Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 10 08

Penkios priežastys, kodėl negalima praleisti pirmojo „Žalgirio“ ir „Lietuvos ryto“ susirėmimo

Savaitgalio planai aiškūs: sekmadienį – rinkimai, šeštadienį – didysis krepšinis „Siemens“ arenoje. Ten Vilniaus „Lietuvos rytas“ priima Kauno „Žalgirį“. 24sek pateikia 5 priežastis, kodėl negalima praleisti pirmojo LKL favoritų susirėmimo.
Antano Kavaliausko plakatas
Antano Kavaliausko plakatas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.
LKL | „Lietuvos rytas“ – „Žalgiris“ | 17:00 | „Siemens“ arena

Pirmas kartas

Nei „Žalgiris“, nei „Lietuvos rytas“ dar neturėjo praktikos Eurolygoje ar Europos taurėje ir į pirmąjį mūšį kyla pakankamai neįprastai anksti. Bet tai tik dar labiau intriguoja, kadangi nė viena komanda nežino savo tikrojo pajėgumo.

Pavyzdžiui, „Žalgiris“ kluptelėjo LKL čempionato starte ir vėliau laimėjo keturis kartus paeiliui. „Lietuvos rytas“ nepatyrė nė vieno pralaimėjimo, bet visus kartus turėjo išprakaituoti pergalę.

Kas geriau pasiruošęs pirmajam susirėmimui?

Istorija rodo, kad „Žalgirio“ ir „Lietuvos ryto“ dvikovoms įtakos gali neturėti nei rezultatai Europoje, nei LKL. Tai unikalios rungtynės, kuriose nugali būtent tą vakarą geriausia komanda.

Antano Kavaliausko sugrįžimas

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Antanas Kavaliauskas
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Antanas Kavaliauskas

Kaip „Lietuvos ryto“ sirgaliai „Siemens“ arenoje sutiks Antaną Kavaliauską, kuris dar praėjusį sezoną deklaravo ištikimybę juodai-baltai-raudoniems, rodė nykštį jo plakatą iškėlusiems sirgaliams ir saugojo kapitono raištį?

Akivaizdu, kad priešiškai. Ruoškitės išvysti emocingą „Lietuvos ryto“ gerbėjų plakatą, galbūt piktą skanduotę ir kurtinantį švilpimą „Siemens“ arenoje.

Natūralu, kad tai bus sunkus mačas ir pačiam A.Kavaliauskui, todėl bus tik dar labiau stebėti, kaip su emocijomis susitvarkys „Lietuvos ryto“ veidu spėjęs tapti žaidėjas.

Jo sugrįžimą dar labiau intriguoja ir būsima akistata su Artūru Gudaičiu.

Šiedu vidurio puolėjai sunkiai sutilpo vienoje komandoje ir T.Pačėsas netgi bandydavo žaisti su abiem „centrais“ aikštėje. Tuo tarpu dabar A.Gudaitis turės įrodyti, kodėl „Lietuvos rytas“ vasarą paliko jį ir nusprendė patikėti jo potencialu, o ne A.Kavaliausko patirtimi.

Trenerių dvikova

15min nuotr./Tomas Pačėsas ir Šarūnas Jasikevičius
15min nuotr./Tomas Pačėsas ir Šarūnas Jasikevičius

„Žalgiris“ ir „Lietuvos rytas“ seniai kada vienu metu turėjo du tokius ekspresyvius ir įdomius trenerius. Šaras prieš Tomą Pačėsą – mikrodvikova, kuri įdomesnė net už būsimas asmenines akistatas ant parketo.

Beje, tarpusavio pergalių ir pralaimėjimų santykis vis dar T.Pačėso pusėje.

Kadangi nepateko į LKL finalą, T.Pačėso „Lietuvos rytas“ Šaro „Žalgirį“ sutiko tik tris kartus ir du kartus pergale džiaugėsi vilniečiai. Saldžiausia, beje, Karaliaus Mindaugo taurės finale.

Ar Šaras atstatys pusiausvyrą?

Taškų mašina

Karolio Bakūno nuotr./Davidas Loganas
Karolio Bakūno nuotr./Davidas Loganas

Joks LKL žaidėjas sezono pradžioje nė iš tolo neprilygo „Lietuvos ryto“ lyderiui Davidui Loganui. 33-ejų amerikietis kol kas renka vid. 21,6 taško ir neketina sustoti.

Lenkijos pilietybę turintis gynėjas gali vienas pats parklupdyti priešininką, kaip tai padarė pataikydamas penkis tritaškius ketvirtajame kėlinyje Pasvalyje, ar sugriaudamas Kėdainių „Nevėžio“ viltis pasipriešinti net 32 taškais per tris kėlinius.

Ko geriausiu vasaros pirkiniu jau garsiai tituluojamas D.Loganas vertas prieš Eurolygos komandos gynybą?

Grįžta 10 tūkstančių?

Irmanto Gelūno / 15min nuotr./„Lietuvos ryto“ fanai
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./„Lietuvos ryto“ fanai

Pirmoji „Lietuvos ryto“ ir „Žalgirio“ dvikova šį sezoną jau sulaukė didžiulio ažiotažo.

Vilniaus klubo atstovai LNK žinioms susitikimo išvakarėse patikino, kad į rungtynes su „Žalgiriu“ liko tik mažiau nei tūkstantis neišparduotų bilietų.

LKL favoritus priimsianti „Siemens“ arena talpina daugiausiai 10,5 tūkst. žiūrovų.

Tiesa, pastarąjį kartą ši riba buvo peržengta jau senokai. 2014-ųjų gegužės 15-ąją vilniečiai lemiamame LKL pusfinalio mače krito prieš „Žalgirį“ 71:73 ir nuo to laiko „Siemens“ arena dešimtūkstantinės žiūrovų minios dar neskaičiavo.

Po dvejų metų pertraukos „Siemens“ vėl nebebus laisvų kėdžių?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius