Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 05 25

„Neptūno“ kapitonas meta iššūkį „Žalgiriui“ ir skeptikams

„Važiuokit namo!“ – po antrosios pergalės LKL pusfinalyje žvelgdamas į „Lietuvos ryto“ žaidėjus suriko Martynas Mažeika. Klaipėdos „Neptūnui“ tada reikėjo iškęsti dar 120 alinančių minučių, bet uostamiestis istorinį tikslą pasiekė. Ir jeigu jums atrodo, kad „Neptūną“ pasotino „Lietuvos ryto“ laimikis, smarkiai klystate. „Emociškai esame pakilime. Be jokios baimės važiuojame į Kauną tik su vienu tikslu. „Žalgiris“ negalės atsipalaiduoti iki pat galo“, – sunkią kovą finale žada „Neptūno“ kapitonas.
Martynas Mažeika
Martynas Mažeika / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.
LKL superfinalas | Kauno „Žalgiris“ – Klaipėdos „Neptūnas“ | 19:00 | „Žalgirio“ arena

2010-aisiais iš Atėnų AEK į Klaipėdą sugrįžęs M.Mažeika išgyveno visus „Neptūno“ žingsnius į priekį: pirmąją LKL bronzą, pirmąjį sezoną VTB Jungtinėje lygoje, debiutą Europos taurėje, istorinį LKL sidabrą, pirmąjį sezoną Eurolygoje.

24sek žiniomis, 11-ąjį sezoną „Neptūno“ marškinėlius vilkintis gynėjas sulaukė to paties „Lietuvos ryto“ vadovų dėmesio, bet reguliariajame sezone vilniečiams pasakė ne.

„Nieko apie tai nežinau. Aš esu „Neptūno“ narys. O galvoje pas mane dabar tik mėlyna spalva. Su ta mintimi ir važiuoju į finalą“, – šyptelėjo Martynas.

Jeigu akistatos su „Lietuvos rytu“ išvengęs „Žalgiris“ tikisi lengvo pasivaikščiojimo, turi žaibiškai atsipeikėti iki trečiadienio vakaro.

Visada sakiau, kad Klaipėda yra krepšinio miestas, kurį reikia ne tik išlaikyti, bet puoselėti ir dar labiau kelti.

„Neptūnas“ nebijo tituluoto priešininko ir ambicingai pasitinka iššūkį nuversti dar vieną favoritą. Komandos veidas – jos kapitonas. O „Neptūno“ laivo kapitonas žvelgia į finalą degančiomis akimis.

„Šansų tikrai turime ir apie tai galvojame teigiamai. Nevažiuojame tik dalyvauti finale. Kiek teko girdėti, daug kas šneka apie neįdomią seriją. Mūsų tikslas ne tik įrodyti jiems, kad galime kautis. Bet ir sau įrodyti, jog galime pasiekti savo tikslų“, – 24sek pasakojo M.Mažeika.

„Žalgiriui“ reikės žaibiškai tramdyti šią pavojingą „Neptūno“ bangą. Antraip ji užlies visą Lietuvos krepšinį.

– Martynai, pirmadienį kalbėjausi su „Neptūno“ direktoriumi Osvaldu Kurausku ir jis minėjo, kad tas malonus jausmas dar nedingo iš gomurio. Ar „Neptūnas“ dar gyvena pusfinalio emocijomis? 24sek paklausė M.Mažeikos.

– Aišku, tai buvo didelė diena visai Klaipėdai. Tačiau einame į priekį. Yra tų tikslų, kitokių. Turime mokėti tai pamiršti. O dabar, su gera nuotaika, atsipalaidavimu žadame gerą kovą.

– Serija buvo maksimaliai ilga ir reto atkaklumo – keturi mačai baigėsi ne didesniu nei dviejų taškų skirtumu. Finalui dar liko degalų „Neptūno“ bake?

– Emociškai buvome stipriai pasiruošę pusfinalio serijai. O ta emocija kaip tik suteikia fizinės jėgos. Jų tikrai rasime. Turime ir gerus trenerius, kurie fiziškai mus ruošia ne pusei, o visam sezonui. Emociškai esame pakilime. Be jokios baimės važiuojame į Kauną tik su vienu tikslu.

– Galbūt dabar Kaune kaip tik turite puikų šansą duoti serijai toną? „Žalgiris“ nežaidęs 9 dienas, o „Neptūnas“ ant bangos. Puiki proga pričiupti favoritus?

– Aišku, pirmosios rungtynės svarbios. Su „Lietuvos rytu“ tai taip pat buvo svarbu. Prie tikslo tikslingai reikia eiti nuo pat pradžių. Bet mes esame tokie, kaip čia išsireiškus... arkliukai, kurie tą kovingumą parodys prie bet kokio rezultato. Žinoma, startas svarbus, bet mes išliksime kovinga komanda. „Žalgiris“ negalės atsipalaiduoti iki pat galo.

– Trumpam grįžkime prie pusfinalio, kuris buvo labai emocingas: netrūko apsižodžiavimų, apsistumdymų. Kas pasėjo tokią įtampą? Galbūt ir tie viešai aptarti „Lietuvos ryto“ bandymai išvengti jūsų pusfinalyje, vilniečių norai greitai užbaigti seriją?

– Žinoma, tai buvo nesmagūs momentai. Bet iš pradžių žinojome, kad neesame silpna komanda. Jau esame žaidę su stipriais klubais. Laimėję ir išvykose, ir namuose. Manau, kad pagrindinė motyvacija buvo ta, jog žinojome, kad esame ne blogesni už daug ką. Be to, žinojome savo tikslus. ir kryptingai ėjome jų link.

Taip, galbūt užkulisiniai dalykai pridėjo šiek tiek motyvacijos. Bet kai kurie žaidėjai tų kalbų neskaito internetuose, todėl gal ir nežino tų dalykų. Pati pagrindinė informacija buvo pasitikėjimas savimi serijoje su „Lietuvos rytu“. Kad nesame prastesni ir galime kovoti.

VIDEO: Istorinis „Neptūno“ smūgis „Lietuvos rytui“

– Martynai, prieš dvejus metus „Neptūnas“ irgi žaidė LKL finale. Kuo pasikeitėte? Gal dabar esate pasiruošę mesti dar rimtesnį iššūkį „Žalgiriui“ (2013-2014 m. sezone „Žalgiris“ finalą laimėjo 4-2)?

– Tada mums tai buvo nauja. Tada savo sudėtimi galbūt buvome šiek tiek silpnesni. Tačiau kaip ir dabar, buvome vieningi. Išlikome vieningi, esame užsivedę, o šiemet sudėtis gal ir truputį geresnė.

Šansų tikrai turime ir apie tai galvojame teigiamai. Nevažiuojame tik sudalyvauti finale. Kiek teko girdėti, daug kas šneka apie neįdomią seriją. Mūsų tikslas ne tik įrodyti jiems, kad galime kautis. Bet ir sau įrodyti, jog galime pasiekti savo tikslų.

– Po to istorinio sezono LKL pagirtinai debiutavote Eurolygoje, bet kitąmet likote net be LKL medalių. Šiemet „Neptūnas“ vėl aukštumose. Kas per metus taip pakeitė komandą?

– Matote, po kiekvieno sezono visi daro išvadas. Vasara buvo atiduota darbui. Klube buvo pasikeitimų. Atėjo nauji treneriai, kurie įnešė naujų vėjų ir emociškai padėjo komandai. Nauji treneriai turbūt žinojo, ko mums labiausiai trūksta. Kryptingas darbas lėmė tokius rezultatus. Einame gera linkme.

VIDEO: „Neptūno“ triumfas po finalinio švilpuko Vilniuje

– Gera linkme pastaraisiais metais juda visa „Neptūno“ organizacija. Ką Klaipėdai reiškia pastarųjų trejų metų rezultatai?

– Visada sakiau, kad Klaipėdoje yra gerų krepšininkų. Žmonės čia myli krepšinį. Patys matote, kaip palaiko komandą. O žaidėjai jaučiasi atsakingi ne tik už save, bet ir už tuos žmones. Jie moka džiaugtis, parodyti džiaugsmą.

Visada sakiau, kad Klaipėda yra krepšinio miestas. Jį reikia ne tik išlaikyti, bet puoselėti, dar labiau kelti, kad galėtume užsiauginti odą. Kad galėtume ne tik žaisti finale, bet būti tokie, kad ir visi skeptikai galvotų, jog „Neptūnas“ turi šansų finale.

– Martynai, pratęskite mintį: „Neptūnas“ taps LKL čempionais, jeigu...

– Išliks vieningas ir parodys savo žaidimą, kokį galime pademonstruoti. Nemanau, kad mes viską parodėme. Tikiu, kad turime rezervų.

LKL finalo tvarkaraštis
Data Rungtynės Laikas Vieta
2016-05-25 (trečiadienis) „Žalgiris“ – „Neptūnas“ 19:00 „Žalgirio“ arena
2016-05-28 (šeštadienis) „Neptūnas“ – „Žalgiris“ 17:00 „Švyturio“ arena
2016-05-31 (antradienis) „Žalgiris“ – „Neptūnas“ 19:00 „Žalgirio“ arena
2015-06-03 (penktadienis) „Neptūnas“ – „Žalgiris“ 19:00 „Švyturio“ arena
*2015-06-06 (pirmadienis) „Žalgiris“ – „Neptūnas“ 19:00 „Žalgirio“ arena
*2016-06-09 (ketvirtadienis) „Neptūnas“ – „Žalgiris“ 19:00 „Švyturio“ arena
*2016-06-13 (pirmadienis) „Žalgiris“ – „Neptūnas“ 19:00 „Žalgirio“ arena

*jei rungtynių prireiks.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius