-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 08 01

Pauliui Jankūnui įspūdį padaręs rinktinės jaunimo pasirodymas nustelbė australų NBA žvaigždes

Lietuvos krepšinio rinktinė penktadienio vakarą Šiauliuose antrą kartą pasirengimo „Eurobasket 2015“ čempionatui cikle įveikė Australiją – 92:85. Varžovų gretose žaidė net du NBA finaluose šiemet rungtyniavę krepšininkai – Matthew Dellavedova ir Andrew Bogutas – tačiau didelio įspūdžio mūsų krepšininkams jie nepaliko. Už varžovų įžaidėją ir „centrą“ ne ką prasčiau atrodė mūsų naujokai – Lukas Lekavičius ir Domantas Sabonis.
Domantas Sabonis
Domantas Sabonis / Alvydo Januševičiaus nuotr.

„Jie irgi yra žmonės ir kažkuo labai šiame etape tikrai neišsiskyrė. Galbūt juos iš vėžių išmušė visai kitoks krepšinis čia Europoje“, – po mačo apie varžovų NBA žaidėjus sakė Lietuvos rinktinės gynėjas Renaldas Seibutis.

„Cleveland Cavaliers“ gretose NBA finale trumpam sužibėjęs Matthew Dellavedova mače su lietuviais buvo savo paties šešėlis. Per 17 su puse minutės jis pataikė vienintelį tritaškį, atliko du rezultatyvius perdavimus, bet keturis sykius prasižengė ir prarado net penkis kamuolius. Maža to, australas dar gavo „stogą“ nuo Artūro Milaknio.

NBA čempionas Andrew Bogutas sužaidė kiek solidžiau – įmetė 12 taškų ir sugriebė 9 kamuolius, tačiau pasižymėjo ne visai gražiu epizodu stabdydamas Mindaugą Kuzminską. Nervų nelaikė ir M.Dellavedova, mačo pabaigoje apstumdęs Domantą Sabonį.

„Cavaliers“ įžaidėją ne kartą puikiai „išmaudė“ jaunasis Kauno „Žalgirio“ gynėjas Lukas Lekavičius. Rinktinės debiutantas australų gynyboje nardė lyg žuvis vandenyje, pelnė 14 taškų ir išprovokavo keturias pražangas.

Po mačo L.Lekavičius sulaukė komplimentų ir iš Australijos rinktinės trenerio, ir iš vieno vyriausių rinktinės krepšininkų Pauliaus Jankūno.

P.Jankūnas:Domantas yra labai mobilus krepšininkas, gali žaisti tiek ketvirtu, tiek trečiu numeriu. Manau, kad mums aikštėje kartu sekėsi gerai

„Mažasis įžaidėjas, kuris pakilo nuo suolo, labai gerai įsiliejo į žaidimą. Manau, kad jis daug padėjo savo komandai. Jūsų jauni žaidėjai puikiai įsiliejo į komandą, žaidė gerai. Manau, kad Lietuvos krepšinis turi gražią ateitį“, – po mačo lietuvių jaunimą gyrė Australijos rinktinės treneris Andrejus Lemanis.

Jonas Kazlauskas, sulaukęs klausimo apie L.Lekavičiaus žaidimą, neskubėjo girti įžaidėjo ir prašė žurnalistų kol kas krepšininkų labai neliaupsinti. Visgi, jaunojo žalgiriečio drąsa ir kovingumas mače su australais J.Kazlauskui turėjo padaryti įspūdį.

Tik minute mažiau už A.Bogutą žaidęs kitas Lietuvos rinktinės debiutantas D.Sabonis varžovų pavardžių ir statuso taip pat neišsigando.

Sunkusis krašto puolėjas surinko 7 taškus ir sugriebė 8 kamuolius. Be to, D.Sabonis atliko du rezultatyvius perdavimus bei ne kartą pasižymėjo puikia gynyba ir uosle atšokusiems kamuoliams. Jo pirmasis prasiveržimas pro Davidą Andersoną Šiaulių areną tiesiog pakėlė ant kojų, tačiau lengvas metimas neįkrito.

Net ir J.Kazlauskas, anksčiau kelis kartus teigęs, kad iš jaunojo talento per daug tikėtis nereikia, po antrojo mačo su Australija pripažino, kad D.Sabonis atrodo gerai.

„Nestačiau A.Gudaičio „ketvirtojo numerio“ pozicijoje, nes joje gerai atrodo tiek P.Jankūnas, tiek D.Sabonis“, – po mačo sakė J.Kazlauskas.

Tik už komandos kapitoną Robertą Javtoką jaunesnis P.Jankūnas po rungtynių gyrė jaunuosius krepšininkus už drąsą ir kovingumą. 

„Jauna jau rinktinė, atrodo, kad ir pats jau nebe senas, bet komandoje yra begalė jaunesnių, – atsiduso P.Jankūnas. Mums tikrai patinka, kad jaunimas žaidžia labai pasiaukojančiai ir stengiasi. Drąsūs vyrai, Lukas Žalgiryje jau ilgą laiką rodė gerus rezultatus.“

„Žaidėme ir kartu su Domantu, kuris yra labai mobilus krepšininkas, gali žaisti tiek ketvirtu, tiek trečiu numeriu. Manau, kad mums aikštėje kartu sekėsi gerai“, – apie J.Kazlausko eksperimentą mačo pabaigoje sakė P.Jankūnas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius