-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2016 08 14

Nigerija jaukia situaciją B grupėje: aukščiausios ir žemiausios vietos scenarijai Lietuvai

Nigerija pateikė staigmeną Lietuvos grupėje. Afrikos čempionai nelauktai patiesė kroatus 90:76 ir sujaukė situaciją B grupės turnyro lentelėje. Mūsiškiams galimi du scenarijai – arba tapsime grupės nugalėtojais, arba užimsime trečiąją vietą.
Jonas Kazlauskas
Jonas Kazlauskas / V.Dranginio/LTOK nuotr.

Geriausias scenarijus

Alfredo Pliadžio nuotr,/Mantas Kalnietis
Alfredo Pliadžio nuotr,/Mantas Kalnietis

Lietuvos rankose – galimybė tapti B grupės nugalėtojais.

Jei Jono Kazlausko komanda atsities iki dvikovos su Kroatija ir švęs pergalę, nepriklausomai nuo rezultatų kituose mačuose taps grupės nugalėtoja.

Teoriškai, lietuvius su 4 pergalėmis galės pavyti tik Argentina, tačiau kadangi mūsiškiai pranoko Pietų Amerikos ekipą, pranoktų ją lenktynėse dėl pirmosios pozicijose.

Ketvirtfinalyje grėstų akistata su Serbija, kuri yra ketvirtoji A grupėje ir nepatektų į kitą etapą nebent tik pralaimėjusi Kinijos krepšininkams 15 taškų skirtumu, arba jei pralaimėtų, o Venesuela nugalėtų Australiją.

FIBA.com nuotr./Turnyro lentelė
FIBA.com nuotr./Turnyro lentelė

Blogiausias scenarijus

AFP/„Scanpix“ nuotr./Kevinas Durantas ir DeAndre Jordanas
AFP/„Scanpix“ nuotr./Kevinas Durantas ir DeAndre Jordanas

Blogiausia įmanoma ketvirtfinalio komandos vieta B grupėje – ketvirtoji. Ji reiškia akistatą su JAV krepšininkais. Tačiau panašu, kad net ir blogiausio scenarijaus atveju lietuviams jį negresia.

Jeigu paskutiniajame ture Lietuva nusileis Kroatijai, o Ispanija pranoks argentiniečius, keturios pirmosios komandos turės po 3 pergales.

Tačiau panašu, kad Lietuva negali nukristi žemiau nei trečiosios vietos.

Pagal skaičiavimus, jeigu Lietuva pralaimės Kroatijai, o Ispanija nugalės argentiniečius, mūsiškiai grupėje liks treti, o į ketvirtąją vietą išstums Argentiną. Grupės nugalėtojais tada taps kroatai, ispanai užims antrąją vietą.

Jeigu Lietuva pralaimės Kroatijai, o Argentina nugalės Ispaniją, grupėje taip pat liksime treti.

Primename, kad trečiosios vietos grupėje atveju Lietuva ketvirtfinalyje greičiausiai susitiktų su Australija, nebent ši pralaimėtų Venesuelai, o Prancūzija nugalėtų amerikiečius.

Beje, kadangi Lietuva B grupėje bus arba pirma, arba trečia, tai reiškia, kad tolimoje perspektyvoje akistata su JAV nacionaline komanda įmanoma tik olimpinių žaidynių finale.

O situacija tokia, kad dar nė viena komanda neprarado šansų patekti į ketvirtfinalį. Neramūs tie patys ispanai, kadangi pralaimėję Argentinai ir sulaukę brazilų pergalės prieš Nigeriją, liktų penkti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius