Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 03 01

Sujudimas Vilniaus savivaldybėje: G.Vainauskui ketinama siūlyti sustabdyti pareigas „Lietuvos ryto“ klube

„Nereikėjo laimėti prieš „Žalgirį“. Nuo to viskas prasidėjo“, – LRT laidoje „Dėmesio centre“ krizeno Vilniaus „Lietuvos ryto“ klubo prezidentas Gedvydas Vainauskas, kuriam oficialiai pareikšti įtarimai dėl prekybos poveikiu. Bet juokais krepšinį paminėjusio „Lietuvos ryto“ vadovo reputacija ne juokais sukėlė nerimą Vilniaus miesto savivaldybėje. Ten jau svarstoma siūlyti G.Vainauskui sustabdyti savo, kaip „Lietuvos ryto“ klubo prezidento, pareigas.
Gedvydas Vainauskas
Gedvydas Vainauskas / Luko Balandžio / 15min nuotr.

„Aš manau, kad parama profesionaliam sportui galima tik užtikrinant šimtaprocentinį skaidrumą bei dalyvaujant tik nepriekaištingos reputacijos asmenims. Tokios istorijos neprideda pasitikėjimo miestiečių akyse, tad asmeniškai kreipsiuosi į Vilniaus savivaldybės administracijos direktorę, kad <...> pasiūlytume jam sustabdyti savo, kaip klubo prezidento, pareigas“, – pareiškė Vilniaus miesto tarybos narys, liberalas Vincas Jurgutis.

Vilniaus miesto savivaldybė yra klubo dalininkė. Šiemet „Lietuvos rytui“ ji skyrė 930 tūkst. eurų paramą. Pernai parama viršijo milijoną eurų.

Politikas 24sek pasakojo, kad kiek jam teko bendrauti su kolegomis savivaldybėje, situacija „nėra maloni“. V.Jurgutis skatina savivaldybę nelikti abejingai G.Vainauskui pareikštiems įtarimams.

„Čia mano, kaip išrinkto vilniečių žmogaus pozicija ir manau, kad taip galvoja ne vienas, – 24sek teigė V.Jurgutis. – Reikia šituos dalykus keisti. Tik šiuo atžvilgiu reikia suprasti, kad ne politikai tai sprendžia, o savivaldybė atstovaujama administracijos direktoriaus.“​

TAIP PAT SKAITYKITE: STT: Gedvydas Vainauskas Rolandui Paksui siūlė kyšį dėl „Norfos“ parduotuvės

VIDEO: Nufilmuota: po slapto susitikimo su R.Paksu sulaikytas G.Vainauskas

Vilniaus vicemeras Linas Kvedaravičius, kuris atsakingas ir už sporto sritį, dar neskubėjo vertinti situacijos, bet pasveikino V.Jurgučio iniciatyvą.

„Jurgučio noras išsiaiškinti, kaip elgtis tokioje situacijoje – normalus. Jo kreipimąsi vertinu kaip jo valią. Bet kaip bus, pamatysime, pirmiausia turi išsiaiškinti teisėsauga, – 24sek sakė L.Kvedaravičius. – Situacija nėra graži ir kelia susirūpinimą. Jei prezidentas kaltinamas tokiais dalykais, garbės klubui tai nedaro, bet, kita vertus, kol tyrimas nebaigtas, komentuoti dar anksti.“

Vicemeras L.Kvedaravičius: „Situacija nėra graži ir kelia susirūpinimą.“

Kalbėdamas apie G.Vainausko kaip klubo prezidento poziciją „Lietuvos ryto“ komandoje, L.Kvedaravičius teigė, kad „prezidentas turėtų pats atsakingai žiūrėti į klubo perspektyvas.“

G.Vainauskas vadovauja „Lietuvos ryto“ krepšinio komandai nuo pat jos įkūrimo – 1997-ųjų.

Pastaraisiais metais Vilniaus miesto savivaldybės parama profesionaliai komandai kėlė daug diskusijų. Bet savivaldybė rado kompromisą, paskatinusi „Lietuvos rytą“ sukurti Vilniaus krepšinio piramidę, kurioje figūruoja trys komandos LKL, Nacionalinėje krepšinio lygoje ir Regioninėje krepšinio lygoje. Tokia piramidė sudaro galimybes perspektyviausiems Vilniaus krepšinio talentams kilti karjeros laiptais.

„Darbai, kurie buvo pradėti, sėkmingai tęsiami. Komandos tiek RKL, tiek NKL žaidžia sėkmingai. Rengiama pamaina pagrindinei komandai. To reikėjo jau seniai, bet geriau vėliau nei niekada. Reikia tai tęsti, nes priešingu atveju klubas neturi ateities. O paramos klubui sumažinimas susijęs su bendru miesto biudžetu. Tiesiog dabar situacija tokia, kad biudžetą reikia subalansuoti. Kai jis bus subalansuotas, galbūt paramą bus galima padidinti“, – pridūrė L.Kvedaravičius.

G.Vainauskui pareikšti įtarimai dėl prekybos poveikiu. Anot STT, jis turėjo paveikti Rolandą Paksą, kad krepšinio komandos rėmėjai „Norfai“ būtų priimti palankūs sprendimai.

TAIP PAT SKAITYKITE: Rolandas Paksas susireikšmino: „Tokiomis sąlygomis laisvi rinkimai neįmanomi“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius