Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 06 26

Renaldas Seibutis – apie apmaudžią situaciją dėl Eurolygos ir Lietuvos rinktinę

Lietuvos nacionalinė vyrų krepšinio rinktinė po mažiau nei mėnesio rinksis į pirmąją treniruočių stovyklą Palangoje. Dainius Adomaitis tikrins savo išrinktus vyrus bei rikiuos gretas artėjančiam pasaulio čempionatui. Viena iš išplėstinio sąrašo dalių – Renaldas Seibutis. Daug vasarų Lietuvai atidavęs gynėjas vėl neatsisakė padėti savo gimtajai šaliai ir beveik neabejojama, jog turės bilietą į Kiniją.
Renaldas Seibutis
Renaldas Seibutis / Josvydo Elinsko / 15min nuotr.

2016-2017 metų sezonas Renaldui Seibučiui buvo vienas sunkiausių karjeroje.

Gynėjas sužaidė, ko gero, savo paskutinį sezoną Kauno „Žalgiryje“. Jei kauniečiams tai buvo vienas geresnių sezonų Eurolygoje, tai R.Seibučiui Šaro schemose pritapti sekėsi sunkiai.

Pajėgiausiame Europos turnyre gynėjas pelnė vos po 2,5 taško ir rinko po 1,5 naudingumo balo per daugiau nei 12 minučių žaidimo laiko, tad klubui ir žaidėjui teko skirtis.

Atsisveikinęs su „Žalgiriu“ R.Seibutis patraukė prie jūros – pasirašė kontraktą su Klaipėdos „Neptūnu“. Uostamiestyje veržliam 196 cm ūgio gynėjui pritapti sekėsi puikiai.

R.Seibutis Klaipėdoje tapo vienu iš lyderių ir padėjo uostamiesčio klubui iškovoti LKL bronzą. „Neptūnas“ tą sezoną buvo per žingsnį nuo patekimo į LKL finalą. Įtemptoje serijoje klaipėdiečiai nusileido Vilniaus „Rytui“ 2-3.

Alfredo Pliadžio nuotr./Renaldas Seibutis ir Rokas Giedraitis
Alfredo Pliadžio nuotr./Renaldas Seibutis ir Rokas Giedraitis

Praėjusią vasarą lietuvis vėl pakėlė sparnus į užsienį. Gynėją prisiviliojo Saragosos „Tecnyconta“ klubas. Komanda be 33 metų lietuvio turėjo ir dar keletą gerai žinomų veteranų kaip Bo McCalebbas ar Franas Vasquezas.

„Tecnyconta“ praėjęs sezonas švelniai tariant pavykęs – po 5 metų pertraukos pavyko sugrįžti į Ispanijos pirmenybių atkrintamąsias ir ten rimtai patriukšmauti – serijoje iki dviejų pergalių ketvirtfinalyje nukautas daug turtingesnis Eurolygos klubas Vitorijos „Baskonia“.

Pusfinalyje Saragosos ekipa krito prieš „Barcelona“ ir kitomis aplinkybėmis galėjo tikėtis kvietimo žaisti Eurolygoje.

Taip neįvyko dėl Ispanijos klubų limito – pajėgiausiame Europos turnyre gali žaisti tik keturios ispanų komandos. Trys iš jų turi ilgalaikes licencijas („Real“, „Barcelona“, „Baskonia“), o „Valencia“ laimėjo Europos taurę, kuri garantuoja vietą Eurolygoje, ir uždarė keturių komandų sąrašą.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Renaldas Seibutis ir Dainius Adomaitis
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Renaldas Seibutis ir Dainius Adomaitis

R.Seibutis kitą sezoną liks „Tecnyconta“ gretose ir žais FIBA Čempionų lygoje.

24sek susisiekė su R.Seibučiu, kuris papasakojo apie Lietuvos rinktinės kandidatų sąrašą, Palangos „Kuršių“ vadovo kėdę bei sezoną Ispanijoje.

Renaldai, kaip vertinate visą šį sezoną?

– Teigiamai vertinu. Ir komandai gerai sekėsi, ir man asmeniškai. Sezonas pasibaigė gera nata.

Vienas pagrindinių sezono akcentų – pergalė prieš „Baskonia“ Ispanijos lygos ketvirtfinalyje, ar ne?

– Na, čia toks vienas paskutinių įsimintiniausių, o šiaip tai visas sezonas geras ir buvo pergalių įsimintinų. Aišku, prieš „Baskonia“ pergalės ne daug kas tikėjosi, bet mes komandos viduje tikėjome, kad galime žaisti. Labai džiaugiamės pasiekimu ir esame labai laimingi.

Turbūt šiek tiek gaila, jog tokia pergalė nesuteikė vietos Eurolygoje?

– Aišku, kad gaila. Ir man gaila, nes lieku tame pačiame klube, ir klubui. Tokios progos ne kiekvienais metais pasitaiko. Nieko nepakeisi, žaisime Čempionų lygoje ir galėsime pakeliauti.

Po sėkmingo sezono klubo ambicijos nesumažėjo?

– Klubo prezidentas pasakė, jog gaila nepatekti į Eurolygą dėl Ispanijos klubų limito. Tai pasako, jog klubas norėtų ten žaisti. Laikas parodys, tačiau klubas tikrai yra labai entuziastingas, nori augti, sudarytos aukščiausio lygio sąlygos.

Užsiminėte, kad liksite Saragosoje. Nesvarstote kontrakto išpirkimo variantų?

– Esu Saragosos žaidėjas ir žaisiu ten kitą sezoną.

Prabėgo pirmas sezonas vadovo kėdėje Palangos „Kuršių“ klube. Kaip vertinate naują patirtį?

– Labai gerai. Pradėta viskas nuo nulio ir per trumpą laiką suorganizuoti viską nebuvo paprasta. Atsirado iššūkių, planų ir tikslų, bet tikrai įdomi veikla ir labai entuziastinga komanda, kuriai stengėmės pastatyti kuo stipresnius pamatus judėti į priekį ateityje. Vertinant iki šios dienos, tai viskas labai pozityvu ir dėkoju žmonėms, kurie prisidėjo prie klubo sukūrimo.

M.Baranausko (NKL) nuotr./Jalenas Riley
M.Baranausko (NKL) nuotr./Jalenas Riley

Ar realu, kad po kelių sezonų galime išvysti „Kuršius“ LKL?

– Tai tik laikas parodys. Svajoti tikrai niekas netrukdo, tikslų tikrai yra didesnių, tačiau nereikia užbėgti įvykiams už akių. Dar laukia daug darbo ir labai tikiuosi, kad atsiras dar daugiau žmonių, panašiai mąstančių.

Liepos pabaigoje rinktinė renkasi į pirmąją stovyklą. Esate šimtu procentu užtikrintas, jog ten būsite?

– Dabar aš esu įrašytas tik į išplėstinį sąrašą ir pasiruošęs kovoti dėl patekimo į dvyliktuką, tad negaliu būti garantuotas šimtu procentų.

Trūks buvusio komandos draugo Donato Motiejūno?

– Nuomonės jau išsakytos šiuo klausimu ir neverta apie tai kalbėti. Yra kaip yra, treneriai renkasi. Aš asmeniškai labai noriu atstovauti Lietuvai ir džiaugiuosi, kad gavau pakvietimą, o kitos aplinkybės yra ne mano reikalas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius