-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2017 02 20 /11:28

Startui pasiruošęs: D.Adomaitis pristatė netikėtą trenerių štabą ir rinktinės varžovus vasarą

Startui pasiruošęs. Dar neatsigavus paskutiniam Kauno „Žalgirio“ triumfą Karaliaus Mindaugo taurės finale atšventusiam žaliai baltų sirgaliui, Lietuvos rinktinės treneris Dainius Adomaitis pirmadienį pristatė savo trenerių štabą ir nacionalinės komandos pasirengimo planą 2017-ųjų Europos čempionatui. D.Adomaičio komandoje – netikėtas veidas.
Arvydas Sabonis, Dainius Adomaitis, Ramūnas Šiškauskas
Spaudos konferencijos akimirka / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Europos čempionatui D.Adomaitis rinktinę ruoš su Benu Matkevičiumi, Mindaugu Braziu ir Ramūnu Šiškausku.

Pastarasis debiutuos asistento pareigose. R.Šiškauskas krepšininko karjerą baigė 2012-aisiais, bet nuo to laiko buvo kiek pasitraukęs į krepšinio užribį.

„Boston Celtics“ skautu dirbantis B.Matkevičius nuo 2013-ųjų talkino Jonui Kazlauskui, bet D.Adomaičio štabe atliks jau daugiau asistento kaip trenerio, o ne skauto funkcijas. Pastarosios bus patikėtos M.Braziui, kuris talkina D.Adomaičiui Klaipėdos „Neptūne“.

VIDEO: Dainius Adomaitis pristatė Lietuvos krepšinio rinktinės trenerių štabą

„Buvo svarstomi keli variantai. Svarbiausia buvo dirbti su žmonėmis, kuriais galėčiau visiškai pasitikėti. Ne tik krepšinyje, bet ir gyvenime. Tai labai trumpas laiko tarpas, per kurį turi atsiduoti ir pats, ir visas kolektyvas. Tai buvo aktualu. Ramūnas – vienas tokių žmonių, kurio nereikia pristatinėti. Žinote jo profesionalumą, atsinešimą, darbą. Jo patirtis yra neįkainojamas dalykas ir mums labai reikalingas.

Svarbiausia buvo dirbti su žmonėmis, kuriais galėčiau visiškai pasitikėti. Ne tik krepšinyje, bet ir gyvenime.

Mindaugas su Benu yra asistentai, kurie labai gerai išmano savo darbą. Taip pat – varžovų ir savo žaidimo analizę“, – kalbėjo D.Adomaitis.

„Buvo netikėta. Bet turėjau laiko pagalvoti. Džiaugiuosi prisijungęs prie rinktinės. Laukia įdomi vasara“, – sakė R.Šiškauskas, kurio patirtis, susijusi su krepšiniu, jo žodžiais, buvo „krepšinio rungtynių žiūrėjimas“.

Trenerių štabe R.Šiškauskas atliks ir bendravimo su žaidėjais funkciją. Pavyzdžiui, žaidžiančių NBA. R.Šiškauskas juos lankys už Atlanto ir domėsis, kaip šiems sekasi.

„Viena kalbėti telefonu, o kita, kai gali bendrauti tiesiogiai“, – pridūrė D.Adomaitis.

Kol Lietuvos krepšinio federacija (LKF) nusprendė pakelti uždangą, iš kitų šalių krepšinio vadovų jau žinojome penkių draugiškų rungtynių scenarijus: dviejų su prancūzais, mažiausiai vienerių su latviais, lenkais ir gruzinais.

Lietuva dar susitiks su Kroatija, Rumunija ir Belgija. Pasirengimą Europos čempionatui rinktinė pradės liepos 21-ąją Palangoje, o atsisveikinimo rungtynėmis taps dvikova su Belgija rugpjūčio 25-ąją Vilniuje.

Lietuvos rinktinę pamatysime Klaipėdoje (varžovai Lenkija ir Gruzija arba Latvija), Kaune (Prancūzija), Šiauliuose (Islandija) ir Vilniuje (Belgija).

Į Izraelį Lietuvos rinktinė išvyks rugpjūčio 29-ąją.

Rinktinės pasiruošimo planas
Rinktinės pasiruošimo planas

„Įdėmiai žiūrėjome įvairius variantus. Svarbiausia buvo žaisti prieš skirtingo stiliaus komandas. Tiek namuose, tiek išvykoje. Manau, pavyko tą planą padaryti daugmaž tokį, kokio norime“, – pasakojo D.Adomaitis.

Europos čempionatas prasidės rugpjūčio 31 dieną Izraelyje, Suomijoje, Rumunijoje ir Turkijoje, o finalinis etapas nuo rugsėjo 7 iki 17 dienos vyks Stambule.

Lietuvos rinktinė grupės varžybas pradės Izraelyje, kur lietuviai susitiks su Vokietijos, Ukrainos, Gruzijos, Italijos ir Izraelio rinktinėmis.

Lietuviams Europos pirmenybėse iškeltas tikslas užimti 1–5 vietas.

Lietuvos rinktinės stovyklos:

Liepos 21 d.–rugpjūčio 3 d. Palanga

Rugpjūčio 7 d.–rugpjūčio 28 d. Kaunas

Rugpjūčio 29 d. išvykimas į Europos čempionatą

Lietuvos rinktinės tvarkaraštis B grupėje:

Rugpjūčio 31 d. 18:30 val. Lietuva – Gruzija

Rugsėjo 2 d. 21:30 val. Lietuva – Izraelis

Rugsėjo 3 d. 18:30 val. Lietuva – Italija

Rugsėjo 5 d. 15:45 val. Lietuva – Ukraina

Rugsėjo 6 d. 14:45 val. Lietuva – Vokietija

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius