Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 04 18 /17:05

Policijos konfliktas su „Lietuvos ryto“ sirgaliais: pradėtas ikiteisminis tyrimas

Sekmadienis Kauno policininkams buvo intensyvus. Prieš Kauno „Žalgirio“ ir Vilniaus „Lietuvos ryto“ rungtynes tarp policijos ir svečių sirgalių kilo konfliktas. „Lietuvos ryto“ gerbėjų feisbuko puslapyje paviešintas vaizdo įrašas, kuriame vilniečiai kaltina policininkus grubiu elgesiu.

Vaizdo įraše matyti, kaip policininkai grubiai apstumdo vilniečių sirgalius ir grūda šiuos į aistruolių autobusą.

„Eilę metų, važiuodami į Kauną atvykstame anksčiau nei prasideda rungtynės, kad galėtumėme pražygiuoti centrinėmis Kauno gatvėmis, tačiau šį kartą sustojus autobusui policininkai neleido mums išlipti, todėl kilo konfliktas“, – 15min sakė vienas iš „Lietuvos ryto“ sirgalių.

Pasak aistruolio, policijos pareigūnai dujas purškė visiems, dujų pateko ir į autobuso vidų. Tuo pat metu vairuotojui buvo liepta uždaryti duris ir autobusas lydimas policijos nugabentas į areną.

„Antrame kėlinyje prasidėjo protu nesuvokiami dalykai. Vienas jaunuolis, už tai, kad sėdėjo ant kėdės užsikėlęs kojas, buvo sumuštas lazdomis ir išvestas iš arenos“, – pasakojo sirgalius.

Pasak 15min šaltinio „Lietuvos ryto“ sirgalių tarpe, jų gretose yra nemažai žmonių patyrusių panašius pareigūnų veiksmus, todėl pertraukos metu jie nusprendė aiškinti situaciją.

Paaiškėjo, kad išvestas jaunuolis buvo pristatytas į gydymo įstaigą. Jam nustatytas galvos sumušimas.

„Ginti, saugoti, padėti“, – ironizuojama sirgalių feisbuko puslapyje „B tribūna“. Vos tik pasirodęs ir patekęs į viešumą, vaizdo įrašas iš feisbuko netrukus buvo pašalintas.

Tačiau 15min suteikia galimybę pamatyti konflikto įrašą.

Policija nedaugžodžiauja

„Siekdami užtikrinti visuomenės saugumą ir viešąją tvarką nuolat stebime ir analizuojame sirgalių elgesį. Kilus neramumams ir sirgaliams pradėjus naudoti pirotechnines priemones – petardas, užtikrinant miestiečių saugumą, buvo nuspręsta autobusą su sirgaliais palydėti iki pat „Žalgirio arenos“, – teigiama policijos atsiųstame pranešime spaudai.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Darius Žukauskas
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Darius Žukauskas

„Peržiūrėjus viešojoje erdvėje pasirodžiusį vaizdo įrašą, bus atliekamas aplinkybių patikslinimas, įvertinti pareigūnai veiksmai bei jų būtinumas. Šiuo metu pradėta administracinė teisena dėl viešosios tvarkos pažeidimų Kauno miesto centre“, – teigia Kauno apskr. VPK viršininkas Darius Žukauskas.

Pasak policijos vado „Lietuvos ryto“ sirgaliams skiriamas padidintas dėmesys, nes jie turi tam tikrų apraiškų būdingų futbolo sirgaliams.

„Iš tų problemų su kuriomis susiduriam šiai dienai yra futbolo sirgaliai lenkai, bosniai ir “Lietuvos ryto„ krepšinio sirgaliai. Bet su pastaraisiais galima susišnekėti. Pats rungtynių metu buvau nuėjęs ir paprašiau, kad neskanduotų necenzūrinių skanduočių, jokių problemų susitarti nebuvo“, – sakė D.Žukauskas.

Krepšinio sirgaliai yra intelektualesni, nenaudoja priemonių save žaloti. Tačiau siekiant apsisaugoti nuo didesnių konfliktų. Vilniaus aistruoliams skiriamas didesnis policijos dėmesys.

Pačių rungtynių metu buvo surašytas vienas protokolas už viešosios tvarkos pažeidimą – nedidelį chuliganizmą. Vienas asmuo (gimęs 1997 m.), nepažįstamų sumuštas renginio metu, iš „Žalgirio arenos“ buvo pristatytas į gydymo įstaigą.

VIDEO: „Lietuvos ryto“ sirgalių eisena Kaune

Pradėtas ikiteisminis tyrimas

Kauno apskrities policija pasidalino miesto stebėjimo kameromis užfiksuotu vaizdo įrašu, kuriame matomi viešąją tvarką Kauno miesto centre trikdę asmenys.

Sirgaliai ant važiuojamosios kelio dalies numetė dūminį užtaisą. Vėliau draudžiamoje vietoje kirto šešių eismo juostų kelią. Įžygiavę į Mapų gatvę vos nenulaužė kelio ženklo.

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kauno miesto policijos komisariate pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl viešosios tvarkos pažeidimo.

TAIP PAT SKAITYKITE: Supykę „Lietuvos ryto“ sirgaliai nusisuko nuo komandos – paliko tribūną​​

VIDEO: Policijos konfliktas su „Lietuvos ryto“ sirgaliais Kaune

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius