Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 01 17

Šaras prieš Pačėsą: buvę komandos draugai, iš kurių nugalėtojas buvo tik vienas

Šarūnas Jasikevičius ir Tomas Pačėsas pirmą kartą stoja akis į akį su trenerių kostiumais. Tačiau jų keliai jau buvo susikirtę ir praeityje. Ne gana to, tai yra ir du buvę komandos draugai. 24sek.lt kviečia susipažinti, kada buvo susikirtę Kauno „Žalgirio“ ir Vilniaus „Lietuvos ryto“ trenerių keliai.
Šarūno Jasikevičiaus pagerbimo akimirkos
Šarūno Jasikevičiaus pagerbimo akimirkos / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.
LKL | Vilniaus „Lietuvos rytas“ – Kauno „Žalgiris“ | 17:00 | Vilnius

1998-ųjų vasarą ir Š.Jasikevičius, ir T.Pačėsas užsivilko Lietuvos rinktinės marškinėlius. Gynėjai išvyko į pasaulio čempionatą Atėnuose.

Jono Kazlausko treniruojamos rinktinės gynėjų grandį sudarė Šaras ir Tomas, taip pat – pagrindinis įžaidėjas Darius Maskoliūnas ir Darius Lukminas.

Š.Jasikevičius šioje grandyje buvo trečias pagal žaidimo laiką ir rinko vid. 4,6 taško bei atliko 1,4 rezultatyvaus perdavimo. T.Pačėsas žaidė ne visose rungtynėse, pasižymėdavo vid. 1,6 taško ir 2,2 rezultatyvaus perdavimo.

27-erių T.Pačėsas prieš čempionatą sezoną baigė Kauno „Atlete“, o 22-ejų Š.Jasikevičius kaip tik baigė savo kelionę NCAA Merilende.

Lietuviai tame pasaulio čempionate liko septinti. Ilgiausiai ir rezultatyviausiai Šarūnas žaidė su Ispanijos rinktine, į kurios krepšį per 31 minutę įmetė 10 taškų. T.Pačėsas 6 iš visų 8 savo taškų čempionate pelnė su argentiniečiais, bet taip pat suklydo 6 kartus.

Dar po metų Š.Jasikevičius ir T.Pačėsas rinktinėje nebesusitiko. T.Pačėsas atstovavo nacionalinei komandai atrankos turnyre, bet į Europos čempionatą išvažiavo Šaras. Ten lietuviai krito ketvirtfinalyje.

Alfredo Pliadžio nuotr./Tomas Pačėsas
Alfredo Pliadžio nuotr./Tomas Pačėsas

Jų keliai susikirto jau tik po 10 metų. Ir skirtinguose amplua.

2007-aisiais T.Pačėsas būdamas 36-erių baigė krepšininko karjerą ir tapo „Asseco Prokom“ trenerio asistentu.

Kaip tik tada po dvejų metų karjeros NBA į Europą sugrįžo Šaras. Jis užsivilko „Panathinaikos“ aprangą.

Būtent kaip Atėnų klubo atstovas jis vėl sutiko aikštėje T.Pačėsą 2008-ųjų lapkričio 26-ąją. Lenkijos klube lietuvis jau buvo paaukštintas į vyriausiojo trenerio postą. „Panathinaikos“ išvargo pergalę Gdynėje 67:60. Per 13 minučių Šaras nepelnė nė taško ir aikštę paliko net su -8 naudingumo balais.

Sausio 14-ąją Atėnuose „Panathinaikos“ jau nebeturėjo vargo 75:53, o Š.Jasikevičius pelnė 14 taškų.

Orakulo prognozė
Orakulo prognozė

Pastarąjį kartą jiedu susitiko aikštėje 2009-2010 metų sezoną. Š.Jasikevičius dėl traumos prieš „Asseco Prokom“ sužaidė tik vieną susitikimą iš dviejų. PAO laimėjo 74:66, o Šaras pelnė 8 taškus ir atliko 4 rezultatyvius perdavimus.

Nepanašu, kad tarp dviejų dabartinių LKL lyderių trenerių užsimezgė ypatingas ryšys. Antraip T.Pačėsas prieš rungtynes su „Žalgiriu“ jų santykių nebūtų apibūdinęs taip lakoniškai: „Nesame artimi draugai, bet nesame ir priešai. Nenorėčiau, kad ekipas iš varžovų verstų priešais. Esame varžovai, bet tikiuosi, kad priešais netapsime.“

Ar Šaras ir po sekmadienio vakaro liks dar taip ir neįveiktas T.Pačėso varžovas?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius