Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 01 21

„Lietuvos ryto“ košmaras Klaipėdoje – „Neptūnas“ šventė revanšą

Klaipėdos „Neptūnas“ namų arenoje pajuto saldų revanšo skonį. Vilniuje „Lietuvos rytas“ po atkaklios kovos ir Deivido Gailiaus tolimo metimo šventė pergalę. Šįkart nebuvo nei D.Gailiaus, nei atkaklios kovos. Tiesa, Roko Giedraičio tritaškiai išgąsdino Dainių Adomaitį, kurio auklėtiniai 85:78 (20:11, 24:10, 21:26, 20:31) nugalėjo Vilniaus krepšininkus.
„Neptūnas“ – „Lietuvos rytas“
„Neptūnas“ – „Lietuvos rytas“ / K.Bakūno nuotr.

Klaipėdos klubas dominavo visų rungtynių metu. Vilniečiai per pirmuosius du kėlinius rinko vos po 10 ir 11 taškų. Trečiojo kėlinio pradžioje „Neptūnas“ pirmavo net 33 taškais.

Ketvirtajame kėlinyje vilniečiams pavyko sumažinti skirtumą iki 3 taškų. Už tai komanda galėjo padėkoti net aštuonis tritaškius pataikiusiam ir 30 taškų surinkusiam Rokui Giedraičiui.

Vilniečius iš duobės taip pat bandė traukti 22 taškus pelnęs Davidas Loganas.

Vilniečiai į Klaipėdą atvyko vos devyniese, o taškus pelnė tik penki krepšininkai. Net keturi – Laimonas Kisielius, Adamas Lapeta, Calvinas Hannah ir Julius Jucikas – aikštę paliko su nuliais savo sąskaitoje.

Klaipėdos ekipą į pergalę vedė Jimmy Baronas, pelnęs 17 taškų ir 16 taškų surinkęs Jerai Grantas.

VIDEO: Rungtynių momentas: D. Gordonas išliejo pyktį

Vilniaus klubui šiose rungtynėse dar negalėjo padėti Artūras Gudaitis ir Deividas Gailius. T.Pačėso ekipa taip pat atsisveikino su Joshu Akognonu.

Susitikimą Vilniuje po atkaklios kovos 78:75 laimėjo Vilniaus „Lietuvos rytas“.

Vilniaus ekipa po šešto pralaimėjimo šiame sezone nukrito į trečią vietą.

Pergalę iškovojęs Klaipėdos klubas pakilo į ketvirtąją vietą ir aplenkė Prienų-Birštono „Vytautą“.

„Neptūnas“: J.Baronas 17, J.Grantas 16, M.Girdžiūnas 14, O.Johnsonas 13, L.Drew ir M.Kačinas po 7, M.Mažeika ir V.Šarakauskas po 4, A.Šikšnius 3.

„Lietuvos rytas“: R.Giedraitis 30, D.Loganas 22, D.Gordonas 13, C.Fisheris 9, A.Jomantas 4, L.Kisielius, C.Hannah, A.Lapeta ir J.Jucikas taškų nepelnė.

Rungtynių eiga:

Pirmasis kėlinys: „Neptūnas“ – „Lietuvos rytas“ 20:11

Rungtynių pradžia sėkmingesnė buvo šeimininkams. Jerai Grantas surinko net 12 taškų ir maudė vilniečių gynybą. Antroje kėlinio pusėje „Lietuvos ryto“ puolimas tiesiog sustojo.

Antrasis kėlinys: „Neptūnas“ – „Lietuvos rytas“ 44:21

Antrajame kėlinyje šeimininkai toliau talžė „Lietuvos rytą“. Klaipėdiečiai spurtavo 12:2 ir T.Pačėsas turėjo prašyti vienos minutės pertraukėlės po kitos. Taškų nepelnęs Laimonas Kisielius susirinko keturias asmenines pražangas. Davidas Loganas buvo rezultatyviausias Vilniaus klube su 8 taškais. Svečių nuotaiką kiek praskaidrino tik su sirena pataikytas Roko Giedraičio tritaškis. „Lietuvos rytas“ antrajame kėlinyje sukrapštė tik 10 taškų.

Trečiasis kėlinys: „Neptūnas“ – „Lietuvos rytas“ 65:47

Kėlinio pradžioje šeimininkai spurtavo 10:0 ir buvo padidinęs pranašumą iki 33 tašku. Tačiau T.Pačėso riksmus auklėtiniai išgirdo ir surengė savo spurtą. Vilniečius į priekį tempė 17 taškų surinkęs D.Loganas ir penkis tritaškius pataikęs R.Giedraitis. Vilniečiai kėlinį laimėjo 26:21.

Ketvirtasis kėlinys: „Neptūnas“ – „Lietuvos rytas“ 85:78

Vilniaus klubas susikaupė ir iki kėlinio pabaigos sugebėjo sumažinti skirtumą iki šešių taškų. Roko Giedraičio tritaškis paliko tik trijų taškų pranašumą šeimininkams. Tačiau rungtynių pabaiga palankiau susiklostė D.Adomaičio ekipai.

Startiniai penketai:

„Neptūnas“: L.Drew, M.Kačinas, O.Johnsonas, J.Grantas, M.Mažeika.

„Lietuvos rytas“: L.Kisielius, A.Lapeta, A.Jomantas, R.Giedraitis, C.Fisheris.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius