-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2015 08 24

Olimpinės atrankos turnyras Lietuvai – per brangus

Lietuvoje pirmą kartą viešintis Tarptautinės krepšinio federacijos FIBA prezidentas Horacio Muratorė teigia norįs savo akimis pamatyti krepšinio sėkmės Lietuvoje fenomeną ir šią patirtį pasiūlyti kitoms šalims.
Arvydas Sabonis
Arvydas Sabonis / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Noriu pamatyti savo akimis tą lietuvišką fenomeną – neįtikėtina, kad tokia maža valstybė, turinti vos 3 mln. gyventojų, pasiekė tiek krepšinyje. Noriu savo akimis pamatyti, kaip tai padarėte. Ir pritaikyti Lietuvos patirtį kitose federacijose“, – pirmadienį po susitikimo su Seimo pirmininke Loreta Graužiniene žurnalistams sakė H.Muratorė.

Jis teigė penkioms pasaulyje stipriausioms krepšinio valstybėms norintis pristatyti numatomas permainas FIBA. Tarp jų – ir naują olimpinės atrankos formatą, kai dėl trijų kelialapių į Rio de Žaneiro olimpines žaidynes 18 vyrų rinktinių grumsis suskirstytos į tris atskiras grupes. Kiekvienos jų nugalėtojas gaus kelialapį į Braziliją.

„Mums reikia nacionalinių federacijų paramos“, – teigė FIBA prezidentas.

Jis pabrėžė, kad Tarptautinė krepšinio federacija yra pasirengusi būti „kuo arčiau nacionalinių federacijų“, ypač stipriausiųjų.

Arvydas Sabonis: „Aišku, buvome nuvažiavę, išreiškę norą. Bet kiek žinau, sumos pakilo, bus labai nelengva tai padaryti, nes mes tiek pinigų neturime“.

Pagal tarptautinį krepšinio reitingą, pirmoje vietoje yra JAV, antroje – Ispanija, trečioje – Argentina, ketvirtoje – Lietuva ir penktoje – Prancūzija.

Lietuvos krepšinio federacijos prezidentas Arvydas Sabonis teigė, kad FIBA prezidento vizitas yra išskirtinis.

„Mums didelė garbė. Pirmą kartą atvažiavo prezidentas. 2011 metais buvo (Yvanas) Manini atvažiavęs, bet vyko pasirengimas Europos čempionatui, buvo ir kiti reikalai. Čia grynai pažiūrėti, kiek mes galime ilgai išsilaikyti turbūt. Toj aukštoj vietoj“, – sakė A.Sabonis.

Jeigu Lietuvos vyrų krepšinio rinktinei rugsėjį pavyktų iškovoti kelialapį į kitų metų olimpines žaidynes, Lietuvos krepšinio federacija yra užsiminusi, kad mėgins tapti prieš žaidynes vyksiančio olimpinio turnyro šeimininke.

Pirmadienį A.Sabonis neatmetė galimybės, kad šį klausimą aptars su FIBA prezidentu, bet prisipažino neturįs daug vilčių.

„Aišku, buvome nuvažiavę, išreiškę norą. Bet kiek žinau, sumos pakilo, bus labai nelengva tai padaryti, nes mes tiek pinigų neturime“, – tvirtino Lietuvos krepšinio federacijos prezidentas.

Jo teigimu, reikėtų apie 1,7 mln. eurų.

H.Muratorė antradienį planuoja susitikti su premjeru Algirdu Butkevičiumi.

Argentinietis H.Muratorė FIBA prezidentu išrinktas pernai rugpjūtį. Tarptautinei krepšinio federacijai jis vadovaus iki 2019-ųjų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius