę 2+1 sudaręs aukštaūgis. 

– Artūrai, kas lėmė tokį nepopuliarų sprendimą? – 24sek.lt paklausė Artūro Gudaičio.

Jei kažkur gerai jautiesi, niekada iš ten neišeisi. Matyt, aš taip nesijaučiau.

– Pirmiausia, patys „Lietuvos ryto“ atstovai: vadovybė, ypač – treneris, kuris tikrai norėjo, kad aš būčiau komandoje. Jie manyje mato žaidėją, iš kurio gali nulipdyti kažką gero. Manimi domėjosi ne pirmus metus. Buvo labai labai didelis susidomėjimas. Jutau, kad žmonės tikrai nori ir bando mane pasiimti į komandą.

Tiesiog „Lietuvos rytas“ labai norėjo. Žiauriai. O „Žalgiris“... Jei kažkur gerai jautiesi, niekada iš ten neišeisi. Matyt, aš taip nesijaučiau. Bet vis tiek esu jiems labai dėkingas, kad man leido pasirodyti, atsiskleisti, mane paėmė, leido žaisti. Aš jiems dėkingas. Jie gavo už mane išpirką, todėl manau, kad abi pusės laimėjo ir nėra nuskriaustų.

– Kaip ilgai svarstėte šį sprendimą? Gal su kuo nors konsultavotės?

– Kiek žinau, Marcelo Nicola visas vasaras daug dirbo su Donatu Motiejūnu ir yra jam daug padėjęs. Tikiu, kad padės ir man. Kalbėjome apie galimybę žaisti tiek sunkiuoju krašto puolėju, tiek „centru“. Jis padės man tapti universalesniu žaidėju. Tai buvo vienas tų lemiamų faktorių.

Be to, „Lietuvos rytas“ mane kalbino ne pirmus metus. Klubas yra aukšto lygio. Aišku, galbūt jie žaidžia ne Eurolygoje, bet nematau tame problemos. Europos taurės lygis irgi aukštas, ten daug gerų komandų.

Apsisprendžiau ne iškart. Žingsnis – neeilinis, taip greitai nenuspręsi. Bet širdis visada jautė ir norėjo kažką tokio išbandyti. Norėjau pats. Niekas neprivertė.

Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Artūras Gudaitis
Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Artūras Gudaitis

– Ar nebijote „Žalgirio“ sirgalių reakcijos?

– Nebuvo taip, kad atidaviau „Žalgiriui“ 5-8 metus. Aišku, jie man davė atsiskleisti. Galbūt dėl to aistruoliams galėtų būti pikta. Bet kaip sakau, tai yra darbas. Kiekvienas žiūri per savo prizmę. Aistruoliai – per savo. Manau, bus visokių nuomonių, bet prašyčiau suprasti ir nepriimti nieko asmeniško. Nes tikrai nėra nieko asmeniško. Tiesiog darbas. Žiūriu, kaip man geriau tobulėti.

– Žiniasklaidoje buvo pasirodžiusi informacija, kad pats sumokėjote dalį išpirkos „Žalgiriui“. Ar tai tiesa?

– Tai buvo žiauriai kvaila informacija. Visiškai. Aš tikrai nė centu prie to neprisidėjau. Viską padarė „Lietuvos rytas“. Ir viskas.

– „Lietuvos ryte“ svarbų vaidmenį atlieka vidurio puolėjas Antanas Kavaliauskas. Kaip įsivaizduojate žaidimą kartu su juo?

– Kaip ir sakiau, treneris mane mato abiejose pozicijose po krepšiu. Norėčiau tobulėti kaip sunkusis krašto puolėjas ir žaisti kartu su Antanu. Bet tai bus trenerio sprendimas. Tačiau manau, kad nekils problemų ir viską išspręsime.

– Ar yra tekę žaisti sunkiuoju krašto puolėju?

– Žaidžiau visą laiką iki „Žalgirio“. Manau, kad problemų tikrai nekiltų. Tik reikia atgaivinti įgūdžius. Treniruotės ta linkme man padės.

15min.lt montažas/Artūras Gudaitis keliasi į „Lietuvos rytą“
15min.lt montažas/Artūras Gudaitis keliasi į „Lietuvos rytą“

– Galutinis viso šito žingsnio tikslas – NBA?

– Manau, kad taip. Atvažiuoju padėti klubui, o jis man padės įgyvendinti svajones. Dirbu šia linkme.

– Ketvirtadienio rytą pasirodė informacija, kad „Philadelphia 76ers” išmainė teises į jus „Sacramento Kings“ komandai. Kaip reagavote?

– Jie susitarė, kai aš miegojau. Atsibudęs ryte atsiverčiau krepšinio portalą ir žiūriu, kad aš iškeistas (Šypsosi.). Bet čia yra NBA pasaulis. Negaliu tam daryti įtakos. Žiūrėkite, dar po savaitės vėl gali būti kažkur. Bet esmė nesikeičia. Reikia dirbti, tobulėti ir eiti iki tokio lygio, kai kažkuris klubas mane pamatys ir norės pasiimti.

– Kaip vertinate persikėlimą į „Kings“?

– Manau, kad „76ers” turėjo labai daug aukštaūgių. Nežinau, ką jie su jais turi veikti. Jie turi daug ir ateičiai paliktų žaidėjų. Manau, kad man mainai tik į naudą. „Kings“ didesni šansai pasirodyti kad ir kitais metais.

15min.lt nuotr./Artūras Gudaitis
15min.lt nuotr./Artūras Gudaitis

– Kokie jūsų vasaros planai?

– Po sezono dar nieko neturėjau, iškart važiavau į NBA peržiūras, grįžęs – krepšinis, darbai. Reikia rasti savaitę atsipūsti, nes vėl laukia įtempti metai. Nebus nė dienos be krepšinio. Šios atostogos bus į naudą.

– Kokias viltis puoselėjate dėl rinktinės: tikitės būti pakviestas į stovyklą?

– Tie visi trenerio Jono Kazlausko pasisakymai, kad jei nevažiuoji į studentų rinktinę, gali būti visko, galbūt ne iš piršto laužti. Bet aš esu optimistas ir galvoju, kad viskas gerai. Jei treneris taip nuspręs, negaliu sakyti, kad bus gerai. Ne. Bet reiškia, aš liksiu čia, Vilniuje, atvažiuos treneris Marcelo Nicola ir labai intensyviai ruošimės sezonui. 

– Labai norėtumėte atstovauti rinktinei?

– Tai aišku, norėčiau! Kiekvieno svajonė žaisti už Lietuvą. Galimybė kautis dėl vietos dvyliktuke būtų labai gerai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius