-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 11 28

Rimantas Grigas apie K.Pangoso veiksnį, „Žalgirio“ gynybą ir „Lietuvos ryto“ rezervus

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai sekmadienį namuose pasiekė pergalę prieš Vilniaus „Lietuvos rytą“ ir dar labiau įtvirtino lyderystę LKL čempionate. 2:0 – tokiu rezultatu LKL čempionai šį sezoną yra pranašesni už principinį varžovą, tačiau treneris Rimantas Grigas nemato priežasčių, kodėl kitos dvikovos Vilniuje negalėtų laimėti „Lietuvos rytas“. Anot jo, vilniečiai tam turi visus reikalingus elementus. Pateikiame R.Grigo mintis apie mačą.
Rimantas Grigas
Rimantas Grigas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Atsirišęs krepšys „Žalgirio“ tritaškiams

„Žalgiris“ paliko gerą įspūdį – jų žaidimo kreivė kyla. Atsimenate, buvo kelios rungtynės, kai „Žalgiriui“ labai sunkiai sekėsi pataikyti tolimus metimus?Komanda labai stipriai padirbėjo, dabar tritaškiai jiems leidžia laimėti, – metimai pagaliau „pramušė“. Matyt, komanda rado vaistų, kaip tai pagerinti, gal net psichologija čia veikia.

Pagerėjimą ypač lėmė K.Pangoso pagerėjęs žaidimas. Kai jis taip žaidžia, bet kam sunku apsiginti prieš „Žalgirį“.

„Lietuvos rytas“ irgi žaidžia geriau, bet mačas su „Žalgiriu“ parodė, kad gynybą reikia tankinti ne vien po krepšiu. Reikia žiūrėti ir tolimus metimus.

„Lietuvos rytas“ pralaimėjo vien dėl to, kad buvo bloga gynyba ties perimetru – žalgiriečiai atakavo pusiau laisvi arba laisvi. Ateičiai reikia labai apie tai pagalvoti.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Kevinas Pangosas
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Kevinas Pangosas

„Lietuvos ryto“ rezervai

Reikia geriau gintis, ypač ties perimetru. Pirmose rungtynėse K.Pangosas irgi kelis metimus pataikė po piknerolo, „Žalgiris“ tada atitrūko ir to pakako pergalei.

Su D.Loganu visada buvo žaidėjas, galintis apsiginti. R.Seibutis labai aktyviai atakavo, neleido mesti po užtvaros. D.Loganas neturėjo, kada išmesti.

Šįkart matėme, kad prasidėjus komandiniams veiksmams kombinacijose, „Lietuvos rytas“ paleidžia žaidėjus ir žalgiriečiai atakuoja laisvai. Vilniečiai turi žaidėjų, kurie gali apsiginti, tačiau reikia tam skirti didesnį dėmesį.

Naujokas Joshas Akognonas yra gana aukšto lygio žaidėjas, ypač puolime. Gynyboje greitai prisirinko pražangų, bet juk buvo įmestas į ugnį. „Žalgiriui“ ateityje turės pagalvoti apie jį.

Manau, kad „Lietuvos rytas“ turi gana gerai sukomplektuotą komandą. Aišku, kaip su tuo įžaidėju, nežinau... Manau, kad ta problema nebus išspręsta, jie norėjo gryno įžaidėjo, tačiau naujokas yra daugiau atakuojantis, žiūrintis į krepšį.

Vėl tuščias Davidas Loganas

Š.Jasikevičius labai gerai suplanavo gynybą. Prie D.Logano visada buvo žaidėjas, galintis apsiginti. R.Seibutis jį labai aktyviai spaudė, neleido mesti po užtvaros. D.Loganas neturėjo progų metimams.

Pirmas jo įmestas tritaškis parodė, kas būna, kai D.Loganas gauna laisvės, tačiau šįkart jos nebuvo daug. „Žalgiris“ labai gerai sugrįždavo į gynybą, išsirikiuodavo ir D.Loganas visai negalėjo išmesti gerų metimų.​

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Davidas Loganas
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Davidas Loganas

Gerai ginantis geriau sekasi ir pulti

Puolimas susijęs su gynyba. Gerai puolant atsiranda ir naujos jėgos žaisti gynyboje, geros emocijos. Komandai sunku psichologiškai, kai varžovai laužo tolimais metimais ir dar spaudžia gynyboje.

Padaręs išvadas „Lietuvos rytas“ jau turėtų tikrai geriau sužaisti Vilniuje. Viską, ko reikia įveikti „Žalgirį“, jie turi.

„Žalgirio“ gynyba buvo gana gera, ypač pradžioje, kai jie ir pataikė gerai, ir gynėsi. „Lietuvos rytas“ susikoncentravo po krepšiu, todėl nedavė galimybės sužaisti P.Jankūnui. Kaip „Žalgiris“ skyrė didesnį dėmesį D.Loganui, taip „Lietuvos rytas“ – P.Jankūnui. Turbūt vilniečiai vis dar prisimena, kaip Paulius moka juos skriausti.

Intrigos dar bus

Nepasakyčiau, kad komandos yra labai skirtingo lygio. Galvoju, kad, padaręs išvadas, „Lietuvos rytas“ jau turėtų geriau sužaisti Vilniuje. Vilniečiai turi viską, ko reikia įveikti „Žalgirį“: gerus priekinės linijos žaidėjus, mobilius mažesniuosius, ypač, kai prisidėjo J.Akognonas. Manau, kad toliau bus tik įdomiau, nes bus dar daugiau intrigos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius