Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 08 12

Skrajojusį Mindaugą Kuzminską įkvėpė irkluotojų pergalės

Lietuvos rinktinė trečiose Rio de Žaneiro krepšinio turnyro B grupės rungtynėse iškovojo dar vieną pergalę – 81:73 palaužė Argentiną. Mačo didvyriu tapęs Mindaugas Kuzminskas teigė, kad gerų emocijų ketvirtadienį rinktinei suteikė ir irkluotojų medaliai.
Mindaugas Kuzminskas
Mindaugas Kuzminskas / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Rio 2016 | Lietuva – Argentina 81:73 | Grupės varžybos

Puolėjas iniciatyvos ėmėsi trečiojo kėlinio pabaigoje, kai per dvi minutes pelnė 9 taškus. Dėjimai, prasiveržimai po krepšiu, agresyvumas ir taiklūs tritaškiai – M.Kuzminskas šiose rungtynėse darė viską.

Kaip visada kuklus puolėjas ir šįkart savo indėlio nesureikšmino.

„Mūsų komanda tuo ir yra gera, kad žaidžiame kaip komanda ir nežinosi, kas kurią dieną gali iššauti – vieną dieną Mantas, kitą – Jonas Mačiulis. Bet kuris iš 12-os gali iššauti. Tiesiog varžovai Jonui Valančiūnui skiria didesnį dėmesį, visi lipa ant jo ir atsiranda daugiau laisvės kitiems. Manau, kad čia tik privalumas, kurį kol kas išnaudojame.

Man šiandien gerai pavyko atsidurti reikiamoje vietoje reikiamu metu, kamuolys mane surasdavo. Gera diena, bet svarbiausia vis tiek pabaigoje yra pergalė. Jei gerai sužaidi, o pralaimi – kas iš to. Dar nepralaimėjome, tačiau dar nieko nelaimėjome. Džiaugtis dar nėra dėl ko“, – po mačo kalbėjo 23 taškus įmetęs puolėjas.

Geriausiai jam sekėsi, kai rinktinė žaidė vadinamuoju žemu penketu – su D.Saboniu „centro“ pozicijoje ir M.Kuzminsku šalia jo.

Man šiandien gerai pavyko atsidurti reikiamoje vietoje reikiamu metu, kamuolys mane surasdavo. Gera diena, bet svarbiausia vis tiek pabaigoje yra pergalė.

„Treneris matė, kad su tokiu penketu šiandien geriau einasi. Aišku, kai žaidžiu ketvirtu numeriu smagu, nes galiu išnaudoti savo greitį. Bet čia trenerio sprendimas – priklauso nuo varžovų“, – teigė M.Kuzminskas.

Kelios valandos prieš rinktinės rungtynes Lietuva pagaliau iškovojo savo pirmuosius medalius Rio. Krepšininkas nepamiršo pasveikinti irkluotojų su sėkme.

„Visi tokie įvykiai yra tiktai teigiamos emocijos. Visi gyvename viename name, visi vieni kitus matome, labai smagu, kad Lietuva pagaliau pramušė tuos medalius. Ir iškart du – tuo pačiu sveikinimai irkluotojams. Bijau dabar, kad nenustelbtų krepšinio – čia juokas, nerašykit rimtai“, – šypsojosi M.Kuzminskas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius