Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 10 26

Planetos čempiones LSU krepšininkes pasitiko ir Arvydas Sabonis

Antradienį Vilniaus oro uoste iškilmingai pasitiktos iš Kinijos grįžusios pasaulio universitetų trijulių (3×3) merginų krepšinio čempionės Lietuvos sporto universiteto (LSU) krepšininkės – Laura Svarytė, Neringa Skadaitė, Grytė Markevičiūtė ir Greta Tamašauskaitė su trenere Rasa Kreivyte.
Lietuvos sporto universiteto (LSU) krepšininkės
Lietuvos sporto universiteto (LSU) krepšininkės / LSKL nuotr.

Jas Vilniaus oro uoste su vainikais, gėlėmis ir limuzinu pasitiko Lietuvos studentų krepšinio lygos (LSKL) prezidentas Rimantas Cibauskas, lygos generalinis sekretorius Jonas Kurševičius bei Lietuvos studentų sporto asociacijos (LSSA) vadovas Česlovas Garbaliauskas.

Tuoj pat prie sveikinimų lavinos prisijungė ir Lietuvos krepšinio federacijos prezidentas Arvydas Sabonis, LKF generalinis sekretorius Mindaugas Špokas, Lietuvos krepšinio trenerių asociacijos Garbės prezidentas Vydas Gedvilas, Lietuvos moterų krepšinio lygos (LMKL) direktorė Audra Ginelevičienė ir dar būrys krepšinio specialistų.

Priminsime, kad Lietuvos studentų krepšinio lygos (LSKL) atstovės LSU merginos Kinijoje rezultatu 21:13 įveikė Kinijos „Beijing Normal“ universiteto komandą, 18:13 palaužė prancūzes, 21:12 įveikė braziles, ketvirtfinalyje buvo įveiktos Ugandos atstovės, pusfinalyje 16:14 palaužtos australės ir finale 21:14 įveiktos Kanados atstovės.

„Dar kartą buvo įrodyta, kad Lietuvos krepšinio mokykla – viena geriausių pasaulyje. Džiugu, kad mūsų šalies studentės pademonstravo charakterį, valią ir kovingumą bei puikiai reprezentavo ne tik Lietuvos studentiškąjį krepšinį, Lietuvos sporto universitetą, bet ir mūsų šalį bei visą Europos žemyną. Didžiuojuosi jomis ir sveikinu su nuostabia pergale. Juk Lietuva ne taip dažnai gali pasigirti esanti geriausia pasaulyje. Džiugu, kad mes krepšinio srityje esame vieni iš planetos lyderių“, – kalbėjo LSKL prezidentas Rimantas Cibauskas.

LSKL džiaugiasi, kad turėjo galimybių finansiškai prisidėti prie to, kad merginos išvyktų į Kiniją ir galėtų reprezentuoti mūsų šalį.

LKF prezidentas Arvydas Sabonis pasidžiaugė, kad yra garsinamas moterų krepšinis ir Lietuvos vardas.

„Džiaugiamės šiuo laimėjimu. Tikime, kad jūs tapsite tikru pavyzdžiu kitiems. Linkiu būti sveikoms ir toliau tęsti šias pergalingas tradicijas“, – sakė A.Sabonis.

Minėtose pirmenybėse dalyvavo 16 komandų iš Kinijos, Prancūzijos, Brazilijos, Kanados, Tailando, Australijos, Naujosios Zelandijos, Zimbabvės, Ugandos ir Lietuvos.

Kelialapį į planetos pirmenybes LSU merginos iškovojo šių metų liepos mėnesį, kai tapo Kroatijoje vykusiose Europos universitetų žaidynėse (EUSA) merginų trijulių krepšinio turnyro (3×3) nugalėtojomis. Prieš tai jos triumfavo LSKL trijulių krepšinio čempionate.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Reklama
Šiaulių banko grupės valdomi pensijų fondai į daugiabučių renovaciją investuoja dar 7,5 mln. eurų
Užsisakykite 15min naujienlaiškius