Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 08 17

Prieš lemiamą mūšį rinktinei – Jono Mačiulio žinutė komandos draugams

Jonas Mačiulis rungtynių su Australija išvakarėse per dažnai kartojo žodžius „komanda“, „komandinė gynyba“, „komandinė psichologija“, kad nebūtų galima suvokti, jog 31-erių krepšininkas komandos draugams siunčia užkoduotą žinutę. Pernykštės rinktinės didvyris tikisi, kad nacionalinė komanda susitelks prieš svarbiausias rungtynes Rio de Žaneiro olimpinėse žaidynėse.
Jonas Mačiulis
Jonas Mačiulis / Alfredo Pliadžio nuotr.
Rio 2016 | Lietuva – Australija | 17:00

Du didžiuliai pastarieji pralaimėjimai Ispanijai ir Kroatijai, atrodo, išderino rinktinės žaidimą.

Per dvikovą su kroatais matėme aikštėje apsipykusius Joną Mačiulį ir Mindaugą Kuzminską, Joną Mačiulį ir Marių Grigonį.

Jonas Valančiūnas daugiausiai pyko ant savęs dėl 9 netaiklių metimų.

Domantas Sabonis dar dėl patirties stokos sutriko neapsigindamas prieš galingai rungtyniavusį Dario Šaričių.

Vaidas Kariniauskas, Adas Juškevičius, Robertas Javtokas ir Antanas Kavaliauskas atlieka tik epizodinį vaidmenį, todėl didelės įtakos neturėjo.

Atrodė, kad tik Mantas Kalnietis ir Paulius Jankūnas aikštėje buvo psichologiškai stabiliausi. Jie ir traukė lietuvius už ausų bent jau pakovoti dėl garbės ir išgelbėti nuo fatališko sutriuškinimo.

„Prasta gynyba ir išsiderinę komandiniai veiksmai. Nei gynyboje, nei puolime nežaidėme kaip komanda“, – paklaustas, kokias didžiausias rinktinės žaidimo spragas atvėrė pastarieji pralaimėjimai, sakė J.Mačiulis.

V.Dranginio/LTOK nuotr./Marius Grigonis
V.Dranginio/LTOK nuotr./Marius Grigonis

Atsakydamas į tris klausimus, Madrido „Real“ atstovas vis užsimindavo apie komandinius veiksmus.

Kad ir kalbėdamas apie Australijos rinktinę: „Visi australai žaidžia geruose klubuose, yra geros formos. Jie mėgsta žaisti greitai, daug juda be kamuolio. Mums reikės žaisti komandiškai ir bandyti stabdyti juos kaip komandai. Bus reikalingi komandiniai veiksmai“.

Kažkas neveikė. Nežaidėme kaip komanda. Reikia būti komandai. Ir norėti bendro dalyko – laimėti. Aukotis dėl komandos, dėl komandos draugų.

Paklaustas apie nuovargį, J.Mačiulis perėjo prie rinktinės bėdų: „Nuovargio nejaučiu. Viskas gerai. Tik gal po tų dviejų pralaimėjimų, nežinau kaip pavadinti, psichologinis daugiau. Kažkas neveikė. Nežaidėme kaip komanda.

Galbūt ir gerai, kad to laiko nėra daug apmąstymams. Eisime žaisti iš pat ryto. Reikia būti komandai. Ir norėti bendro dalyko – laimėti. Aukotis dėl komandos, dėl komandos draugų“.

Atsakymas apie ketvirtfinalio rungtynių svarbą irgi buvo su mintimi: „Viskas priklausys nuo psichologijos ir pasiruošimo. Labiau komandinės psichologijos. Kaip reaguosime po tokių skambių pralaimėjimų. Tie skirtumai buvo nemaži. Čia bus svarbiausia. Viskas priklausys nuo mūsų“.

J.Mačiulio žinutė aiški.

Ar Lietuvos rinktinė susitelks svarbiausiai pergalei Rio de Žaneire?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius